KPMG Assessment Bereid je voor op het assessment - JobTestPrep

Voorbeeld van een SHL vraag

A) 47.5 miljoen
B) 45.5 miljoen
C) 40.5 miljoen
D) 475 miljoen

Is het je opgevallen hoelang het duurde om deze vraag te beantwoorden?

Hoewel het een simpele vraag is, vereist het toch aandacht voor details en berekeningen. En voor ongetrainde kandidaten kan het een behoorlijke tijd duren om deze vraag accuraat op te lossen.

Het belangrijkste verschil tussen kandidaten die slagen voor de SHL-test en kandidaten die niet slagen, is het vermogen om vragen snel te begrijpen en het juiste antwoord te kiezen.

Wanneer je oefent met het volledige SHL-voorbereidingspakket, krijg je dit waardevolle vermogen en leer je problemen snel en correct oplossen.

💡 Wanneer je te maken heeft met twee-assige grafieken moet je je bewust zijn van het feit dat: tijdselementen (dagen, maanden, jaren etc.) staan meestal op de horizontale ("X") as en kwantiteit staat meestal op de verticale ("Y") as.

Assen die worden verwisseld of niet op elkaar aansluiten zijn een van de meest voorkomende dingen die je op de test zult tegenkomen, dus let hier extra goed op.


Voorbeeld van een interviewvraag 

De interviewer vraagt: "Waarom ben je de geschikte kandidaat voor de baan"?

Alhoewel het om een simpele vraag is kan je antwoord je kandidatuur positief of negatief beïnvloeden. 

Een bekwame kandidaat voor een managementrol moet voorbeelden geven van eerdere successen als manager en uitleggen welke managementrollen significante bedrijfsresultaten hebben opgeleverd en hoe hij te werk ging.

Terwijl je antwoordt analyseert de interviewer jouw lichaamstaal, stem en toon die zelfverzekerd en assertief moet klinken.

Jouw antwoorden en gedrag beïnvloeden rechtstreeks de interviewer in zijn eindbeslissing.

Het trainingspakket is opgebouwd zoals de echte test. Elke vraag bevat uitleg en begeleiding. Zelfs oefenen voor een paar uur verbetert je resultaat aanzienlijk. Ook al vind je assessment morgen plaats is het nuttig om je voor te bereiden.

Stress als hoofdfactor die de testresultaten beïnvloeden

De stress is te wijten aan de onzekerheid en kunnen jouw prestaties op het assessment negatief beïnvloeden.

  • Kandidaten weten vaak niet welke tests ze zullen moeten afleggen en kennen de inhoud niet hiervan.
  • Kandidaten weten niet hoeveel anderen solliciteren voor de functie.
  • Kandidaten weten niet wat het niveau en ervaring van de concurrentie is.
  • Kandidaten weten niet wie de interviewers zullen zijn.
  • Kandidaten hebben geen weet van de uitslagen na het assessment.

Stress kan impulsieve en boze reacties uitlokken. Zulk gedrag kan de kans op succes aanzienlijk verminderen. 

Al sinds 1992 helpt JobTestPrep werkzoekenden bij de voorbereiding van hun assessment en sollicitatiegesprekken. Ons team van experts heeft jaren ervaring met het opbouwen van simulaties en oefeningen zoals de tests van verschillende assessmentbureaus. We hebben het volste vertrouwen in dit PrepPack™ en wij beloven jou een kwaliteitsvolle, op maat gemaakte leerervaring. We hebben reeds tienduizenden mensen geholpen om te slagen. Voeg je bij hen aan en start vandaag nog met de voorbereiding!


Het doel van de voorbereiding

Het doel van de voorbereiding is om stress te verminderen en het zelfvertrouwen te versterken om op het testmoment een gevoel van rust en optimale concentratie te bereiken.

Het zelfvertrouwen neemt toe naarmate je oefent om jouw testresultaten te verbeteren.

Indien je rustig en doelgericht het assessment aflegt dan nemen jouw kansen om de volgende fase te bereiken met tientallen procenten toe.

Opgelet: In sommige gevallen moeten sollicitanten ook een persoonlijkheidstest afleggen.

Een voorbeeld

"Ik geniet ervan om mensen te helpen"

Tijdens de test word je gevraagd of je het eens of oneens bent met bovenstaande verklaring.

  • Indien je solliciteert voor een commerciële functie en je hebt positief geantwoord dan maak je een positieve indruk. Er wordt namelijk verwacht dat commerciële medewerkers graag mensen helpen gezien het een van hun hoofdtaak is.
  • Indien je solliciteert voor een managementfunctie en je hebt positief geantwoord dan geef je eerder de indruk dat je een weinig gezaghebbende manager bent die zich onzeker voelt. 

Een persoonlijkheidstest is ontworpen om na te gaan of je persoonlijke eigenschappen aan de vereiste functie passen.

KPMG en andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve houders van handelsmerken. Geen van de merkhouders zijn aangesloten bij JobTestPrep of deze website.