Cut-e-tests (Aon) zo slaag je voor het assessment - JobTestPrep

Wat zijn cut-e tests? 

Cut-e, ook bekend onder de naam Aon Assessment Solutions, ontwikkeld testen die als rekruteringstools worden gebruikt door vele bedrijven. Deze tests verschillen vaak sterk van de andere bedrijven als het gaat om concept, vorm en type vragen. Een van de meest interessante verschillen is dat cut-e-tests (Aon) meestal veel korter zijn dan andere testen op de markt. Je hebt meestal niet meer dan 12 minuten om indruk te maken met je kennis over een specifiek onderwerp. Dat betekent dat je gemiddeld zo een 19 seconden per vraag hebt. De moeilijkheidsgraad neemt toe bij elke vraag die je correct beantwoordt, dus het is belangrijk om rustig en geconcentreerd te blijven gedurende de test.  Zoals bij alle psychometrische testen, vereisen cut-e-tests vaardigheden die je kunt verwerven en ontwikkelen door te oefenen. Hoe meer je vertrouwd raakt met de stof en het soort vragen, hoe kleiner de kans dat je verrast wordt als het er echt toe doet. 


Wat zijn de uitdagingen bij de cut-e test? 

  1. Er is een grote tijdsdruk. De test is zo gemaakt dat slechts een klein deel van de kandidaten alle vragen binnen de gestelde termijn kan beantwoorden.  
  2. Het is moeilijk om een balans te vinden tussen snelheid en nauwkeurigheid bij het beantwoorden van de vragen. 
  3. De antwoorden van de vragen lijken erg op elkaar, je moet dus heel erg op details letten. 

Hoe moet ik mij op cut-e test voorbereiden? 

Wanneer je je voorbereidt op je aanstaande cut-e assessment, is de beste strategie om ervoor te zorgen dat je van tevoren goed oefent. Het afleggen van oefenexamens zal je  helpen vertrouwd te raken met het testmateriaal, zodat je zeker weet wat je van de echte test kunt verwachten. Als je gestrestst bentijdens het maken van je test zak dat je concentratie en prestatie beïnvloeden. Om deze reden zal vooraf oefenen je zenuwen verlichten en ervoor zorgen dat je kalm en gefocust blijft tijdens het maken van je cut-e test, waardoor je je slagingskans op de test zal vergroten. 

Tips voor het slagen van je cute-e test: 

  1. Let op je reactietijd (de tijd die je nodig hebt om je antwoord te geven). Je reactietijd  wordt gemeten en kan je algehele score beïnvloeden.  
  2. Besteed niet te veel tijd aan het nadenken over een vraag - meestal is het eerste antwoord dat in je opkomt het juiste antwoord, en je hebt maar beperkte tijd om de vragen te beantwoorden. 
  3. Beantwoord elke vraag - sla geen enkele vraag over. 

De Cute-e test - Aon's Assessment Solutions-vaardigheidstests in detail

In het begin word je misschien overweldigd door de niet-conventionele vragen in het cut-e assessment. Om die reden geven wij uitgebreide uitleg over hoe die vragen eruitzien en hoe je die moet oplossen. Er zijn een aantal verschillende cut-e-tests die van je kan verwachten. Het type test dat je moet afleggen, hangt af van de eigenschappen die de functie waarop je solliciteert. 

De cut-e test bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Numeriek redeneren: rekenen met tabellen en grafieken

De cut-e numeriek redeneren test, test je vermogen om informatie in te winnen en logische conclusies te trekken uit numerieke gegevens die in tabellen en grafieken worden gepresenteerd. De is opgebouwd uit verschillende tabbladen met visuele en numerieke informatie.

Bij de cut-e numerieke redeneertest worden de numerieke gegevens gepresenteerd in grafieken en tabellen in een speciaal formaat. Alle grafieken en tabellen verwijzen naar een bepaald bedrijf en zijn georganiseerd in zes verschillende tabbladen zodat er slechts één tabblad op een bepaald moment zichtbaar is. Elk tabblad bevat een enkele tabel of grafiek. Je kan slechts één tabblad per keer bekijken. 

Elke vraag bevat een verklaring die verwijst naar een van de tabbladen. Het is jouw taak om het betreffende tabblad te selecteren, de inhoud ervan te bekijken en te beslissen of de stelling waar of onwaar is, of dat de verstrekte informatie misschien onvoldoende is om een van beide te beslissen. Om die beslissingen te nemen, moet je niet alleen de numerieke gegevens correct interpreteren, maar ook uitzoeken welk tabblad de relevante informatie voor die specifieke stelling bevat. 

Afbeeldingbron: JobTestPrep, voorbeeld uit een oefentest voor numerieke schalen.

 

  1. Verbaal redeneren: teksten analyseren en interpreteren

De verbale redeneertest, test je leesvaardigheid. Je moet kunnen aantonen dat je complexe verbale informatie kan begrijpen en analyseren. 

Het is belangrijk te weten dat de cut-e verbale redeneertest heel anders is dan de meeste verbale redeneertests die op de markt te vinden zijn. 

De meeste verbale redeneertesten bevatten meerdere lange zinnen, waarbij elke zin gericht is op een ander onderwerp en soms een bepaald argument naar voren brengt. De structuur van de cut-e verbale redeneertest is uniek. Talrijke korte alinea's zijn georganiseerd in aparte tabbladen, zodat slechts één tabblad op een bepaald moment zichtbaar is. Elke vraag is een verklaring - het is jouw taak om te beslissen of de bewering juist of onjuist is, of dat de verstrekte informatie onvoldoende is om tot een definitieve conclusie te komen. 

Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Picture.cshtml)

Afbeeldingbron: JobTestPrep, voorbeeld uit een oefentest voor verbaal redeneren.

  1. Logisch redeneren: ontdekken van regels en relaties

De redeneertest van cut-e staat erom bekend om anders te zijn dan de meeste redeneertesten op de markt. Veel capaciteitentesten bestaan uit verbaal, numeriek en logisch redeneren. Het onderdeel ontdekken van regels en relaties is de variant van logisch redeneren voor het cut-e assessment. Bij dit onderdeel "ontdekken van regels en relaties", worden vier ruiten gedemonstreerd met cijfers en letters. De vier ruiten zijn verdeeld in tweetallen. Ieder paar bestaat  uit één of soms ook meerdere eigenschappen, die elkaar verbinden. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat alle letters medeklinkers of uit klinkers zijn.

Zodra je dit hebt vastgesteld, moet er worden gekozen of een aantal nieuwe ruiten of die tot categorie A of B behoren. Doordat dit een uniek onderdeel is, wordt ook het ontdekken van regels en relaties als lastig ervaren. Ons oefen materiaal beschrijft de meest voorkomende varianten van dit soort type testen zodat je bekend wordt met de manier van de waarop de vragen worden gesteld. 

 Voorbeeld van een scales cls vraag

Bij dit type test bevat iedere vraag zes tabellen met cijfers en letters. De tabellen zijn verdeeld in twee groepen, zodat de cijfers en letters in elke groep een bepaalde regel of set van regels volgen. Elke tabel is gemarkeerd met een kleur, afhankelijk van de groep waartoe hij behoort: oranje (boven de tabel) of blauw (onder de tabel).

Onderaan het beeldscherm staan vier extra tabellen met cijfers en letters. Het is aan jou om te beslissen tot welke groep elk van deze tabellen behoort. Vervolgens moet je elke tabel aan zijn groep toewijzen door op de betreffende cirkel (boven of onder de tabel) te klikken.

Probeer zelf deze vraag op te lossen 

Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Picture.cshtml)

 

Hoe kunnen wij je helpen met de cute-e test? 

Onze PrepPack™ geeft je de mogelijkheid om te oefenen voor je cute-e test zodat je bekend raakt met de verschillende soorten vragen en onder tijdsdruk vragen leert te beantwoorden. Na het maken van onze oefentest zal je meer inzicht hebben op wat je te wachten staat en zal je je test rustiger kunnen afleggen. 

Begin vandaag nog met de voorbereiding voor de cute-e test 

Wil jij maximaal resultaat voor de behalen voor je cut-e test? Dan is ons PrepPacks™ precies wat je nodig hebt! Je oefent alle onderdelen van  de cut-e test. Dankzij dit oefenmateriaal wordt je bekend met de specifieke vraagstellingen om het cut-e assessment met succes te behalen. Is het jou opgevallen hoelang het duurde om deze vraag te beantwoorden?

Het belangrijkste verschil tussen kandidaten die slagen voor de cut-e test en kandidaten die niet slagen, is het vermogen om vragen snel te begrijpen en het juiste antwoord te kiezen. Wanneer je oefent met het volledige cut-e voorbereidingspakket, leer je problemen snel en correct op te lossen.

Het trainingspakket is opgebouwd zoals de echte cute-e test (Aon). Elke vraag bevat uitleg en begeleiding. Zelfs oefenen voor een paar uur verbetert je resultaat aanzienlijk. Ook al vind je assessment morgen plaats is het nuttig om je goed voor te bereiden.

Handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve houders van handelsmerken. Geen van de merkhouders zijn aangesloten bij JobTestPrep of deze website.