Voorbereiding op ‘Ruimtelijke redeneringstesten’ van werkgevers

Dient u een ruimtelijk redeneringsexamen af te leggen? Oefen dan met de ruimtelijke redeneringstesten van JobTestPrep, test uzelf met onze korte online quiz en ontdek wie deze testen op het beoordelingscentrum kan verwachten. Begin vandaag nog met het oefenen en voorbereiden en garandeer uw succes.

Totale testen: 12

Totale vragen: meer dan 130

Begin met oefenen

Over de test

Ruimtelijke redeneringstesten, ook bekend als ruimtelijk bewustzijn-testen, onderzoeken uw oriëntatievaardigheden in twee- en drie dimensionale ruimtes. Populaire ruimtelijke redeneringstesten omvatten:

 1. Het organiseren van tweedimensionale vormen.
 2. Ruimtelijke redenering kubussen.
 3. Spiegelbeelden
 4. Perspectieven

Voor wie zijn deze testen bedoeld?

Ruimtelijke redeneringstesten worden vaak aangetroffen in bekwaamheidsselectieprocessen van sectoren die ruimtelijke vaardigheden vereisen, waaronder technische functies, bouwkunde, militaire eenheden en luchtmacht, ontwerpers, architectuur en meer.

Meer over verschillende testtypes

U kunt de volgende testen tegenkomen:

Vormen combineren: zoals een puzzel of een legpuzzel, krijgt u als het ware een “gebroken” vorm, bestaande uit meerdere stukjes. U krijgt ook een aantal “complete” vormen. U zult dan het “gebroken” stuk opnieuw moeten rangschikken en kiezen welke van de “complete” vormen overeenkomt.

Vormen associëren:

hier krijgt u een reeks vormen en u zult moeten kiezen welke twee identiek zijn. Deze kunnen vanuit een andere hoek of perspectief worden weergegeven. De belangrijkste factor in deze test is snelheid, omdat uw concurreert met de tijdsscores van andere kandidaten, dus elke seconde telt.

Spiegelbeelden: hier krijgt u een vorm en verschillende keuzes. U zult een keuze moeten maken die de oorspronkelijke vorm weerspiegelt

3D – kubussen: hier

krijgt u als het ware een “ontvouwen” kubus en ook “complete” kubussen. U dient uit te vinden welke van de keuzes de “ongevouwen” kubus is. Er kunnen nummers of kleuren aan de zijkant worden geëtst. Elk kubusvlak heeft een afbeelding, markering of symbool en u moet een conclusie trekken op basis van de markeringen. U dient  in de vraag bijvoorbeeld uit te zoeken welke markering tegenovergesteld is aan de markering die u wordt aangeboden. U kunt ook geconfronteerd worden met de kubus; platgelegd. De opdracht zal dan zijn om te kiezen welke van de gegeven opties, de kubus weer ‘gebouwd’ en gerangschikt als een blokvorm is.

 • Twee- en driedimensionale lichamen: U krijgt een ‘patroon’ of ‘sjabloon’ voor een driedimensionale vaste vorm. U dient dan te beslissen welke van de driedimensionale vormen met behulp van de sjabloon gemaakt kan worden.
 • Kaarten: Dit wordt vaak gebruikt voor het beoordelen van de kandidaten voor de functies bij de noodhulpdiensten. U kunt op de volgende aspecten beoordeeld worden: uw inzicht in het lezen van een kompas, het bekwaamheid om richtingen te volgen, uw bekwaamheid om uw locatie te identificeren op een kaart, het kenne van de verschillen tussen een loop- of rijroutes.
 • In sommige gevallen geven de vragen vormreeksen weer die volgens een vooraf bepaalde logica zijn gerangschikt. De kandidaat wordt vervolgens verzocht om de volgende vorm in de reeks te kiezen of conclusies te trekken over de verwachte configuratie en conformatie van de vorm nadat deze een ruimtelijke verandering heeft ondergaan.

Wat Het Bevat

Wat is inbegrepen ?

 • 12 online ruimtelijke redeneringstesten
 • Meer dan 130 vragen en antwoorden
 • Studiegids voor ruimtelijke redenering
 • 3D-kubussen, rotaties, 2D – vormen, 2D- vormen toevoegen, perspectieven, spiegelbeelden en meer
 • Niet alleen voor beoordelingen maar ook voor mentale oefeningen
 • 24 uur per dag direct online toegang.
 • Editie 2018, met het meest actuele oefenmateriaal in het Engels.

Niet gevonden wat je zocht? We zijn er om te helpen!

 

Beantwoord alsjeblieft wat korte vragen zodat we je naar de beste voorbereidingsmaterialen die we hebben kunnen leiden.

Les marques déposées sont la propriété de leurs détenteurs respectifs. Aucun des détenteurs de marques déposées ne sont affiliés à JobTestPrep ou à ce site Internet. JobTestPrep fournit les outils servant à la préparation de tests psychométriques. Tous les matériaux servant à cette préparation sont fournis en anglais uniquement.