Verbaal Redeneren | Verbeter je vaardigheden
You are logged in as customer LOG OUT

Verbaal redeneren: verbeter je vaardigheden en slaag voor de test

Verbaal redeneren is de moeilijkste van alle verbale tests, omdat het vereist dat je logisch redeneren gebruikt om vragen te beantwoorden. Alleen het begrijpen van de gebruikte woordenschat en formulering is niet genoeg als het gaat om verbaal redeneren, hoewel het nog steeds nodig is. Verbaal redeneren kan worden samengevat als het begrijpen van concepten die in woorden worden omkaderd binnen het gebruik van redeneren. Dergelijke tests en oefeningen evalueren uw vermogen om constructief te denken en vertrouwen meestal niet op uw taalvaardigheid of woordenschatherkenning.

 


Wat is Verbaal Redeneren?

De manier waarop u uw verbale redeneertest benadert, kan bepalen hoe succesvol u zult zijn. Hieronder vindt u een aantal verbale redeneertips en trucs om uw verbale redeneertest met succes te doorstaan.

Zoek uit wie uw assessment provider zal zijn

Het is van cruciaal belang om te weten te komen wie de assessment provider zal zijn om het assessment formaat en de vraagtypes die u zult tegenkomen volledig te begrijpen. Wij bieden voorbereidingsmaterialen aan die gestileerd zijn na die van de meest populaire verbale assessment providers, waaronder SHL, Kenexa, Saville, Talent Q, Cubiks en Cut-e.

Lees alle instructies voordat u met uw test begint

Als u de instructies leest voordat u aan de eigenlijke test begint, krijgt u een idee van het formaat, het aantal vragen en de beschikbare tijd om de test af te ronden. Met deze kennis moet u snel kunnen berekenen hoeveel tijd u elke vraag in de toegewezen tijd moet beantwoorden.

Ga verder als u vastloopt op een vraag

Probeer niet meer tijd dan nodig is aan een probleem te besteden. Als u vastloopt, ga dan verder met de test en kom later terug op de vraag waar u problemen mee had.

Maak geen veronderstellingen Alles wat je nodig hebt om een antwoord te geven, zal worden opgenomen in de passage die bij elke vraag hoort. Zelfs als je weet dat er iets waar is buiten de tekst om, moet je het negeren en de informatie die in de test wordt gegeven, negeren.

Eerst de Passage lezen

Bij deze methode maak je jezelf eerst vertrouwd met de tekst, de thema's, de argumenten, etc. en maak je mentale aantekeningen terwijl je leest. Pas dan begin je de vragen te beantwoorden. Noteer waar namen, afkortingen, acroniemen en voegwoorden verschijnen, omdat deze u kunnen helpen bij het vinden van informatie die nodig is om de vragen te beantwoorden. Als er iets onduidelijk is, lees dan de passage opnieuw door. Houd altijd de tijdslimiet in gedachten om uzelf voldoende tijd te geven om de vragen te lezen, te begrijpen en te beantwoorden.

Eerst de vragen lezen

Bij deze methode skimt u de vragen af en leest u pas dan de tekst, op een meer gerichte en precieze manier, als u al weet wat u het eerst kijkt. Beide methoden hebben verdienste, en verschillende mensen vinden er een effectiever. Oefen ze allebei om te ontdekken welke methode beter bij je past. Het oefenen van verbale redeneertests zal u helpen om vertrouwd te raken met de verschillende soorten vragen, om te vinden welke methode het beste bij u past, om uw deductie- en redeneervaardigheid te verbeteren, om populaire trucs te herkennen om veelvoorkomende fouten te vermijden, en om nuttige tips te leren over hoe u eliminatie kunt gebruiken en hoe u trefwoorden in de tekst kunt vinden.

 

 


FAQ 

Ontdek hieronder de meest gestelde vragen met antwoorden

Waarom moet je oefenen voor je verbale redeneertest?

Het afleggen van een verbale redeneervermogenstest voorafgaand aan elke vorm van oefening kan een groot nadeel voor jou betekenen. Je zal bijvoorbeeld onbekend zijn met de vraagtypes die op de test worden gepresenteerd. Je zal ook niet gewend zijn aan het testformaat, de noodzakelijke oplossingsstrategieën en de tijdsdruk die met dit soort tests gepaard gaat. Voor sommigen worden verbale redeneervermogenstests beschouwd als de moeilijkste tests die tijdens het rekruteringsproces worden gebruikt. Om er zeker van te zijn dat je jouw beoordeling met goed gevolg kunt afleggen, is het dus absoluut noodzakelijk dat je van tevoren oefent. Door te oefenen leer je de nodige oplossings- en tijdmanagementstrategieën om elke vraag snel en accuraat te beantwoorden. Onze gespecialiseerde Verbal Reasoning PrepPack™ is ontworpen om jou te helpen de concurrentie te overtreffen. Meld je vandaag nog aan om toegang te krijgen tot verschillende Verbale praktijktesten, diepgaande studiegidsen en meer.

Hoe moeilijk is de verbale test?

Het doel van een verbale redeneertest is om te zien hoe goed je een tekstpassage kunt analyseren, begrijpen en conclusies kunt trekken in de korte tijd die u krijgt. Deze tests kunnen uiterst moeilijk te doorstaan zijn als u geen duidelijk inzicht heeft in het formaat, de vraagtypes en de tijdsdruk die ermee gemoeid is. Naast de beperkte tijdsdruk zijn er veel factoren die bijdragen aan de moeilijkheidsgraad van een verbale redeneertest. Zij omvatten:

  • De lengte van de passages die je moet lezen
  • De soorten vragen die worden gesteld (redeneren, verbale analyse, etc.)
  • Het niveau van de gebruikte woordenschat/complexiteit van de tekst

Zoals je kunt zien, zal het nemen van een verbale redeneertest niet noodzakelijkerwijs een fluitje van een cent zijn. Zelfs als je zin hebt in een snelle lezer met een uitzonderlijke beheersing van het Engels, kunnen verbale redeneringstesten je nog steeds voor een lus gooien. Door vooraf te oefenen voor je verbale toets kunt je veel verschillende oplossingsstrategieën leren en toepassen om uw beoordeling op tijd door te geven. Weten wat je van een dergelijke test kunt verwachten, zal de moeilijkheidsgraad aanzienlijk verminderen en je in staat stellen uw komende test met vertrouwen af te leggen.

Welke score is vereist?

Het halen van scores kan variëren tussen werkgevers en tussen industrieën om verbale redeneervermogenstests. Net als bij veel andere psychotechnische tests wordt uw score vaak vergeleken met een vooraf bepaalde benchmark of normatieve score die overeenkomt met de aangeboden rol. Om in aanmerking te komen voor de functie, moet je hoger scoren dan deze vooraf bepaalde benchmark en boven de andere kandidaten die ook hebben gesolliciteerd. Om je aankomende testresultaten te verbeteren, raden wij je aan om ruimschoots te oefenen. Door het nemen van onze online praktijktesten met studiegidsen kunt je uw vertrouwen vergroten en jouw snelheid en nauwkeurigheid verhogen. Het oefenen voorafgaand aan jouw testdag geeft je ook de bonus dat je weet welke soorten vragen je kunt verwachten en dat u een gevoel van gemak krijgt bij het afnemen van het assessment. Deze vooruitziendheid geeft je een duidelijk voordeel ten opzichte van andere kandidaten en leidt je op weg naar succes.

Hoe prestaties verbeteren en te slagen in verbale redenering?

Verbaal redeneren kan worden samengevat als het begrijpen van concepten die in woorden worden gekaderd binnen het gebruik van redeneren. Dergelijke tests en oefeningen evalueren jouw vermogen om constructief te denken en vertrouwen meestal niet op jouw taalvaardigheid of woordenschatherkenning. Verbaal redeneren is de moeilijkste van alle Verbale tests, omdat het vereist dat je een logische redenering gebruikt om vragen te beantwoorden. Alleen het begrijpen van de gebruikte woordenschat en formulering is niet genoeg als het gaat om verbaal redeneren, hoewel het nog steeds noodzakelijk is. Het gezondste advies dat je kunt geven met betrekking tot het verbeteren van jouw verbale redeneervermogen om jouw test met goed gevolg af te leggen, is om te oefenen. Oefenen voor deze of een andere toets geeft je het inzicht dat je nodig hebt om elk van de vragen met vertrouwen aan te pakken. Omdat veel verbale redeneervermogenstests zijn getimed, kan het oefenen ook helpen om jouw antwoordsnelheid en nauwkeurigheid te verhogen.

Wat u moet weten over woordenschat

In het algemeen zal de woordenschat geen grote rol spelen in de meeste verbale redeneringstests. Er zijn echter enkele verbale tests waarbij uw woordenschatniveau voorop staat. Deze toetsen omvatten vaak vragen over de woordenschat en vragen over de combinatie van leesvaardigheid en woordenschat (bijv. verbale analyse toetsen). Als u weet welke test u gaat afleggen, kunt u zich beter voorbereiden op het soort vragen dat u tegenkomt. Als u weet dat u een test doet die analogieën of verbale analyse bevat, moet u voor dit soort vragen oefenen. Als je weet dat je test niet de nadruk legt op de woordenschat, maar op je redeneervermogen, is het beter om voorbereidend materiaal te gebruiken voor verbaal redeneren. Zijn verbale redeneertests gebruikelijk tijdens het rekruteringsproces? Ja, in feite zijn verbale redeneringstests enkele van de meest voorkomende vaardigheidstests die door werkgevers tijdens het selectieproces worden gebruikt.

Zijn alle verbale redeneertests gelijk?

Hoewel ze allemaal dezelfde kenmerken en concepten hebben, zijn ze niet allemaal identiek. Het doen van de ene verbale redeneertest bereidt u niet noodzakelijkerwijs voor op een andere. Dit is een van de redenen waarom het zo belangrijk is om te weten wie de testaanbieder zal zijn voorafgaand aan uw testdag. Elke aanbieder (bijv. SHL, Kenexa, Cubiks, etc.)

Worden bij verbale redeneringstests de Engelse taalvaardigheid geëvalueerd?

Verbaal redeneervermogen testen meestal niet uw Engelse taalvaardigheid. Deze tests zijn meestal bedoeld om uw vermogen om te analyseren, te interpreteren en informatie te gebruiken om tot conclusies te komen.

Worden verbale tests als gemakkelijk beschouwd?

In tegenstelling tot wat men denkt, zijn verbale tests niet eenvoudig. Verbale tests kunnen lastig worden en zelfs de meest boekwaardige kandidaten uitdagen. Om ervoor te zorgen dat u weet wat u kunt verwachten voor uw testdatum, raden wij u aan om uitgebreid te oefenen.

Is het mogelijk om mijn verbale redeneervaardigheid te verbeteren?

Ja, u kunt uw verbale redeneervaardigheid verbeteren. Of je verbale redeneervermogenstests nu wel of niet als jouw sterke kant beschouwt, er zijn tips en methoden die je kunt leren om je te onderscheiden van de concurrentie. U kunt deze tips en strategieën toepassen op de praktijktesten die wij aanbieden om uw verbale redeneervaardigheid te verbeteren voorafgaand aan uw testdatum.


Algemene hulp en advies  

  • Oefen vrij van afleiding. Om er zeker van te zijn dat je het meeste uit je oefensessies haalt, moet je een rustige plek vinden om je voor te bereiden. U dient alle elektronica uit te schakelen en uit het zicht te zetten terwijl u oefent om uw mentale focus en leervermogen te verhogen.
  • Oefen onder vergelijkbare omstandigheden als de eigenlijke test. Onze Verbale oefentests zijn er in twee standen: getimed en stap-voor-stap. Aangezien de meeste psychometrische tests getimed zijn, helpt het gebruik van de getimede modus u om u verder voor te bereiden op elk aspect van uw beoordeling.
  • Gebruik de stap-voor-stap modus die wordt aangeboden bij onze praktijktesten. De stap-voor-stap-modus die in onze voorbereidingspakketten wordt aangeboden, geeft u toegang tot de volledige uitleg van de antwoorden terwijl u oefent. Dit geeft u op uw beurt de mogelijkheid om uw leerproces te stimuleren terwijl u verder gaat.

Wij bieden tientallen verbale voorbereidingsmaterialen aan die gestileerd zijn na tests van de volgende testbedrijven: SHL, Kenexa, Saville, Talent Q, Cubiks en Cut-e. Begin vandaag nog met oefenen om er zeker van te zijn dat u uw assessments doorstaat.
Ontvang onze PrepPack™ met meer dan 1500 oefenvragen

 

 

;
Niet wat je zocht?
?
Hulp nodig vraagteken
minimaliseren sluiten
Hulp nodig vraagteken
Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.
Uw bericht is verzonden. Wij nemen binnenkort contact met u op.
Er was een probleem met het verzenden van uw bericht. Probeer het over een paar minuten opnieuw.