You are logged in as customer LOG OUT

Hoe verloopt een background check of pre-employment screening (PES) ?

Met een pre-employment screening (PES) of antecedentenonderzoek willen bedrijven je screenen om het risico te verkleinen dat zij iemand in dienst nemen die niet te vertrouwen is. Dit is voornamelijk het geval als je solliciteert voor integriteitsgevoelige functies zoals politieagent, bankbediende en militair.

Er wordt gekeken naar jouw voorgeschiedenis om te kunnen bepalen of je wel of niet betrouwbaar bent. Indien je solliciteert bij de politie en je hebt een veroordeling voor diefstal opgelopen dan zal je hoogstwaarschijnlijk niet in aanmerking kunnen komen voor die baan.  Na jouw akkoord gaan bedrijven zo veel mogelijk informatie verzamelen en controleren waaronder:

- Je identiteit
- Je referenties
- Je diploma’s
- Je crimineel verleden
- Je financiële gegevens
- Je sociale media account

Let op. Als je solliciteert voor beroepen zoals chauffeur, piloot of treinmachinist dan wordt je ook getest op alcohol, drugs of zware medicijnen. 

Je moet ook een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen voorleggen. Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat je geen strafbare feiten hebt gepleegd in het verleden.

Daarnaast is de kans groot dat je een integriteitstest moet afleggen. Onderzoek heeft aangetoond dat niet-integer gedrag schade aanricht aan een bedrijf. Met niet-integer gedrag wordt bedoeld diefstal, omkoping, valsheid in geschrifte.  Teneinde risico's te beperken kiezen bedrijven om kandidaten te testen op integriteit. 


Ontdek hoe de integriteitstest eruit ziet 

Een integriteitstest bestaat uit een vragenlijst en is opgebouwd uit twee types vragen.  

  • Open vraag: Geloof je dat de meeste werkgevers misbruik maken van mensen die voor hen werken ?
  • Bedekte vraag: Waar of niet waar: Ik neem graag risico's.

Voorbeelden uit de integriteitstest* 

Wij geven jou een paar voorbeelden van vragen uit de integriteitstest. Op die manier kan je wennen aan het formaat van de test en je weet wat jou te wachten staat op het assessment.  Bovendien als je een integriteitstest op voorhand aflegt dan ken je al de vragen die zullen worden gesteld en je kan sneller beslissen wat je antwoord zal zijn.     

Vraag 1

integriteitstest-voorbeeld1

 

Vraag 2

integriteitstest-voorbeeld2

 

Gepersonaliseerde rapportages

integriteitstest-rapport

*Momenteel bestaat de integriteitstest enkel in het Engels.  Een Nederlandstalige versie zal binnenkort beschikbaar zijn.

Tip: Wees vooral trouw aan jezelf tijdens de test.  Uit de gepersonaliseerde rapportage tool leer je of je al dan niet consistent bent gebleven doorheen de volledige test. Je kan nadien met een gerust hart de selectietesten afleggen.


Leer over je sterke en zwakke punten met behulp van de rapportage tool

Zodra je klaar ben met het beantwoorden van de oefenvragen krijg je een rapportage die verschillende persoonlijkheidskenmerken bevat. Het rapport behandeld meer dan 10 persoonlijkheidskenmerken waaronder:

- Hoe gaat je om met je collega’s ?
- Wat is je houding tegenover diefstal, fraude, omkoping, alcohol ?
- Hoe is het gesteld met je algemene integriteit ?
- Hoe is het gesteld met je betrouwbaarheid ?
- Hoe is het gesteld met je sociale wenselijkheid ? 
- ...

Voornamelijk je zwakke punten op voorhand te kennen is van cruciaal belang om je kansen op succes te vergroten want je kan immers oefenen en aanleren hoe je die kan verbeteren.  Zo een inspanning loont de moeite want het speelt in je voordeel ten opzichte van een concurrent die zich niet voorbereid op het assessment.


Hoe zorg ik ervoor dat ik slaag op de integriteitstest ?

Het echter belangrijk om vooreerst te oefenen en na te gaan op welke kenmerken je onvoldoende hebt gescoord. Onze praktijktest is zo opgebouwd dat je een nauwkeurig beeld krijgt van de echte test. Op die manier word je niet verrast op het assessment. Het is echter belangrijk om consistent te zijn bij het invullen van een integriteitstest. De test kan vragen herformuleren om je anders te laten denken. Na de oefentest krijg je een accurate verslag die je aantoont ofwel je wel of niet voldoet aan de eisen om te slagen voor de test. Op die manier weet je op voorhand wat er te wachten staat tijdens het assessment. Je begrijpt ondertussen wat de vragen zullen zijn en je kan de test met het volste vertrouwen afleggen. 


Hoe verschilt een integriteitstest van een persoonlijkheidstest ?

De persoonlijkheidstest of ook karaktertest genaamd meet de verschillende persoonlijkheidskenmerken van een kandidaat terwijl een integriteitstest zich meer richt op eerlijkheid en oprechtheid. Zij bevatten eerder vragen over welk gedrag een kandidaat aaneemt ten opzichte van welbepaalde situaties. Tegenwoordig staan morele waarden hoog in het vaandel bij bedrijven. Zij vormen een zesde persoonlijkheidskenmerk naast de big Five persoonlijkheidsfactoren.


Haal je op maat gemaakte trainingspakket in huis en start met oefenen

 

Het trainingspakket van JobTestPrep is opgebouwd conform een echte integriteitstest. Elke vraag bevat uitleg en begeleiding en een gedetailleerd verslag.  Op die manier ken je op voorhand je zwakke punten en je kansen op success vergroten. Zelfs oefenen voor een paar uur verbetert je resultaat aanzienlijk. Ook al vind je assessment morgen plaats is het nuttig om zich voor te bereiden. 

Hulp nodig vraagteken
minimaliseren sluiten
Hulp nodig vraagteken
Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.
Uw bericht is verzonden. Wij nemen binnenkort contact met u op.
Er was een probleem met het verzenden van uw bericht. Probeer het over een paar minuten opnieuw.