rekenmachine | Gratis Tips
You are logged in as customer LOG OUT

Een nuttige inleiding

Het kunnen gebruiken van je rekenmachine is een belangrijke factor in je testprestaties. In veel gevallen staan werkgevers kandidaten toe om hun persoonlijke rekenmachine mee te nemen.


Rekenmachine Tips

Technieken

1. Gebruik van het geheugen in eenvoudige rekenmachines:

Hoewel een zakrekenmachine alleen de meest elementaire functies mogelijk maakt, kan hij ten minste één getal in zijn geheugen opslaan, wat van nut kan zijn voor de volgende berekening.

Dit kan in verschillende eenvoudige stappen worden gedaan:

  • Bekijk het nummer dat je wil opslaan
  • Klik op M+. Het nummer wordt nu opgeslagen in het geheugen van de rekenmachine.
  • Door op de MRC-knop (memory recall) te drukken, wordt het opgeslagen nummer in het scherm geplaatst en direct gebruikt voor de berekening als er een nummer is gemaakt.

Bijvoorbeeld: Laten we aannemen dat we het nummer 12 in het geheugen hebben opgeslagen. We beginnen dan met een nieuwe berekening door op het getal 36 te drukken en vervolgens op het scheidingsteken. Tot slot drukken we op de MRC-knop, die het getal 12 na de deler plaatst en ons de equivalente berekening van 36/12 geeft. Door op het gelijkheidsteken te drukken krijgen we het juiste resultaat van 3. Als alternatief hadden we het getal 36 kunnen opslaan en uit het geheugen kunnen oproepen aan het begin van de berekening.

Een dubbelklik op de MRC-knop wist het geheugen van de opgeslagen getallen.

Bovendien kunnen we de waarde die in het geheugen is opgeslagen direct optellen of aftrekken door op de knoppen M+ of M- te klikken.

Bijvoorbeeld: Ervan uitgaande dat we 10 in het geheugen opslaan, als we het getal 15 selecteren en vervolgens op M- drukken, zal de rekenmachine 15 aftrekken van de waarde die in het geheugen is opgeslagen, waardoor we -5 krijgen en dat getal op zijn plaats in het geheugen opslaan. Op dezelfde manier zal het indrukken van de M+ knop wanneer een nummer wordt weergegeven dat nummer toevoegen aan het nummer dat in het geheugen is opgeslagen.

2. Wees georganiseerd

Wanneer een vraag meer dan één rekenstap vereist, is het uiterst belangrijk om vooruit te denken en de handelingen te organiseren. Op deze manier is er een minimaal gebruik van papier en een maximaal gebruik van de rekenmachine, aangezien u alle berekeningen op een rijtje uitvoert. Testschrijvers zijn zich hiervan bewust, en zo creëren ze vragen die de snelkoppeling bieden, en degenen die er geen gebruik van maken, zouden kostbare tijd verspillen.

3. Kijk voor repetitieve bewerkingen

Vraag jezelf altijd af - is er een specifieke bewerking die meer dan eens zal worden gebruikt? Zo ja, behandel het dan als een veelvoud en laat het aan de laatste stap over. Overweeg dit voorbeeld:

example for numerical test calculator

V: Als een bestuurder 500 mijl heeft afgelegd met Navut's voertuig en 325 mijl met Muto's, hoeveel gallons heeft hij dan in totaal gebruikt?

Oplossing: Deze vraag gaat over het ombouwen van eenheden, dus het is een klassiek voorbeeld voor het toepassen van onze techniek:

Hoofdberekening: Zoek de hoeveelheid brandstof die in twee ritten is  is gebruikt, door elke rit te delen door het brandstofverbruik.

Het brandstofverbruik van Navut: (500 mijl) / (16,4 km/liter) = 30,48. We slaan dit op in ons geheugen door op M+.

Voor Muto: (325 mijl)/ (14,7 km/liter) = 22,10.

Nu voegen we dit nummer toe aan het opgeslagen resultaat in ons geheugen door op + en dan op MRC te drukken om het te krijgen: 30.48 + 22.1 = 52.596=52.6

Secundaire berekening: Converteer mijlen naar km en liters naar gallons.  

Deel de bovenstaande som door 0,62 om km te krijgen in plaats van mijlen en deel vervolgens door 4,546 om gallons te krijgen in plaats van liters:52,6/0,62/4,546=18,66 gallons.

Als u problemen heeft met de conversieprocedure voor de eenheid, bekijk dan onze numerieke praktijktesten waarin een hele sectie aan dit onderwerp is gewijd.

4. Laat altijd de laatste berekening op het scherm staan

en start de rekenmachine niet opnieuw op. De kans is groot dat u de laatste berekening in de volgende stap gebruikt.

Verhoog je kansen om te slagen met 139%!

Ontvang onze PrepPack™ met meer dan 1500 oefenvragen

 

;
Niet wat je zocht?
?
Hulp nodig vraagteken
minimaliseren sluiten
Hulp nodig vraagteken
Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.
Uw bericht is verzonden. Wij nemen binnenkort contact met u op.
Er was een probleem met het verzenden van uw bericht. Probeer het over een paar minuten opnieuw.