You are logged in as customer LOG OUT

In 2017 verwierf AON, een toonaangevende verzekeringsaanbieder, cut-e teneinde de bedrijfsefficiëntie te verhogen en om wereldwijd een hoger aantal klanten te bereiken. Aon's CEO Andreas Lohff, merkte op: "De combinatie van Aon's geavanceerde assessment tools en cut-e's op maat gemaakte talentoplossingen zal de waarde die we aan klanten in de wervings-en selectiemarkt bieden, verder versterken".

Vandaag de dag voert het bedrijf tests uit bij meer dan 30 miljoen kandidaten per jaar in een indrukwekkend aantal bedrijven in een groot aantal sectoren.

Cut-e tests verschillen aanzienlijk van die van andere bedrijven in termen van concepten, formaten en vraagtypes. Zoals je kunt zien in de voorbeeldvragen hieronder, zien de cut-e testvragen er heel anders uit dan die van andere assessmentbureaus.


Uitblinken in cut-e tests ? Ja, dat kan mits rekening houden met het volgende

Zoals alle capaciteitentesten vereisen cut-e testen vaardigheden die je kunt verwerven en ontwikkelen door te oefenen. Hoe meer je vertrouwd raakt met het materiaal en het soort vragen, hoe minder je de kans krijgt om verrast te worden tijdens het cut-e assessment.
De sleutel tot jouw succes in het cut-e assessment ligt in het begrijpen van de instructies, die soms wat ingewikkeld zijn.

Bekijk enkele voorbeeldvragen met uitleg en ontwikkel strategieën met onze deskundige tips om de vragen nauwkeurig en snel te beantwoorden als dat nodig is.

Ga dan pas zoveel mogelijk oefenen. 

Door verder te lezen krijg je een overzicht van de verschillende soorten cut-e tests.


cut-e Scales Test (Numeriek, Verbaal & Logisch)

In het begin word je misschien overweldigd door de niet-conventionele vragen in het cut-e assessment. Om die reden geven wij uitgebreide uitleg over hoe die vragen eruit zien en hoe je die moet oplossen.

Er zijn drie hoofdtypen in de categorie cut-e scales:

1. cut-e scales Numerical Ability

De cut-e scales numerical ability test meet je vermogen om informatie op te halen en logische conclusies te trekken uit numerieke gegevens die in tabellen en grafieken worden gepresenteerd.

Bij de cut-e numerieke redeneertest worden de numerieke gegevens gepresenteerd in grafieken en tabellen in een speciaal formaat. Alle grafieken en tabellen verwijzen naar een bepaald bedrijf en zijn georganiseerd in zes verschillende tabbladen zodat er slechts één tabblad op een bepaald moment zichtbaar is. Elk tabblad bevat een enkele tabel of grafiek. Je kan slechts één tabblad per keer bekijken, maar je kunt zo vaak als nodig is heen en weer bewegen tussen de tabbladen.

Elke vraag bevat een verklaring die verwijst naar een van de tabbladen. Het is jouw taak om het betreffende tabblad te selecteren, de inhoud ervan te bekijken en te beslissen of de stelling waar of onwaar is, of dat de verstrekte informatie misschien onvoldoende is om een van beide te beslissen. Om die beslissingen te nemen, moet je niet alleen de numerieke gegevens correct interpreteren, maar ook uitzoeken welk tabblad de relevante informatie voor die specifieke stelling bevat.

2. cut-e scales Verbal Ability

De verbale redeneertest meet je leesvaardigheid. Je moet kunnen aantonen dat je complexe verbale informatie kan begrijpen en analyseren.

Het is belangrijk te weten dat de cut-e verbale redeneertest heel anders is dan de meeste verbale redeneertests die op de markt zijn gebracht.

De meeste verbale redeneertests bevatten meerdere lange passages, waarbij elke passage gericht is op een ander onderwerp en soms een bepaald argument naar voren brengt. De teksten van cut-e zijn echter objectiever en je bent verplicht om meerdere kortere passages tegelijk te behandelen.

De structuur van de cut-e verbale redeneertest is ook uniek. Talrijke korte alinea's zijn georganiseerd in aparte tabbladen, zodat slechts één tabblad op een bepaald moment zichtbaar is. Elke vraag is een verklaring - het is jouw taak om te beslissen of het waar of onwaar is, of dat de verstrekte informatie onvoldoende is om tot een definitieve conclusie te komen.

3. cut-e scales Logical Ability

De abstracte redeneertest van cut-e staat erom bekend om anders te zijn dan de meeste abtracte redeneertests op de markt. Er zijn twee soorten tests: inductief en deductief redeneren. Het eerste type test kan tussen de 5-12 minuten duren en is bedoeld voor leerlingen, afgestudeerden en administratieve functies. Het tweede type test is tussen de 5-15 minuten lang en wordt voornamelijk gebruikt voor IT- en ingenieursfuncties.

Momenteel bestaan er vier soorten tests:

  • scales cls
  • scales ix
  • scales lst
  • scales sx

Laat ons nu bekijken hoe een scales cls vraag eruit ziet en hoe je die moet oplossen.

Voorbeeld van een scales cls vraag

In dit type test bevat iedere vraag zes tabellen met cijfers en letters. De tabellen zijn verdeeld in twee groepen, zodat de cijfers en letters in elke groep een bepaalde regel of set van regels volgen. Elke tabel is gemarkeerd met een kleur, afhankelijk van de groep waartoe hij behoort: oranje (boven de tabel) of blauw (onder de tabel).

Onderaan het beeldscherm staan vier extra tabellen met cijfers en letters. Het is jouw taak om te beslissen tot welke groep elk van deze tabellen behoort. Vervolgens moet je elke tabel aan zijn groep toewijzen door op de betreffende cirkel (boven of onder de tabel) te klikken.

Probeer zelf deze vraag op te lossen 


cut-e-test 

Antwoord

Patroon: Alle tafels met bovenstaande markering (oranje) hebben A's in de 4 hoeken

 

Is het jou opgevallen hoe lang het duurde om deze vraag te beantwoorden?

Hoewel het geen al te moeilijk vraag is, vereist het toch aandacht voor details en voor ongetrainde kandidaten kan het een behoorlijke tijd duren om deze vraag accuraat op te lossen.

Het belangrijkste verschil tussen kandidaten die slagen voor de cut-e test en kandidaten die niet slagen, is het vermogen om vragen snel te begrijpen en het juiste antwoord te kiezen.

Wanneer je oefent met het volledige cut-e voorbereidingspakket, leer je problemen snel en correct op te lossen.

Het trainingspakket is opgebouwd conform de echte test. Elke vraag bevat uitleg en begeleiding. Zelfs oefenen voor een paar uur verbetert je resultaat aanzienlijk. Ook al vind je assessment morgen plaats is het nuttig om zich voor te bereiden.

 

cut-e en andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke merkhouders. Geen van de merkhouders is aangesloten bij JobTestPrep of deze website.

Handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve houders van handelsmerken. Geen van de merkhouders zijn aangesloten bij JobTestPrep of deze website.
Hulp nodig vraagteken
minimaliseren sluiten
Hulp nodig vraagteken
Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.
Uw bericht is verzonden. Wij nemen binnenkort contact met u op.
Er was een probleem met het verzenden van uw bericht. Probeer het over een paar minuten opnieuw.