Oefen met professionele oefenexamens Talent Q-test - JobTestPrep

De grote uitdaging van Talent Q Elements Tests

Onze klanten rapporteren ons dat de twee meest uitdagende factoren van Talent Q test zijn de strikte tijdslimiet en het adaptieve formaat van de vragen.

In een adaptieve test neemt de moeilijkheidsgraad toe telkens wanneer een vraag correct wordt beantwoord en neemt de moeilijkheidsgraad af telkens wanneer een vraag niet correct wordt beantwoord. Dit betekent dat hoe meer antwoorden je juist krijgt, hoe moeilijker de test wordt. Talent Q tests zijn gekend om uitdagend te zijn en om de beste scores te halen, moet je de hoogste moeilijkheidsgraad bereiken.

Er is te weinig tijd om de vraag en de antwoordkeuzes door te lezen. Elke vraag heeft zijn eigen tijdslimiet, die nooit meer dan 90 seconden lang is. 


Uitblinken in Talent Q tests? Ja, dat kan mits rekening houden met het volgende:

Zoals alle capaciteitentesten vereisen Talent Q tests vaardigheden die je kunt verwerven en ontwikkelen door te oefenen. Hoe meer je vertrouwd raakt met het materiaal en het soort vragen, hoe minder je de kans krijgt om verrast te worden tijdens het assessment.
De sleutel tot jouw succes ligt in het begrijpen van de instructies, die ingewikkeld zijn.

Bekijk enkele voorbeeldvragen met uitleg en ontwikkel strategieën met onze deskundige tips om de vragen nauwkeurig en snel te beantwoorden als dat nodig is.

Ga dan pas zoveel mogelijk oefenen. 

Door verder te lezen krijg je een overzicht van de verschillende soorten Talent Q tests.


Talent Q Elements (Numeriek, Verbaal en Logisch)

In het begin word je misschien overweldigd door de niet-conventionele vragen in het assessment. Om die reden geven wij uitgebreide uitleg over hoe die vragen eruitzien en hoe je die moet oplossen. Er zijn drie categorieën: Numeriek, Verbaal en Logisch:

Voorbeeldvraag (logisch redeneren)

De logische test evalueert je vermogen om abstracte regels en patronen te ontdekken en deze toe te passen om de reeks voort te zetten. In deze test moet je patronen onderscheiden van complexe sets van symbolen geordend in 3X3 matrices. Je hebt in totaal 15 minuten, verdeeld over 12 vragen. Dit betekent dat je iets meer dan een minuut per vraag hebt.

Identificeer het ontbrekende symbool:

 

Antwoord

De volledige logica hierachter:

In elke rij zijn de symbolen in een van de cellen een combinatie van de symbolen uit de andere cellen, zodat:
Het linker symbool in de "combinatiecel" identiek is aan de drie symbolen in de meest linkse cel (van de cellen die twee symbolen bevatten).
Het rechter symbool in de "combinatiecel" is identiek aan de drie symbolen in de meest rechtse cel (van de cellen met twee symbolen).
Het middelste symbool in de "combinatiecel" is anders dan de andere symbolen in de rij.
Volgens deze logica moeten de symbolen in de ontbrekende cel drie "☺" zijn.

Is het jou opgevallen hoelang het duurde om deze vraag te beantwoorden?

Hoewel hetgeen al te moeilijk vraag is, vereist het toch aandacht voor details en voor ongetrainde kandidaten kan het een behoorlijke tijd duren om deze vraag accuraat op te lossen.


Talent Q Aspects (Numeriek, Verbaal en Fout Controle)

Talent Q Aspects wordt voornamelijk gebruikt als selectietool voor jobs in retail, horeca en klantenservice. Er zijn drie categorieën: Numeriek, Verbaal en Fout Controle):

Voorbeeldvraag (verbaal redeneren)

De verbale test bevat een paragraaf die je moet lezen en vervolgens krijg je 12 vragen hierover.  Je moet één juist antwoord kiezen uit vier opties. De eerste vraag heeft een tijdslimiet van 75 seconden en de volgende vragen hebben elk een tijdslimiet van 60 seconden.

Hoe kies je een veilig wachtwoord? 
Het belang van het kiezen van een veilig wachtwoord kan niet genoeg worden benadrukt.
Meestal krijgen mensen toegang tot een beveiligd systeem omdat dat ze erin slagen het wachtwoord te raden.
Zodra iemand anders uw wachtwoorden heeft verkregen, kan hij uw accounts gebruiken om uw privégegevens in te zien, persoonlijke bestanden te wijzigen of te vernietigen, of zelfs om illegale activiteiten op uw naam uit te voeren.

De volgende richtlijnen zullen u beschermen tegen iemand die uw wachtwoord te weten komt en uw account illegaal gebruikt:
1. Maak uw wachtwoord zo lang mogelijk. Gebruik altijd minstens 6 karakters, waarvan er minstens twee numeriek zijn.
2. Vermijd het gebruik van persoonlijke gegevens (d.w.z. naam, telefoonnummer en adres) in uw wachtwoord.
3. Gebruik geen wachtwoorden die gemakkelijk te detecteren zijn tijdens het intypen. Wachtwoorden zoals '12345' moeten worden vermeden.

Welk woord betekent hetzelfde als "detecteren"

A) Onderscheiden
B) Zoeken
C) Ontdekken 
D) Creëren

Het belangrijkste verschil tussen kandidaten die slagen voor de Talent Q test en kandidaten die niet slagen, is het vermogen om vragen snel te begrijpen en het juiste antwoord te kiezen.

Wanneer je oefent met het volledige Talent Q voorbereidingspakket, leer je problemen snel en correct op te lossen.

Het trainingspakket is opgebouwd zoals de echte test. Elke vraag bevat uitleg en begeleiding. Zelfs oefenen voor een paar uur verbetert je resultaat aanzienlijk. Ook al vind je assessment morgen plaats is het nuttig om je voor te bereiden. 

 

Talent Q en andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve houders van handelsmerken. Geen van de merkhouders zijn aangesloten bij JobTestPrep of deze website.