Bereid je voor op de persoonlijkheidstest voor je sollicitatie - JobTestPrep
You are logged in as customer LOG OUT

Wat is een persoonlijkheidstest? 

Een persoonlijkheidstest is een soort psychologische test die is ontworpen om de persoonlijke eigenschappen van een sollicitant in kaart te brengen. Sluiten jouw persoonlijke competenties aan bij de eisen van de baan waarop je solliciteert? 

Bij een persoonlijkheidstest kan je kan 4 soorten vragen verwachten: 

  • Binary format (Ja/Nee).
  • Binary format met een neutrale optie  (Eens, Oneens,of geen van beide).
  • De Likert schaal (1 to 4, 1 to 5, 1 to 6, and 1 to 7).
  • Ipsatieve testen, hier wordt je gedwongen om een keuze te maken. dit soort vragen geven inzicht in de voorkeuren van een kandidaat.  Bij ipsatieve testen kies je welke van twee stellingen je het meest aanspreken.

Wat zijn de uitdagingen bij een persoonlijkheidstest? 

  • Het is niet altijd duidelijk wat de gewenste antwoorden zijn voor een bepaalde functie.
  • De antwoorden in de meerkeuzevragen lijken vaak erg veel op elkaar.
  • De test is lang. Hierdoor worden veel mensen ongeduldig en onzorgvuldig.

Door de test vooraf te oefenen weet je waar je aan toe bent en zal je meer geduld kunnen opbrengen om de vragen goed te beantwoorden.

2 Tips voor het maken van een persoonlijkheidstest

1. Je persoonlijkheidsprofiel moet kloppen

Natuurlijk wil je zo goed mogelijk en betrouwbaar voor de dag komen maar ieder persoon heeft zijn of haar zwaktes. Wees eerlijk en overdrijf niet.

Voorbeeld vraag:

Antwoord:

Hoewel je waarschijnlijk niet dagelijks liegt, is het vast wel eens voorgekomen dat je een “leugentje om bestwil” hebt verteld. Het is begrijpelijk dat je betrouwbaar wilt overkomen maar als je “nooit” antwoord op deze vraag komt het juist niet betrouwbaar over aangezien we allemaal wel eens een klein leugentje hebben verteld.

2. 'Juiste' en 'verkeerde' antwoorden op de Persoonlijkheidstest

De bewering dat "er geen goede of foute antwoorden zijn op een persoonlijkheidstest" is niet correct en daarom misleidend. Het kan er weldegelijk toe leiden dat sollicitanten falen. Een persoonlijkheids beoordeling vóór een selectieprocedure dient als een hulpmiddel om de persoon te helpen vinden die aan de criteria van een specifieke functie voldoet.  Als je je vooraf goed voorbereidt op de persoonlijkheidstest, leer je welke soorten vragen worden gesteld en wat de optimale antwoorden zijn voor de functie waar jij naar op zoek bent. 

Voorbeeld vraag:

Antwoord: 

Voor sommige beroepen is het heel belangrijk om goed op details te letten, bij andere beroepen moet je je daar juist niet in verliezen en gaat het over de grote lijnen.
Een programmeur of grafische ontwerper moet heel precies zijn. Daarentegen is het voor een manager belangrijker om overzicht te houden en het proces te bewaken. Het is dan ook van groot belang om dit in je achterhoofd te houden wanneer je dit soort vragen krijgt voorgelegd. Realiseer je goed wat de vereisten zijn van de functie waarop je solliciteert.

Waarom moet je je voorbereiden op een persoonlijkheidstest?

Veel mensen onderschatten hoe ingewikkeld een persoonlijkheidstest kan zijn. Als je een aantal tips leest op het internet over hoe je de test moet aanpakken is er een grote kans dat je te weinig handvatten hebt om de test met succes te behalen. Als je een persoonlijkheidstest moet afleggen is het cruciaal om precies te begrijpen wat de bedoeling is van de test en hoe je de vragen moet beantwoorden. Als je oefent met professionele oefenexamens en uitleg krijgt over de vraagstelling en antwoorden zal je begrijpen hoe de test in elkaar zit en wat er van je wordt verwacht. Je zal hierdoor minder gestresseerd zijn bij het examen. 

De sleutel tot het verminderen van stress is de voorbereiding van de persoonlijkheidstest. Stress is een belangrijke factor bij het afleggen van een persoonlijkheidstest. Het beïnvloedt je reacties en onthult bepaalde informatie aan je toekomstige werkgever, bijvoorbeeld of je onder druk de neiging hebt om meer gefocust of in paniek te raken. Als je stressniveau onder controle is en als je weet hoe je de vragen moet beantwoorden zal je een stabiel persoonlijkheidsprofiel krijgen. Vooraf oefenen voor de test is de manier om uit te blinken.  Jobtestprep stelt je in de gelegenheid de juiste handvatten en tools te krijgen zodat je de test met een gerust hart kan doen. Met PrepPack zal je kans van slagen aanzienlijk toenemen zodat je je droombaan kan bereiken.

Hoe kan je voorbereiden op een persoonlijkheidstest? 

Werkgevers gaan er bij het maken van een arbeidspersoonlijkheidstest vanuit dat je daar geen achtergrondinformatie over hebt en dat je daarom de meest oprechte antwoorden op zal geven. Als je van tevoren oefent met gesimuleerde persoonlijkheidsbeoordelingen vóór de daadwerkelijke test, stel je jezelf in de mogelijkheid je antwoorden actief optimaliseren voor de functie die je wilt behalen. Dit heeft ongetwijfeld een positief effect op je slagingskansenBij JobTestPrep hebben we al duizenden sollicitanten geholpen bij het voorbereiden en slagen voor hun persoonlijkheidtest. Wij kunnen je handvasten geven om de test zo goed mogelijk te maken.  

Gun jezelf een voorsprong en oefen met professionele testen

Om je te helpen bij de voorbereiding voor je test, en je slagingskans voor je nieuwe droombaan te behalen hebben onze testexperts oefen testen ontwikkeld. Bij  JobTestPrep bieden we je alle nodige voorbereidingstips en tools die je nodig hebt omje persoonlijkheidstest met succes af te ronden. Onze online persoonlijkheidstest geeft feedback en advies over hoe je je  antwoorden bij toekomstige persoonlijkheidstests kunt verbeteren, rekening houdend met jou persoonlijke profiel en functie waarop je socilitieerd.

Als je binnenkort een persoonlijkheidstest moet doen, is het cruciaal om je optimaal  voor te bereiden. Bij JobtestPrep bieden we de beste oefen testen aan, deze testen zijn testsimulaties van de test die je moet afleggen. Schaf vandaag nog de PrepPack™ aan en begin met oefenen! 

 

 

disclaimer
Hulp nodig vraagteken
minimaliseren sluiten
Hulp nodig vraagteken
Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.
Uw bericht is verzonden. Wij nemen binnenkort contact met u op.
Er was een probleem met het verzenden van uw bericht. Probeer het over een paar minuten opnieuw.