You are logged in as customer LOG OUT


Wat is inbegrepen?

 • Case study: Twee volledige oefeningen
 • Interviews: Een uitgebreide gids
 • Rollenspelen: 1 praktijkproef
 • Groepsoefening: 2 praktijkexamens 
 • Twee volledige oefeningen
 • Studiegidsen en tips
 • Onmiddellijke online toegang | 24/7 training
 • Niet tevreden? Geld-terug-garantie. Zie onze algemene voorwaarden
 • Product enkel in het Engels beschikbaar
 • Editie 2019


Over

Het Unilever assessment center is het laatste onderdeel van het aanwervingsproces voor kandidaten voor het Unilever Future Leaders Programme en stages. Het assessment center duurt een hele dag plus de avond ervoor, wat een gelegenheid is om de andere sollicitanten en enkele van de huidige afgestudeerden te ontmoeten en meer te weten te komen over Unilever. Meestal zijn er 6 tot 8 kandidaten per assessment center, en je krijgt een aantal oefeningen te zien, waarbij elk van hen naar een andere vaardigheid kijkt. Bereid je voor op je assessment center met JobTestPrep.

Unilever Selection Day Assessments

De exacte beoordelingen die je krijgt, kunnen verschillen van regeling tot regeling of van functie tot functie, maar de basisbeoordelingen die je kunt verwachten op een Unilever-beoordelingsdag worden hieronder beschreven.

Deze beoordelingen zijn allemaal gebaseerd op een business case study, die een heel reëel gevoel geeft van het soort werk dat je bij Unilever doet. Gedurende de hele dag wordt u beoordeeld aan de hand van de Unilever Standards of Leadership, dus vergeet niet deze opnieuw te beoordelen voordat u van start gaat.


Unilever Case Study

De casestudy richt zich op zakelijke kwesties die relevant zijn voor de rol die u bij Unilever hoopt te vervullen. Je hebt geen diepgaande bedrijfservaring nodig voor deze oefening, de recruiters zijn op zoek naar bewijzen van vaardigheden zoals je vermogen om logisch en lateraal te denken, en je teamwerk en communicatievaardigheden. In deze oefening krijgt u een pakket met informatie over een bedrijfssituatie, bijvoorbeeld de mogelijke lancering van een nieuw product, om door te lezen en te begrijpen.

Vervolgens wordt u gevraagd een rapport of aanbeveling te schrijven op basis van de bevindingen in het informatiepakket, of vragen te beantwoorden over wat u hebt gelezen. U krijgt ongeveer een uur de tijd om alle taken in de oefening uit te voeren, dus tijdsmanagement is cruciaal. Krijg tips over hoe u de case study assessment kunt benaderen met onze case study praktijkoefeningen.


Unilever Presentatie

Nadat je de casestudy hebt afgerond, krijg je een nieuwe oefening en 30 tot 40 minuten om een presentatie voor te bereiden voor een panel van interviewers. Deze presentatie kan gaan over uw casestudyoefening, maar ook over een nieuw onderwerp. U moet een presentatie van 10 minuten voorbereiden en weet waarover u het goed genoeg hebt om 10 minuten met vragen over uw presentatie te kunnen beantwoorden. De beoordelaars markeren u niet alleen op uw inhoud, maar ook op hoe goed u uw punten mondeling kunt communiceren en hoe goed u begrijpt waar u het over heeft. Het geven van een presentatie kan een zenuwslopende ervaring zijn. Bouw uw vertrouwen van tevoren op door een strategie te onthouden voor het creëren en leveren van een goede presentatie.


Unilever-groepsoefening

Elke beoordelingsdag bevat één zo niet twee groepsoefeningen. Deze kunnen de vorm aannemen van discussies of taken die in teamverband moeten worden uitgevoerd. Een van deze discussies kan gebaseerd zijn op het casestudiethema dat de dag doorloopt. Voorbeelden van groepsoefeningen zijn taken wanneer u informatie krijgt over een bedrijfssituatie, een lancering van een nieuw product, of een bedrijf dat op zoek is naar kostenverlaging en kwaliteitsbewaking, en een taak om strategieën te bespreken om ermee om te gaan, of om een lijst van prioriteiten voor actie op te stellen.

Gedurende de hele oefening kijkt een team van assessoren naar uw bijdragen. Er wordt van u verwacht dat u zich uitspreekt en uw punt overbrengt zonder de groep te domineren. Vergeet niet dat Unilever grote nadruk legt op "leiderschap" en denk na over wat dat betekent in een groepssetting. Lees meer over groepsoefeningen en bereid uw strategie voor met onze pagina's met groepsoefeningen.


Unilever Interview

De uiteindelijke beoordeling bij het Unilever assessment center, evenals bij veel andere Unilever aanwervingsprocessen, is het competentiegericht interview. In dit interview worden je vragen gesteld over je vaardigheden en hoe deze zich verhouden tot de Unilever Standards of Leadership. Dit interview is vergelijkbaar met het telefonische interview dat je eerder in het wervingsproces hebt gehad, dus je kunt ook vragen verwachten over je CV, je motivatie om bij Unilever te solliciteren en wat je weet over Unilever.

In het sollicitatiegesprek moet je voorbeelden geven van je eerdere ervaring om je antwoorden te onderbouwen en je vaardigheden aan te tonen. Bereid deze voorbeelden voor op het assessment center en onderzoek naar Unilever en de markt. U moet ook een aantal vragen voorbereiden om de interviewers te kunnen stellen. Nadat u al uw onderzoek heeft samengebracht, is de laatste fase het repeteren van uw antwoorden. De beste manier om jezelf te testen en fris te houden is om een proefinterview te hebben om het echte werk te simuleren.

Unilever Interview Vragen

Enkele vragen die in het verleden tijdens Unilever-interviews zijn gesteld, worden hieronder opgesomd. Deze vragen zijn hier bedoeld om u een idee te geven van het soort informatie dat u nodig hebt om het interview voor te bereiden. Denk na over hoe u deze vragen voorafgaand aan uw interview zou beantwoorden.

 • Wat is uw favoriete Unilever product en waarom?
 • Wat zijn Unilevers belangrijkste concurrentievoordelen ten opzichte van haar grootste concurrenten?
 • Leg uit waarom je een goede manager zou zijn.
 • Van welk merk houd je vooral van de marketingstrategie en waarom?
 • Wat zijn de recente trends die van invloed zijn op FMCG-bedrijven?
 • Wat zou u doen tijdens uw eerste zes weken in deze functie?

In Conclusie

Als je het Unilever assessment center of interview hebt afgerond, heb je het hele wervingsproces afgerond. Het enige wat je nu nog nodig hebt, is om de volgende dag of zo te wachten op een reactie. Het krijgen van deze baan is een bewijs van alle voorbereiding die je tot op dat moment in het proces hebt gestoken. Op deze pagina's staat beschreven hoe je deze voorbereiding efficiënt kunt uitvoeren en hoe je die baan kunt krijgen die je wenst. Veel succes.

Onze voorbereiding heeft aangetoond je kansen op succes met 139% te verhogen.

 

Unilever en andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve houders van handelsmerken. Geen van de merkhouders zijn aangesloten bij JobTestPrep of deze website.
Niet wat je zocht?
?
Hulp nodig vraagteken
minimaliseren sluiten
Hulp nodig vraagteken
Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.
Uw bericht is verzonden. Wij nemen binnenkort contact met u op.
Er was een probleem met het verzenden van uw bericht. Probeer het over een paar minuten opnieuw.