Voorbereiden op mechanische bekwaamheidstest: redenering, begrip & meer

Leer alles wat u over mechanische redeneringstesten dient te weten, met onze uitgebreide online oefentesten en handleiding voor mechanische geschiktheidstests die door werkgevers worden gebruikt. Verhoog uw scores en vergroot uw kans om de baan te krijgen.

Totale testen: 9

Totale vragen: 350

Begin met oefenen

Over de mechanische bekwaamheidstest

Een mechanische bekwaamheidstest wordt meestal op een computer of op papier afgenomen. Elke vraag heeft één juist antwoord en er zijn vaak drie of vier optionele antwoorden om te kiezen. U krijgt meestal maximaal 40 seconden per vraag.

De meeste mechanische redenerings- en elektrische redeneringstesten introduceren basisbegrippen van Newtoniaanse mechanica en, statische en dynamische elektriciteit; dezelfde concepten die in een GCSE-curriculum worden behandeld. Echter, in tegenstelling tot GCSE-testen, in de meeste gevallen zijn er minder berekeningen vereist en is de toegewezen tijd voor elke vraag dus veel korter.

Het verschil tussen redenerings- en begriptesten

Formeel gesproken duiden de termen redeneren en begrip op verschillende niveaus van vaardigheden en bekwaamheden. Hoewel begriptesten basiskennis van mechanische concepten en terminologie in het dagelijks gebruik vereisen, kunnen redeneringstesten ook hogere niveaus van analyse vereisen inclusief beperkte numerieke berekeningen en een branchespecifieke context.

Echter, in werkelijkheid, de beoordelingsbedrijven kunnen deze termen intermitterend gebruiken en dus het is niet altijd 100% duidelijk wat het testniveau is. Door het functieprofiel waarop u solliciteert door te nemen, kunt u het testniveau voorspellen. Dit is de beste manier.

Populaire onderwerpen op deze testen

Hieronder vindt u een lijst van de populairste onderwerpen die op deze testen verschijnen:

Mechanica

 1. Krachten en beweging: versnelling, zwaartekracht, wrijving, druk, momenten etc.
 2. Energie: transformatie, kinetische- en potentiële energie, werk en kracht
 3. Populaire vragen: hefbomen, katrollen, schroeven, tandwielen, veren etc.

Elektriciteit

 1. Schakels: parallel, series
 2. Spanning, weerstand, stroom, condensatoren en opladen
 3. Magnetisme
 4. Populaire vragen: Schakelschema’s, etc.

Andere

 1. Conventies en eenheden
 2. Gereedschappen, terminologie
 3. Berekeningen van gebieden

 

Over de mechanisch begrip- verificatietest van SHL

SHL is een van de grootste aanwervingstestaanbieders wereldwijd. De mechanisch begrip-verificatietest is een online (zonder toezicht) bekwaamheidstest die SHL aan het begin van het beoordelingsproces, samen met andere verificatietesten afneemt. Indien u solliciteert op mechanische of technische functies en op het punt staat om beoordeeld te worden door SHL, is de kans groot dat u deze test af dient te leggen.

Tijdens de test dient u afbeeldingen te interpreteren met eenvoudige mechanische concepten zoals hefbomen, tandwielen en katrollen. De test omvat 15 vragen en heeft een tijdslimiet van 10 minuten. Indien u voor deze test slaagt, wordt u uitgenodigd op het beoordelingscentrum om verder te gaan met de beoordeling. Het is dan dan verplicht om een mechanische begriptest onder toezicht af te leggen die instaat voor je oorspronkelijke score. Oefenen hierop is heel erg belangrijk om uw kansen om een kans te krijgen op het beoordelingscentrum te vergroten. Het voorbereidingspakket van JobTestPrep bevat vragen, antwoorden en toelichtingen in SHL-stijl.

 

Voorbereiden op mechanische testen

De beste manier om uzelf voor te bereiden op deze testen is door de hierboven genoemde concepten te oefenen. Of u nu voor een mechanische redeneringstest of een mechanische begriptest af dient te leggen, dient u deze onderwerpen grondig door te nemen en ervoor te zorgen dat u begrijpt hoe u de regels van de natuurkunde in bepaalde situaties kunt toepassen. De oefenpakketten van JobTestPrep bevatten alle bovengenoemde onderwerpen en omvvatten begrips- en redeneringsniveaus om een volledige voorbereiding te waarborgen.

Begin nu met het oefenen

 

Wat Het Bevat

Wat is inbegrepen ?

 • 21 mechanische en elektrische bekwaamheidsoefentesten
 • Omvat: tandwielen, hefbomen, katrollen, elektrische schakels, druk, hydraulica en meer
 • Meer dan 350 oefenvragen
 • Toelichtingen, oplossingstips en studiegidsen
 • Beveiligde betaling
 • Onmiddellijke online toegang, 24/7 oefenen
 • 12 ruimtelijke redeneringstesten toegevoegd, zonder extra kosten

 

Niet gevonden wat je zocht? We zijn er om te helpen!

 

Beantwoord alsjeblieft wat korte vragen zodat we je naar de beste voorbereidingsmaterialen die we hebben kunnen leiden.

Les marques déposées sont la propriété de leurs détenteurs respectifs. Aucun des détenteurs de marques déposées ne sont affiliés à JobTestPrep ou à ce site Internet. JobTestPrep fournit les outils servant à la préparation de tests psychométriques. Tous les matériaux servant à cette préparation sont fournis en anglais uniquement.