Cut-e-tests (Aon) zo slaag je voor het assessment - JobTestPrep

Wat zijn cut-e tests? 

Cut-e, nu bekend als Aon Assessment Solutions, ontwikkelt tests die door veel bedrijven als rekruteringstools worden ingezet. Deze tests onderscheiden zich in concept, vorm en type vragen vaak significant van die van andere aanbieders. Een opmerkelijk verschil is dat de cut-e-tests (Aon) over het algemeen veel korter zijn dan andere tests op de markt. Vaak heeft u slechts 12 minuten om uw kennis over een specifiek onderwerp te laten zien, wat neerkomt op gemiddeld zo'n 19 seconden per vraag. Als u een vraag correct beantwoordt, neemt de moeilijkheidsgraad van de volgende vraag toe. Het is daarom cruciaal om gedurende de hele test kalm en geconcentreerd te blijven. Net zoals bij alle psychometrische tests, kunt u de vaardigheden die cut-e-tests meten door oefening verbeteren en verfijnen. Hoe vertrouwder u bent met het materiaal en het type vragen, hoe kleiner de kans dat u tijdens het echte assessment wordt verrast.


Wat zijn de uitdagingen bij de cut-e test? 

  1. Hoge tijdsdruk: De test is zo ontworpen dat slechts een fractie van de kandidaten alle vragen binnen de gestelde tijd kan beantwoorden.
  2. Balanceren tussen snelheid en nauwkeurigheid: Het is een uitdaging om de juiste balans te vinden bij het snel en correct beantwoorden van vragen.
  3. Detailgerichtheid vereist: De antwoordopties lijken sterk op elkaar, waardoor het essentieel is om op de kleinste details te letten.

Hoe moet u zich voorbereiden op uw cut-e test?

Wanneer u zich voorbereidt op uw aanstaande cut-e assessment, is het raadzaam om ruim van tevoren te oefenen. Door oefentests te maken, raakt u vertrouwd met het testmateriaal en weet u beter wat u tijdens de echte test kunt verwachten. Stress tijdens het examen kan uw concentratie en prestaties negatief beïnvloeden. Door vooraf te oefenen, vermindert u uw nervositeit en blijft u kalm en gefocust tijdens het maken van de cut-e test, wat uw kans op slagen vergroot.

Tips voor het slagen van je cute-e test: 

  1. Let op uw reactietijd: De tijd die u nodig heeft om te antwoorden wordt gemeten en kan uw totaalscore beïnvloeden.
  2. Overdenk de vragen niet te lang: Vaak is uw eerste ingeving het juiste antwoord, en de tijd om vragen te beantwoorden is beperkt.
  3. Beantwoord alle vragen: Sla geen enkele vraag over.

De Cute-e test - Aon's Assessment Solutions-vaardigheidstests in detail

Aanvankelijk kunt u zich overweldigd voelen door de niet-conventionele vragen in het cut-e assessment. Daarom bieden wij een uitgebreide uitleg over hoe deze vragen eruitzien en hoe u ze kunt oplossen. Er zijn verschillende cut-e-tests die u kunt verwachten. Het type test dat u dient af te leggen, is afhankelijk van de vereisten van de functie waarop u solliciteert.

De cut-e test bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Numeriek redeneren: rekenen met tabellen en grafieken

De cut-e test voor numeriek redeneren meet uw vermogen om informatie te interpreteren en logische conclusies te trekken uit numerieke gegevens die in tabellen en grafieken worden weergegeven. Deze test bevat verschillende tabbladen met zowel visuele als numerieke informatie.

In de cut-e test voor numeriek redeneren worden numerieke gegevens in een specifiek formaat getoond met grafieken en tabellen. Alle grafieken en tabellen zijn gerelateerd aan een specifiek bedrijf en zijn geordend in zes afzonderlijke tabbladen, waarbij op elk moment slechts één tabblad zichtbaar is. Elk tabblad toont één tabel of grafiek. U kunt op elk moment slechts één tabblad bekijken.

Bij elke vraag hoort een bewering die verwijst naar een van de tabbladen. Het is uw taak om het relevante tabblad te selecteren, de inhoud ervan te bekijken en te bepalen of de bewering waar of onwaar is, of dat de verstrekte informatie mogelijk onvoldoende is om dit te besluiten. Om deze beslissing te nemen, dient u niet alleen de numerieke gegevens correct te interpreteren, maar ook te achterhalen welk tabblad de relevante informatie voor de specifieke bewering bevat.

Afbeeldingbron: JobTestPrep, voorbeeld uit een oefentest voor numerieke schalen.

 

  1. Verbaal redeneren: teksten analyseren en interpreteren

De verbale redeneertest meet uw leesvaardigheid. U dient aan te tonen dat u in staat bent om complexe verbale informatie te begrijpen en te analyseren.

Het is goed om te weten dat de cut-e verbale redeneertest sterk verschilt van de meeste verbale redeneertests die u op de markt tegenkomt.

Waar de meeste verbale redeneertests bestaan uit lange teksten die elk een ander onderwerp behandelen of soms een specifiek argument presenteren, heeft de cut-e verbale redeneertest een unieke structuur. Diverse korte alinea's zijn gerangschikt in afzonderlijke tabbladen, waarbij op elk moment slechts één tabblad zichtbaar is. Elke vraag wordt gepresenteerd als een stelling. Het is aan u om te beslissen of deze stelling juist of onjuist is, of dat de aangeboden informatie niet voldoende is om tot een duidelijke conclusie te komen.

Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Picture.cshtml)

Afbeeldingbron: JobTestPrep, voorbeeld uit een oefentest voor verbaal redeneren.

  1. Logisch redeneren: ontdekken van regels en relaties

De redeneertest van cut-e staat bekend als afwijkend ten opzichte van veel andere redeneertesten op de markt. Terwijl de meeste capaciteitentesten onderdelen als verbaal, numeriek en logisch redeneren bevatten, introduceert cut-e het onderdeel 'ontdekken van regels en relaties' als hun variant van logisch redeneren.

In dit specifieke onderdeel worden vier ruiten getoond met cijfers en letters. Deze vier ruiten zijn onderverdeeld in tweetallen. Elk paar heeft één of soms meerdere eigenschappen die hen verbinden. Een voorbeeld hiervan is dat alle letters óf medeklinkers óf klinkers zijn.

Wanneer u deze regels heeft geïdentificeerd, wordt u gevraagd te bepalen of een aantal nieuwe ruiten tot categorie A of B behoren. Omdat dit een uniek testonderdeel is, ervaren veel kandidaten het 'ontdekken van regels en relaties' als uitdagend. Ons oefenmateriaal behandelt de meest voorkomende varianten van dit type test, zodat u vertrouwd raakt met de manier waarop de vragen worden gepresenteerd.

 Voorbeeld van een scales cls vraag

Bij dit soort test krijgt u bij elke vraag zes tabellen te zien met cijfers en letters. Deze tabellen zijn opgedeeld in twee groepen, waarbij de cijfers en letters in elke groep een bepaalde regel of set van regels volgen. Elke tabel is aangeduid met een kleur, afhankelijk van de groep waartoe hij behoort: oranje (boven de tabel) of blauw (onder de tabel).

Onderaan het scherm worden vier extra tabellen met cijfers en letters weergegeven. Aan u de taak om te bepalen tot welke groep elke tabel behoort. Vervolgens wijst u elke tabel toe aan de juiste groep door op de betreffende cirkel (boven of onder de tabel) te klikken.

Probeer zelf deze vraag op te lossen 

Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Picture.cshtml)

Hoe kunnen wij u helpen met de cute-e test? 

Onze PrepPack™ biedt u de mogelijkheid om te oefenen voor uw cut-e test. Hierdoor raakt u vertrouwd met de verschillende soorten vragen en leert u vragen te beantwoorden onder tijdsdruk. Na het doorlopen van onze oefentest krijgt u een duidelijker beeld van wat u kunt verwachten en kunt u de test met meer vertrouwen en rust afleggen.

Begin vandaag nog met de voorbereiding voor de cute-e test 

Wilt u optimaal presteren op de cut-e test? Dan is ons PrepPacks™ exact wat u zoekt! Oefen met alle onderdelen van de cut-e test. Dankzij dit oefenmateriaal raakt u vertrouwd met de specifieke vraagstelling en vergroot u uw kans om het cut-e assessment succesvol te voltooien. Heeft u gemerkt hoelang het duurde om deze vraag te beantwoorden?

Het voornaamste verschil tussen kandidaten die slagen voor de cut-e test en degenen die zakken, is het vermogen om vragen snel te doorgronden en het correcte antwoord te selecteren. Door te oefenen met het complete cut-e voorbereidingspakket, leert u vragen snel en correct te beantwoorden.

Het trainingspakket is zo samengesteld dat het overeenkomt met de echte cut-e test (Aon). Bij elke vraag krijgt u een uitleg en begeleiding. Slechts een paar uur oefenen kan uw resultaat al aanzienlijk verbeteren. Zelfs als uw assessment morgen al plaatsvindt, is een goede voorbereiding van groot belang.

Handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Geen van de merkhouders is verbonden met JobTestPrep of deze website.