You are logged in as customer LOG OUT

Werken bij FrieslandCampina


Bereid je voor op de FrieslandCampina selectieprocedure

Een baan bij FrieslandCampina zou een geweldige kans voor jou kunnen zijn. Omdat ze zo populair zijn, kan het aanwervingsproces echter erg competitief en moeilijk zijn. Het is niet genoeg om te slagen voor de toetsen, je moet jezelf overtreffen in de sollicitatiegesprekken. Waarom geef je JobTestPrep niet de kans om je te helpen? Wij bieden tientallen voorbereidingspakketten, handleidingen, toetsen en vragen uit sollicitatiegesprekken bevatten. Deze kunnen en zullen je helpen om je kans om te worden aangenomen voor de baan die je wilt te vergroten. Probeer het eens! 

  • Uitgebreide voorbereiding op het wervingsproces  
  • Een groot aantal studiehandleidingen en oefentoetsen 

Het aanwervingsproces bij FrieslandCampina  

  • Je moet wat persoonsgegevens invullen, je bijgewerkte cv verzenden met een bijgevoegde sollicitatiebrief en wachten op een reactie van het bedrijf.  
  • Je opgebeld worden voor een sollicitatiegesprek. Dit is meestal een inleidend screeningsgesprek met een beperkt aantal vragen. Dit kan 15-30 minuten duren. 
  • Als het telefoongesprek goed verloopt, zul je worden uitgenodigd bij het bedrijf en gevraagd worden om deel te nemen aan een aantal assessments, waaronder de cut-e assessment.  
  • Als je slaagt voor het assessment, zul je worden uitgenodigd voor meerdere persoonlijke sollicitatiegesprekken met meerdere personen, waaronder de recruiter, een HR-vertegenwoordiger en meerdere managers.  

Er zijn verschillende soorten sollicitatiegesprekken, zoals live-video-gesprekken (Skype-interviews), vooraf opgenomen interviews, verschillende persoonlijke gesprekken, case-interviews, panelgesprekken en nog veel meer. 

De cut-e assessment bij FrieslandCampina 

Deze bestaat uit meerdere subcategorieën:  

  • De cut-e numerieke redeneertest meet analyse- en evaluatie vaardigheden van complexe numerieke informatie. De vragen zijn allemaal gebaseerd op tabellen en grafieken die op zes aparte datasheets worden getoond. Elke vraag bevat een uitspraak die waar, niet waar, of niet kan worden bepaald. Je hebt slechts 12 minuten om in totaal 37 vragen te beantwoorden.  
  • De cut-e verbale redeneertest beoordeelt verbale vaardigheden, naast het vermogen om in heel korte tijd een relatief grote hoeveelheid tekst te verwerken. Je krijgt zes teksten in aparte tabbladen en je moet hier logische conclusies uit trekken om de vragen te beantwoorden. Elke vraag bevat een uitspraak die waar, onwaar of niet kan worden bepaald. De toets omvat 49 vragen en de tijdslimiet is 12 minuten. 
  • De cut-e (Aon) scales ix-toets richt zich op het vermogen van de kandidaat om patronen te herkennen. De toets is gebaseerd op figuratieve, non-verbale inhoud. Bij elke vraag wordt een andere serie van negen vormen gegeven. Er is een patroon die bij alle vormen, op één na, voorkomt. Je krijgt vijf minuten de tijd om het patroon dat niet past te vinden in 20 bepaalde series, waardoor er dus ook tijdsdruk is. 

Elk bedrijf is op zoek naar werknemers met sterke vaardigheden om hun leidende positie op de markt verder te verstevigen. Om bij FrieslandCampina aan de slag te kunnen gaan, moet je echter een streng sollicitatieproces doorlopen met verschillende toetsen en gesprekken. Zorg ervoor dat je het wervingsproces met succes afsluit met de hulp van JobTestPrep. Wij bieden een groot aantal studiehandleidingen, toetsen en tips voor sollicitatiegesprekken.

FrieslandCampina en andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve houders van handelsmerken. Geen van de merkhouders zijn aangesloten bij JobTestPrep of deze website.
Hulp nodig vraagteken
minimaliseren sluiten
Hulp nodig vraagteken
Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.
Uw bericht is verzonden. Wij nemen binnenkort contact met u op.
Er was een probleem met het verzenden van uw bericht. Probeer het over een paar minuten opnieuw.