Numeriek Redeneren Tips
You are logged in as customer LOG OUT

Hoe de numerieke redeneertest doorstaan?

Hoe slaag je voor de numerieke redeneertest? Wil je jouw aanstaande numerieke redeneertest met glans doorstaan? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op deze pagina vind je een reeks nuttige tips en trucs om je kansen op een succesvolle sollicitatie te verhogen.

Numerieke videotutorials 

Onze videotutorials zijn opgenomen in alle relevante PrepPacks™. De tutorials leiden je door elk concept van de basis tot meer complexe wiskundige vaardigheden, maar het belangrijkste is dat ze je laten zien hoe je elk concept kunt toepassen in een psychotechnische test. Tot slot laten we zien waar en hoe je tijd (en stress) bespaart. Hieronder vindt je een voorbeeldvideo:  

  

  

Ontvang onze PrepPack™ met meer dan 1500 oefenvragen

 

Tips en Tricks

1. Master the Basics

Numerieke bekwaamheidstests zijn gebaseerd op wiskundige basisbegrippen die gemakkelijk kunnen worden herzien en onthouden. Dit omvat de vier bewerkingen van optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen, waarop verdere concepten kunnen worden toegepast, inclusief percentages en ratio's.

2. Scherp uw vaardigheden op het gebied van gegevensinterpretatie aan

Aangezien de meeste numerieke tests een breed scala aan grafieken gebruiken om informatie te presenteren, moet je wennen aan het lezen van dit soort gegevens. Het lezen en onderscheiden van adequate informatie uit complexe grafieken en tabellen draagt in grote mate bij aan de vertraagde reactietijd waar de meeste personen last van hebben. Financiële rubrieken van dagbladen en, uiteraard, praktijkvragen en steekproeven zijn de beste manier om jezelf vertrouwd te maken met alle mogelijke vormen van gegevenspresentatie. Je kan naar onze artikels over grafieken en tabellen gaan om je kennis over het onderwerp verder te vergroten. In de tussentijd vind je hier enkele basisrichtlijnen voor een effectieve interpretatie van de gegevens: Let op eenheden en schalen en kleine details. Grafieken en tabellen geven numerieke informatie in verschillende schalen. Het is heel gebruikelijk om vragen te vinden waarin de informatie in miljoenen wordt gepresenteerd, terwijl de vraag naar duizenden verwijst.

Kijk voor aanvullende informatie die niet direct in de tabel/grafiek is opgenomen. Deze informatie wordt gegeven in sterretjes of onderaan de afbeelding en geeft vaak informatie over kortingen, totaalbedragen etc., die cruciaal zijn voor het oplossen van bepaalde vragen.

Gebruik de oriëntatietest: Na een paar seconden scannen van de gegevens, plaats je vinger ergens in het gegevensgebied en zorg ervoor dat je de betekenis van de gegevens kunt uitleggen.

Lees ten slotte, indien mogelijk, de antwoorden voordat je de vraag oplost. De antwoorden kunnen jou een idee geven hoe je de testvraag snel kunt beantwoorden.

3. Leer hoe je een rekenmachine moet gebruiken

Als het gebruik van een rekenmachine mogelijk is, is het een goed idee om je apparaat goed te leren kennen. Dit geldt in het bijzonder voor de omgang met percentages of lange berekeningen. Het verstandig gebruik van je rekenmachine kan een aanzienlijke tijdsbesparing opleveren. Bijvoorbeeld, mensen die niet gewend zijn aan het gebruik van een rekenmachine hebben de neiging om elk resultaat dat ze ontvangen te schrijven in plaats van het op het scherm van de rekenmachine te laten staan en het toe te passen voor de volgende berekening. Meer informatie over rekenmachines op numerieke tests.

4. Schattingen zijn van groot belang

Bij het bereiken van het punt waarop vragen steeds moeilijker worden, moet je jouw schattingsvaardigheden gebruiken. Onder ernstige tijdsdruk is het niet altijd nodig om het exacte antwoord te vinden om correct te kunnen antwoorden. De kans bestaat dat je vragen tegenkomt die zonder de hulp van een schatting te lang zouden duren om te berekenen. Onze praktijk numerieke tests bevatten veel vragen die jouw vermogen om te schatten meten, en de uitleg van deze vragen helpt veel.

5. Oefen 24/7

Het oefenen van wiskundige basisvaardigheden en numerieke tests vooraf kan dramatische veranderingen in jouw prestaties teweegbrengen. Dit geldt voor elk vakgebied.

;
Niet wat je zocht?
?
Hulp nodig vraagteken
minimaliseren sluiten
Hulp nodig vraagteken
Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.
Uw bericht is verzonden. Wij nemen binnenkort contact met u op.
Er was een probleem met het verzenden van uw bericht. Probeer het over een paar minuten opnieuw.