Voorbereiding op bekwaamheidstest – afgestemd op uw behoefden

Op het punt om een bekwaamheidstest af te leggen? JobTestPrep heeft de grootste verzameling van online-oefentesten en -gidsen. Onze exclusieve Pre Packs ™ volgen de stijlen van verschillende functieniveaus, testtypen en toonaangevende testleveranciers. Verkrijg onmiddellijke toegang en versla de concurrentie.

Score Rapporten, testen met tijdslimiet en studiegidsen

Volledige toelichtingen en oplossingsstrategieën

Begin met oefenen

Welke verschillende type bekwaamheidstesten zijn er?

Dit zijn de verschillende type bekwaamheidstesten. Ontdek hieronder meer over elk type bekwaamheidstest en verkrijg alle benodigde informatie over de bekwaamheidstesten die in selectieprocessen en beoordeling centra worden gebruikt.

Verbale redenering: Een verbale redenering test is een bekwaamheidstest die inzicht geeft in het vermogen om de complexe schriftelijk materialen te begrijpen, relevante informatie daaruit af te leiden en conclusies te trekken. Verbale redeneringstesten omvatten ook spellings-, grammatica-, logica- en vocabulaire testen. Verschillende bekwaamheidstesten worden afgenomen voor kandidaten in verschillende functies.

Numerieke redenering: Een numerieke redenering test omvat een breed scala van bekwaamheidstesten, variërend van basis rekentesten ot “schatting testen” en geavanceerde numerieke redeneringstesten. “Schattingstesten” geven inzicht in de snelheid van een kandidaat bij het maken van gevormde rekenkundige schattingen terwijl geavanceerde numerieke redenering testen inzicht geven in het vermogen van een kandidaat om complexe gegevens die worden gepresenteerd in verschillende grafische vormen te interpreteren, informatie daaruit af te leiden en conclusies te trekken.

Logische redenering: Deze bekwaamheidstesten geven inzicht in de logische- en perceptuele redenering. Ze zijn niet gebaseerd op de verworven taalkundige- of numerieke vaardigheden, maar op de aangeboren vaardigheden. Ze worden vaak non-verbale redenering testen genoemd. Andere populaire testen in deze categorie zijn abstracte redenering, inductieve redenering, deductieve redenering en de Watson-Glaser.

Structuur van de bekwaamheidstest

Er is niet één gemeenschappelijke structuur voor bekwaamheidstesten; het formaat en de inhoud van bekwaamheidstesten kunnen sterk variëren tussen de ene testleverancier en de andere, en zelfs tussen verschillende functieniveaus en posities binnen hetzelfde bedrijf.

De typische structuur van een bekwaamheidstest bestaat echter meestal uit 3 tot 5 test secties (verbale sectie, numerieke sectie, enz.).  elke sectie bestaat uit 10 tot 30 vragen, afhankelijk van de complexiteit van elke vraag (hoe ingewikkelder de test, hoe minder vragen er worden gesteld) en het vereiste kennisniveau van de kandidaat voor die specifieke vaardigheid (hoe hoger het functieniveau, hoe meer vragen er worden gesteld).

Het voltooien van een reeks bekwaamheidstesten neemt normaliter minimaal een uur in beslag, maar gewoonlijk niet meer dan drie uur (er kunnen pauzes tussen twee secties worden ingelast).

Hoe bereidt u zich voor op de bekwaamheidstesten

Bekwaamheidstesten kunnen een grote drempel vormen bij het zoeken van een nieuwe baan. We bieden u belangrijke hulpmiddelen aan  m deze drempel te overwinnen. Deze vier elementen zullen uw kans om te kwalificeren voor de baan waarop u solliciteert aanzienlijk verbeteren:

Probeer meer informatie te achterhalen over de test die u gaat afleggen: welk type test het is, wat het formaat is, wat er in de test is opgenomen?

Probeer meer informatie te achterhalen over de leveranciersbeoordeling bedrijf) die de beoordelingen levert

Probeer andere relevante bekwaamheidstesten die door werkgevers zijn gebruikt, te vinden en te bekijken

Gebruik het bekwaamheidstest-simulatiesysteem van JobTestPrep om intensief te trainen (online)

Probeer constructieve feedback en tips over het verbeteren van de bekwaamheidstest-score te innen en te bekijken.

Het is cruciaal om op voorhand te oefenen voor de bekwaamheidstesten. Het op voorhand voorbereiden vermindert de angst aanzienlijk aangezien u precies weet wat u op de testdag kunt verwachten.

Wat Het Bevat

 • Verfijn uw logische denkvaardigheden met verschillende puzzels en patroon games.
 • Verfijn uw numerieke redenering vaardigheden met een algemene wiskundige beoordeling (zorg ervoor dat u grafieken, grafieken en statistische interpretaties doorneemt).
 • Verfijn uw verbale redenering vaardigheden door nieuwsitems of kranten te lezen. Denk na over verschillende manieren waarop een verhaal kan worden geïnterpreteerd en let op de vaak verkeerd gespelde woorden of grammaticale fouten.
 • Neem de tijd om de materialen op de test(en) voor te bereiden en te beoordelen
 • Zorg ervoor dat u aandachtig luistert naar de instructies die u krijgt, want deze kunnen van cruciaal belang zijn voor het correct uitvoeren van de test.
 • Indien er een aantal oefenvragen aan u zijn verstrekt, maak dan gebruik van de gelegenheid om deze te beantwoorden..
 • Indien er iets is dat u niet begrijpt (bijvoorbeeld instructies of tijdslimiet), dan is dit hét moment om een uitleg te vragen.
  24 uur per dag direct online toegang.
  Editie 2018, met het meest actuele oefenmateriaal in het Engels.

Niet gevonden wat je zocht? We zijn er om te helpen!

 

Beantwoord alsjeblieft wat korte vragen zodat we je naar de beste voorbereidingsmaterialen die we hebben kunnen leiden.

Les marques déposées sont la propriété de leurs détenteurs respectifs. Aucun des détenteurs de marques déposées ne sont affiliés à JobTestPrep ou à ce site Internet. JobTestPrep fournit les outils servant à la préparation de tests psychométriques. Tous les matériaux servant à cette préparation sont fournis en anglais uniquement.