Persoonlijkheidstesten

Afgezien van het screenen van cv’s en het houden van sollicitatiegesprekken, is een persoonlijkheidstest een van de meest voorkomende middelen van beoordeling in het wervingsproces.
Aangezien deze testen in een vroeg stadium van het wervingsproces worden gebruikt, screenen ze hiermee al een zeer groot percentage van de kandidaten. Door meer te weten te komen over persoonlijkheidstesten en u erop voor te bereiden, komt u weer een stap dichter bij uw droombaan.

Begin met oefenen

 

Waarom moet ik me voorbereiden op een persoonlijkheidstest?

Hoewel u technisch gezien niet kunt studeren voor een persoonlijkheidstest, kunt u de gewenste resultaten krijgen door u zelf vooraf voor te bereiden. Wanneer u een persoonlijkheidstest doet vóór een dienstverband, die voor veel senior- en managementfuncties verplicht is, wordt u overspoeld met allerlei soorten vragen die niets te maken lijken te hebben met de baan waarvoor u solliciteert. U vraagt zich af hoe deze niet-gerelateerde vragen beoordelaars in staat stellen om conclusies te trekken over of u geschikt bent voor de baan of niet.
Als u de test met weerstand, cynisme, woede of angst benadert, vermindert u uw kans op succes. In feite is de persoonlijkheidstest een meer sollicitatie-vriendelijk hulpmiddel dan bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek.
Het is algemeen bekend dat bij het sollicitatiegesprek bijvoorbeeld, de interviewer bevooroordeeld kan zijn, terwijl persoonlijkheidstesten volledig geautomatiseerd zijn waardoor de uitkomst voor 100% in uw handen ligt.
Elk type assessment is een stressvolle ervaring. Dergelijke stress drukt zijn stempel op de prestaties van iedereen en alles moet dan ook in het werk worden gesteld om de impact ervan te minimaliseren. Een goede voorbereiding zal de stress tijdens de test aanzienlijk verminderen, hetgeen u in staat stelt de test af te leggen op een manier die uw persoonlijkheid het beste weergeeft.

Voorbereiden op persoonlijkheidstesten
Vergroot uw kansen om de baan te krijgen met JobTestPrep’s uitgebreide persoonlijkheidsvoorbereiding: onze persoonlijkheidsoefentesten; gedetailleerde studiegids waarin wordt uitgelegd hoe elke vraag moet worden beantwoord; en ‘oefening voor individueel kenmerk’, waarmee u elk kenmerk leert begrijpen, herkennen en toepassen in de echte persoonlijkheidstest en het sollicitatiegesprek.

Testen
Onze persoonlijkheidsoefentest bestaat uit vier onderdelen. De vier delen van de test bevatten verschillende soorten vragen:

 • Juist/onjuist
 • Eens/oneens/geen van beide
 •  Likert-schaal (1 tot 5, 1 tot 7)

Een uitspraak gevolgd door Minst / Meest

Er zijn in totaal 219 vragen. Zowel het testformaat als de schalen van onze oefentest zijn vergelijkbaar met de meest voorkomende persoonlijkheidstesten op de markt.

Persoonlijkheidstest-studiegids
In onze persoonlijkheidstest-studiegids wordt meer in detail uitgelegd wat persoonlijkheidstesten zijn, helpen we u zich voor te bereiden op een persoonlijkheidstest en geven we u tips en informatie over hoe u deze testen goed kunt doen. U leert ook hoe u instructies moet lezen en hoe u kunt omgaan met de stress die komt kijken bij het nemen van een persoonlijkheidstest. Ook laten we u zien uit welk type indelingen persoonlijkheidstesten bestaan. We bieden ook de ideale persoonlijkheidstestgids, waarin u kunt kiezen uit een aantal soorten banen. Op deze manier kunt u uw testresultaten vergelijken met de ideale functiepersoonlijkheid, zodat u een beter inzicht krijgt in het type persoonlijkheid waarin het specifieke beroep is geïnteresseerd.
Daarnaast bieden we ook een unieke aanvullende studiegids die beroeps specifiek is, wat betekent dat als u solliciteert op een bepaalde functie, de gids u kan helpen bij welke kenmerken belangrijk zijn voor die functie. We bieden handleidingen voor de volgende beroepen: management, administratief, afgestudeerde studenten, supervisie, klantenservice, verkoop, technisch, IT, rechtshandhaving en anderen.

‘Oefening voor individueel kenmerk’
Met onze ‘oefening voor individueel kenmerk’ kunt u in uw eigen tempo aan uw kenmerken werken door deze te oefenen, zodat u uw antwoord kunt optimaliseren voor de echte test.
Oefenen voor een persoonlijkheidstest zal u helpen meer te leren over u zelf en de kenmerken die u bezit. Bovendien zorgt een goede voorbereiding voor minder stress op de dag van het examen.

Persoonlijkheidstest rapport

Een persoonlijkheidstestrapport laat u of de werkgever het volgende weten:

 • Uw sterke en zwakke punten
 • Een beschrijving van uw persoonlijkheidskenmerken
 • Een beschrijving van uw persoonlijkheidstype

Vergeet niet dat als u solliciteert naar een baan, het verstandig is om uit te zoeken of de organisatie een persoonlijkheidstest vereist of dat er vragen over een persoonlijkheidstest worden gesteld in het sollicitatiegesprek. Door u vooraf voor te bereiden op de test of het sollicitatiegesprek kan uw kansen vergroten om de baan te krijgen die u wil.

Hoe slaag ik voor een persoonlijkheidstest?

Wanneer u een persoonlijkheidstest doet, nemen de beheerders hiervan aan dat u geen achtergrondinformatie hebt en derhalve volledig eerlijke antwoorden zult geven.
Als u echter oefent met gesimuleerde persoonlijkheidstesten vóór de echte test, kunt u uw antwoorden optimaliseren voor de functie die u wilt. Dit zal ongetwijfeld een positief effect hebben op uw sollicitatie.
Onze persoonlijkheidstest PrepPack ™ is speciaal ontworpen om u te helpen bij de voorbereiding. Volg deze persoonlijkheidstest tips voor succes:

Lees de theoriehandleiding voor belangrijke richtlijnen over het nemen van de test

Doe de volledige test; deze duurt ongeveer 25 minuten, dus zorg ervoor dat u het vooraf voorbereidt

Lees het gepersonaliseerde rapport met 50 persoonlijkheidskenmerken

Herhaal de test en concentreer u op de vragen die u moet verbeteren

Persoonlijkheidsvragen sollicitatiegesprek

Veel werkgevers gebruiken vragen uit persoonlijkheidstesten als onderdeel van een sollicitatiegesprek. Voorbereid naar een sollicitatiegesprek gaan helpt u bij het beantwoorden van deze vragen tijdens het gesprek en te begrijpen welke kenmerken relevant zijn voor de functie. Bovendien helpt onze ‘oefening voor individueel kenmerk’ u met de voorbereiding op dit soort vragen.

De juiste aanpak voor het beantwoorden van vragen in persoonlijkheidstesten

Zijn er goede of foute antwoorden in persoonlijkheidstesten?
Degenen die persoonlijkheidstesten uitvoeren beweren dat er geen “goede” of “foute” antwoorden zijn en verwijzen vaak naar persoonlijkheidstesten als persoonlijkheidsvragenlijsten in plaats van testen. Dit is niet waar. Een persoonlijkheidstest dient als hulpmiddel om de persoon te vinden die voldoet aan de criteria van een specifieke functie.
Daarom worden goede en foute antwoorden geassocieerd met specifieke functies. Door de persoonlijkheidstest voor te bereiden bent u goed op de hoogte van de soorten vragen die gesteld worden en wat de beste antwoorden daarbij zijn.
Moet ik kiezen voor “zeer mee eens / niet mee eens” of “mee eens / niet mee eens?”
Er zijn verschillende soorten vragen te vinden in persoonlijkheidstesten. Wanneer u een stelling krijgt met extreme uitspraken zoals “altijd” en “nooit”, kunt u deze het beste beantwoorden met minder extreme antwoorden zoals “mee eens” en niet met “zeer mee eens”.

Er zijn echter momenten tijdens een persoonlijkheidstest waarbij u moet kiezen voor ‘zeer mee eens’ of ‘helemaal niet mee eens’.
U moet kiezen voor “zeer mee eens” wanneer de volgende soorten vragen worden gesteld:

De meeste mensen zijn van nature eerlijk

De meeste mensen zijn te vertrouwen

Zeer weinig mensen stelen op het werk

Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst mijn geduld verloor op het werk

Ik maak me zelden zorgen over hoe goed ik mijn werk doe

U moet kiezen voor “zeer mee oneens” als u de volgende soorten vragen worden gesteld:

Het is de menselijke natuur om van anderen te stelen

De meeste mensen zijn niet te vertrouwen

Soms irriteren mijn collega’s mij

Ik maak me soms zorgen over het verliezen van mijn baan vanwege kantoorpolitiek

Soms voel ik me niet in staat om met al mijn werkverantwoordelijkheden om te gaan

Is consequent zijn belangrijk bij persoonlijkheidstesten?

Consequent zijn is erg belangrijk bij het doen van een persoonlijkheidstest. Bij dit soort testen worden vergelijkbare vragen gesteld die steeds anders worden geformuleerd. Als u deze vragen op een andere manier beantwoordt, komt dit terug in uw resultaten. Hierdoor kan het voor beoordelaars lijken alsof u de vragen niet volledig eerlijk hebt beantwoord, wat ertoe kan leiden dat u de baan niet krijgt.
Consequent zijn is echter niet iets waarop u de focus moet leggen, omdat het niet wordt gemeten. Het is alleen een probleem als u zichzelf aanzienlijk tegenspreekt; bijvoorbeeld, “eens” antwoorden op de stelling “Ik ben nooit te laat” en “Ik heb de neiging om te laat te zijn voor een vergadering”.
Op sommige momenten tijdens de test kunt u soortgelijke stellingen tegenkomen maar bent u het niet eens of oneens met allemaal; in dit geval is het niet erg om de vragen niet hetzelfde te beantwoorden. Bijvoorbeeld, “eens” met zowel “Ik werk liever met mensen in plaats van mee te werken” als “Soms heb ik wat tijd voor mezelf nodig”.
Kun je je antwoorden tijdens een persoonlijkheidstest vervalsen?
Hoewel u niet kunt studeren voor een persoonlijkheidstest, kunt u zichzelf voorbereiden door vooraf voorbereidingen te treffen en op die manier geoptimaliseerde antwoorden te ontwikkelen.
Tonen persoonlijkheidstesten mijn ware aard?
Wanneer u een persoonlijkheidstest doet, geven uw resultaten mogelijk niet altijd uw ware waard weer. U moet in gedachten houden dat een werk gerelateerde persoonlijkheidstest uw werkpersoonlijkheid toont. De test gaat niet over het tonen van persoonlijkheden die betrekking hebben op het gezinsleven of andere situaties.

Meer over persoonlijkheidstesten

Wat zijn persoonlijkheidstesten?

Persoonlijkheidstesten zijn vragenlijsten die zijn ontworpen om de verschillende aspecten van iemands karakter te tonen.
Wat zijn persoonlijkheidstesten voor aanwerving en waarom worden ze gebruikt?
Persoonlijkheidstesten die in het sollicitatieproces worden gebruikt, zijn gericht op aspecten van uw persoonlijkheid die van invloed zijn op uw geschiktheid als werknemer. Er zijn enkele kenmerken die als wenselijk worden beschouwd en sommige die als ongewenst worden beschouwd. Elk kenmerk hangt af van de functie waarvoor u solliciteert.
Wat is een persoonlijk profiel?
Een persoonlijk profiel is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om de persoonlijke kenmerken, waarden en vaardigheden van een medewerker te evalueren in een poging om de werkprestaties te maximaliseren. Testvragen voor persoonlijke profielen zijn ontworpen om informatie te verkrijgen over de besluitvaardigheden van een medewerker, communicatiestijl en algemene houding ten opzichte van het werk. De informatie uit de test wordt gebruikt om de juiste medewerker te koppelen aan het juiste project of de juiste taak, vooral wanneer er in een groep wordt gewerkt.

Wat zeggen persoonlijkheidstesten over mij?

Wanneer u solliciteert naar een baan, geeft een persoonlijkheidstest de werkgever inzicht of u het werk kunt doen, het werk wilt doen en of u in de kantooromgeving zou passen. Een persoonlijkheidstest kan vertellen hoe u met werk gerelateerde activiteiten omgaat, zoals werken in een team, het oplossen van problemen, leiding geven en omgaan met stress en druk.

Het begrijpen van persoonlijkheidskenmerken
Onze ‘oefening voor individueel kenmerk’ voor alle 50 kenmerken biedt de volgende voordelen:

U kunt onafhankelijk, in uw eigen tempo en naar eigen inzicht aan elk kenmerk werken

U kunt elk kenmerk oefenen om de aard ervan te begrijpen en uw antwoord dienovereenkomstig op de echte test te optimaliseren.

U kunt kostbare tijd besparen door alleen het kenmerk te oefenen waarvoor u uw antwoord wilt optimaliseren

U kunt onze professionele gids gebruiken om de volledige uitleg van het antwoord voor elk van de kenmerken te ontvangen

U kunt de manier waarop u zichzelf presenteert optimaliseren op elk aspect van uw persoonlijkheidsprofiel

Welke persoonlijkheidstest ga ik nemen?

Er zijn veel verschillende soorten persoonlijkheidstesten. Elke test kan gebruik maken van verschillende onderdelen om je persoonlijkheidstype te meten. De meest voorkomende persoonlijkheidstesten gebruiken het vijf-factormodel om schalen te maken.
Er worden veel verschillende soorten werk gerelateerde persoonlijkheidstesten gebruikt tijdens het sollicitatieproces:

Big-5 persoonlijkheidstesten

DISC persoonlijkheidstesten

Andere persoonlijkheidstesten – Type theorie

Beroepen/Bedrijven

Big-5 persoonlijkheidstesten

Persoonlijkheidstesten zijn de meest gebruikte assessments op de arbeidsmarkt.

Wat is de persoonlijkheidskenmerk theorie?

De persoonlijkheidskenmerk theorie suggereert dat individuele persoonlijkheden zijn samengesteld uit een groot aantal persoonlijke kenmerken. De benadering van de persoonlijkheidstest is gericht op de verschillen tussen individuen. De combinatie en interactie van verschillende kenmerken vormen een persoonlijkheid die uniek is voor elk individu. De persoonlijkheidskenmerk theorie is gericht op het herkennen en meten van deze individuele persoonlijkheidskenmerken.
Welke Big-5-testen zijn er?
Elke persoonlijkheidstest gebruikt verschillende persoonlijkheidskenmerken. De Big-5 persoonlijkheidstest is slechts één persoonlijkheidskenmerk test. Deze test richt zich op openheid, nauwgezetheid, extraversie, aanvaardbaarheid en emotionele stabiliteit. Enkele andere populaire persoonlijkheidsinventarisatietesten die zijn gebaseerd op persoonlijkheidskenmerken zijn de NEO en CPI.
Andere persoonlijkheidsinventarisatietesten gebruiken wellicht niet de Big Five-factor, maar richten zich op meer of minder dan vijf persoonlijkheidskenmerken. De 16PF gebruikt bijvoorbeeld 16 persoonlijkheidskenmerken, terwijl de Eysenck-persoonlijkheidstest slechts drie persoonlijkheidskenmerken gebruikt.

Meest voorkomende Big Five-persoonlijkheidstesten

 • 16PF
 • Assess
 • Big Five Inventory
 • Caliper
 • CPI
 • cut-e shapes
 • HEXACO
 • Hogan HDS
 • HPI
 • Inwald
 • IPIP
 • MMPI
 • NEO Personality Inventory
 • Newcastle Personality Assessor
 • OPQ
 • PSV20
 • Sigma
 • Sosie
 • Talent Q Dimensions
 • Winslow
 • Wonderlic

16 Personality Factor (16PF) – De 16PF is gebaseerd op 16-persoonlijkheidsfactorenmodel van Cattel. Het beoordeelt alledaagse gedrag, de interesses en meningen van een persoon. Dit zal werkgevers helpen om de vaardigheden van een kandidaat te evalueren.

Assess – Het persoonlijkheidsonderzoek van Assess beoordeelt de competenties van een kandidaat voor een specifieke functie. Het geeft hun sterke en zwakke punten weer, waardoor werkgevers kunnen zien hoe ze in het bedrijf zouden passen. Het onderzoek bestaat uit 350 vragen met 16 persoonlijkheidskenmerken / dimensies.

Big Five Inventory (BFI) – De BFI wordt door werkgevers tijdens het sollicitatieproces gebruikt om te zien hoe u de vragen beantwoordt, hetgeen hen een beter idee geeft van wat voor soort werknemer u zou zijn. Het is ontworpen om de Big Five-dimensies te meten en is een korte test met slechts 44 items die ongeveer vijf minuten in beslag neemt.

Caliper – De persoonlijkheidstest van Caliper beoordeelt persoonlijkheidskenmerken die verband houden met werkprestaties. Het vertelt werkgevers hoe goed u past in de functie waarop u solliciteert. Het bevat 180 vragen en hoewel er geen tijdslimiet is, besteden kandidaten gemiddeld 2,5 tot 3 uur aan deze test.

California Psychological Inventory (CPI) – De CPI beoordeelt de persoonlijke en werk gerelateerde persoonlijke kenmerken, motivaties en denkwijze van een persoon. Er zijn lange en korte versies van de CPI; Beide zijn gemaakt om leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen door mensen te helpen meer inzicht te krijgen in zichzelf en hoe ze omgaan met anderen. Met deze beoordeling kunnen werkgevers zien welke functie het beste bij een medewerker past.

cut-e shapes – cut-e shapes biedt een gedetailleerde en efficiënte beoordeling van iemand zijn of haar competenties. Het helpt bedrijven de beste werknemers te selecteren, te bepalen welke persoonlijkheidskenmerken belangrijk zijn voor specifieke posities en deze snel en gemakkelijk te herkennen.

HEXACO – HEXACO wordt gebruikt om het gedrag op de werkplek te bepalen door het beoordelen van zes persoonlijkheidsdimensies. Het volgt het vijf factorenmodel, met een toevoeging van de kenmerken eerlijkheid en bescheidenheid.

Hogan HDS – Het Hogan ontwikkelingsonderzoek is een aanvullend hulpmiddel voor de HPI en onderzoekt de donkere kant van de persoonlijkheid. Het geeft werkgevers inzicht in hoe goed u omgaat met conflicten en crises en beoordeelt uw potentie om zich te ontwikkelen en een aanwinst te worden voor het bedrijf.

Hogan HPI – De Hogan persoonlijkheidsinventaris beoordeelt positieve persoonlijkheid, met andere woorden persoonlijkheid van dag tot dag. Werkgevers zullen deze beoordeling gebruiken om te bepalen hoe goed u met anderen samenwerkt, hoe goed u zult presteren als werknemer en wat uw leiderschapsambities zijn.

Inwald – De Inwald persoonlijkheidstest wordt gebruikt om personen te beoordelen die werkzaam zullen gaan zijn in wetshandhaving of de openbare veiligheid. Het onderzoek bestaat uit 310 juist / onjuist vragen.

International Personality Item Pool (IPIP) – De International Personality Item Pool is een verzamelnaam voor een breed scala aan persoonlijkheidshulpmiddelen die gratis te gebruiken zijn. De meest gebruikelijke hulpmiddelen zijn de klassieke NEO persoonlijkheidsinventaris en de IPIP-300 die meer dan 30 persoonlijkheidskenmerken beoordeelt. De IPIP-120, die compacter is, wordt doorgaans het meest gebruikt door werkgevers.

Minnesota Multiphasic Personality Inventory (MMPI) – De MMPI-volledige versie wordt voornamelijk gebruikt voor klinische doeleinden. Het wordt echter ook gebruikt tijdens de werving van politieagenten om er zeker van te zijn dat kandidaten psychisch stabiel zijn.

NEO Persoonlijkheidsinventarisatie – De NEO persoonlijkheidstest maakt gebruik van de vijf grootste persoonlijkheidskenmerken. Het wordt gebruikt in zakelijke en industriële omgevingen om te zien hoe werknemers zullen functioneren op de werkplek.

Newcastle Personality Assessor (NPA) – Deze persoonlijkheidstest meet vijf dimensies en bevat tien vragen.

Occupational Personality Questionnaire (OPQ) – De OPQ-32 wordt gebruikt om te zien hoe het gedrag van een individu zijn of haar prestaties op het werk zal beïnvloeden.

Personal Style Viewer (PSV20) – De PSV20-test meet werk gerelateerde gedragsfactoren die essentieel zijn voor de effectieve uitvoering van alle soorten taken.

Sigma – Sigma persoonlijkheidstesten worden gebruikt in werkgelegenheidsomgevingen om te zien hoe iemand zich gedraagt in een specifieke werkomgeving.

Sosie – De Sosie persoonlijkheidstest wordt door bedrijven gebruikt om de kenmerken, waarden en normen van kandidaten te koppelen aan het bedrijf / team / functie.

Talent Q Dimensions – Deze vragenlijst geeft uw werkgever inzicht en informatie over u. De resultaten tonen werkgevers of u in het bezit bent van leiderschapsvaardigheden. Het toont ook aan hoe u in een team functioneert, uw affiniteit met de bedrijfscultuur en omgeving van de organisatie, uw verkoopvaardigheden e.a.

Winslow – De Winslow persoonlijkheidstest wordt gebruikt om de persoonlijkheid, het gedrag en de houding van werknemers of sollicitanten te beoordelen.

Wonderlic – Wonderlic persoonlijkheidstesten worden door werkgevers gebruikt om een beter inzicht in de persoonlijkheid van een kandidaat te krijgen en te zien of ze geschikt zijn voor de functie.

DiSC persoonlijkheidstesten

Wat is de DISC theorie?

De DiSC theorie wordt gezien als een kwadrant waarbij de boven/onderkant en links/rechts verschillende kenmerken vertegenwoordigen.

 • DiSC-Sijl Persoonlijkheidstesten
 • DiSC® Klassiek profiel
 • DISCUS
 • Alles DiSC® Profiel
 • McQuaig woord onderzoek
 • Persoonlijke DISCernment® Inventarisatie (PDI)
 • Voorspellende Index
 • Thomas International PPA
 • TTI Success Inzichten
 • Revelian Gedragsprofiel

DiSC® Klassiek profiel – Dit profiel wordt door individuen gebruikt bij de voorbereiding op een sollicitatiegesprek.

DISCUS – DISCUS rapport kijkt naar belangrijke onderdelen zoals motivatie, communicatiestijl en besluitvorming om iemand zijn/haar werkstijl te beschrijven.

Everything DiSC® Profile – Everything DiSC® is de meest gebruikte DiSC-test. Het biedt verschillende soorten rapporten die zijn ontworpen om u te helpen u zelf en anderen te begrijpen. Met deze rapporten krijgen bedrijven een beter inzicht in uw werkrelaties.

McQuaig Word Survey – Deze test onderzoekt persoonlijkheidskenmerken en hoe iemand zich gedraagt in zijn of haar huidige functie. Het wordt ook gebruikt om te bepalen wat een kandidaat aan de functie kan toevoegen.

Persoonlijke DISCernment® Inventarisatie (PDI) – Deze test helpt bij het identificeren van de unieke gedragsstijl van een persoon. De PDI biedt een lijst met sterke en zwakke punten die de effectiviteit van een persoon in verschillende situaties kunnen helpen of verhinderen.

Voorspellende Index – De voorspellende index maakt gebruikt van een ongebruikelijk format waarbij u bijvoeglijke naamwoorden te zien krijgt en degene moet markeren waarin u zichzelf het meest herkent. Dit wordt gebruikt als voorspelling van de werk prestaties.

Thomas International PPA – Het doel van persoonlijkheidstesten is om werkgevers een idee te geven of uw eigen profiel overeenkomt met dat van de functie die zij willen opvullen.

TTI Success Inzichten – De TTI Success Inzichten worden gebruikt om teamwork te verbeteren en om communicatiestijlen te begrijpen.

Revelian Gedragsprofiel – Deze test is bedoeld om de werktevredenheid en -productiviteit te helpen voorspellen en om het personeelsverloop te verminderen.

Welke persoonlijkheidstest ga ik nemen?
Er zijn veel verschillende persoonlijkheidstesten waar een werkgever uit kan kiezen. Elke werkgever kan elke persoonlijkheidstest kiezen die volgens hem het beste bij het bedrijf past. Hieronder vindt u een lijst met verschillende beroepen en bedrijven die persoonlijkheidstesten gebruiken tijdens het wervingsproces:

Persoonlijkheidstesten bij Beroep/Bedrijf

 • Accountant
 • American Airlines
 • AT&T
 • Bankier
 • CVS
 • Bouwkunde
 • Brandweerman
 • Geico
 • Management
 • Politie
 • Verkoop
 • Shell

Andere populaire persoonlijkheidstesten

Wat is de persoonlijkheidstype theorie?

Dit wordt door veel persoonlijkheidstesten gebruikt om de kenmerken van een persoon te beschrijven. Er zijn vier typen die meestal worden gecombineerd om een vierletterig acroniem te maken om een persoon te beschrijven. De meest bekende persoonlijkheidstest die deze theorie gebruikt, is de MBTI.

persoonlijkheidsinventarisaties

 • Eysenck
 • FIRO-B
 • StrengthsFinder
 • Insights Discovery
 • Keirsey Temperament Sorter
 • Kolbe Indexes
 • MBTI
 • PAPI
 • TKI

Eysenck Personality Test (EPI) – De EPI is een persoonlijkheidstest die wordt gebruikt als hulpmiddel om de werktevredenheid te meten. Er zijn twee versies van de EPI. Een standaardformulier dat 100 vragen bevat en meestal 30 minuten in beslag neemt en een korter formulier, dit bevat 57 vragen en duurt ongeveer 15 minuten.

Fundamentele interpersoonlijke relaties Oriëntatie – Gedrag (FIRO-B) – De FIRO-B wordt gebruikt voor de ontwikkeling van werknemers en management, teambuilding en trainingsprogramma’s. Het richt zich op drie fundamentele menselijke behoeften: inclusie, controle en genegenheid.

Gallup’s StrengthsFinder – Dit examen beoordeelt sterke punten bestaande uit kennis, vaardigheden en talenten, die werkgevers kunnen helpen om te zien hoe u op de werkplek zal zijn.

Insights Discovery – Insights Discovery wordt gebruikt om mensen zichzelf en anderen beter te leren begrijpen. Het helpt bedrijven ook het beste te halen uit hun werknemers.

Keirsey Temperament Sorter – Deze persoonlijkheidstest helpt bedrijven om beter te begrijpen wie u bent en hoe zij u professioneel gezien kunnen helpen.

Kolbe-indexen – Deze test biedt inzicht in de instincten die potentiële werkgevers zoeken.

Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) – De MBTI helpt mensen inzicht te krijgen in zichzelf en hoe ze omgaan met anderen alsmede en hoe ze beter kunnen communiceren, leren en werken. Elk item in de beoordeling bestaat uit twee verschillende zinnen waarbij moet kiezen welke zin u het best omschrijft.

Personality and Preference Inventory (PAPI) – De PAPI is een populaire persoonlijkheidstest en hoewel deze gekoppeld is aan het Big-5-model, beoordeelt het PAPI-model 22 schalen. Het maakt onderscheid tussen behoeften en rollen. Hierdoor stelt het werkgevers in staat werknemers te kiezen die zowel een passend persoonlijk profiel als de juiste motivatie voor de functie hebben.

Thomas-Kilmann Instrument (TKI) – Deze persoonlijkheidstest wordt gebruikt om te zien hoe iemand met conflictsituaties omgaat. Elke vraag bestaat uit twee verschillende manieren om met een conflictscenario om te gaan; U moet hierbij kiezen welk scenario uw gedrag het beste weerspiegelt wanneer u geconfronteerd wordt met een conflictsituatie.

Testen vergelijkbaar met persoonlijkheidstesten
Wat is een werk gerelateerde persoonlijkheidstest?
Een werk gerelateerde persoonlijkheidstest is een beoordeling die door werkgevers wordt gebruikt om hen te helpen de meest geschikte kandidaat voor een functie te kiezen. De test belicht aspecten van iemands karakter en persoonlijkheid. Persoonlijkheidsbeoordelingen zijn meestal gebaseerd op het vijf-factorenmodel en worden vaak online gedaan.

Zijn loopbaan gerelateerde persoonlijkheidstesten het zelfde als werk gerelateerde persoonlijkheidstesten?

Nee. Een loopbaan gerelateerde persoonlijkheidstest vertelt u voor welke baan u het meest geschikt zou zijn. Een werk gerelateerde persoonlijkheidstest is een test die u aflegt bij het solliciteren naar een baan.
Als u niet zeker weet welk loopbaan pad u moet volgen, kunt u het beste een loopbaan gerelateerde persoonlijkheidstest afleggen. In deze test worden vragen gesteld die zullen resulteren in het type functie dat het best bij uw persoonlijkheidstype past. De loopbaan gerelateerde persoonlijkheidstest is het beste om te doen voordat u naar een baan zoekt, omdat u hierdoor beter kunt zien welke baan het beste bij u en uw persoonlijkheid past.
Is een motivatietest hetzelfde als een persoonlijkheidstest?
Nee, de motivatietest wordt gebruikt om te zien wat mensen motiveert. Het wordt soms door werkgevers gebruikt voorafgaand aan het sollicitatie- en selectieproces. Sommige werkgevers gebruiken dit soort testen om de prestaties van werknemers op de werkplek te verbeteren.
Een motivatietest helpt werkgevers om de factoren te identificeren die enthousiasme en motivatie vergroten of verkleinen, en het kan managers ook helpen de motivatie van het personeel te vergroten door zijn of haar potentieel te maximaliseren.
Hoewel het een belangrijke factor is, wordt motivatie niet alleen gedreven door geld. In feite worden werkgevers geadviseerd om motiverende testen te gebruiken om manieren te vinden om de motivatie van hun werknemers te vergroten, niet door financiële middelen, maar door andere prikkels.

Wat Het Bevat

 • Wat is inbegrepen ?
 • Een database van meer dan 16.000 online praktijkvragen en -vragen en 500+ tests
 • Een volledig jaar lidmaatschap om al uw voorbereidingsbehoeften te dekken
 • ALLE geschiktheids-/redenerings-/cognitieve tests
 • ALLE psychologische beoordelingen (SJT, persoonlijkheid)
 • ALLE schriftelijke oefeningen (in-tray, case study)
 • Functie-niveaus: Algemeen personeel, Afgestudeerd/MGMT, Senior MGMT
 • Stijlen. SHL, Kenexa, Talent Q, Saville, cut-e, Cubiks, Pearson & MORE: SHL, Kenexa, Talent Q, Saville, Cut-E, Cubiks, Pearson
 • Evaluatiecentrum en gesprekspraktijk
 • 24 uur per dag direct online toegang.
 • Editie 2018, met het meest actuele oefenmateriaal in het Engels.

Niet gevonden wat je zocht? We zijn er om te helpen!

 

Beantwoord alsjeblieft wat korte vragen zodat we je naar de beste voorbereidingsmaterialen die we hebben kunnen leiden.

Les marques déposées sont la propriété de leurs détenteurs respectifs. Aucun des détenteurs de marques déposées ne sont affiliés à JobTestPrep ou à ce site Internet. JobTestPrep fournit les outils servant à la préparation de tests psychométriques. Tous les matériaux servant à cette préparation sont fournis en anglais uniquement.