Over financiële redenering testen

Financiële redenering testen zijn in principe numerieke redenering testen die basis financiële begrippen weergeven met behulp van teksten, tabellen en grafieken. In plaats van slechts een reeks grafieken en tabellen te ontvangen die informatie bevatten die nodig zijn voor het beantwoorden van de vraag, bevatten financieel georiënteerde testen een korte beschrijving van een scenario samen met uittreksels van numerieke gegevens.

 

Begin met oefenen

De wiskundige basis voor deze tests is eenvoudige rekenkunde: de vier basisbewerkingen (+, -, ÷, ×), percentages, verhoudingen, rentes en gemiddelden. De tijdsbestekken voor deze testen meestal groter dan die van standaard numerieke tests aangezien ze meer tekst informatie introduceren die essentieel is voor het begrijpen van de vraag.

Moeilijkheden van financiële redenering

Financiële redeneringstesten worden veel moeilijker beschouwd dan reguliere numerieke testen om veel redenen:

• In tegenstelling tot standaard numerieke testen, worden de gegevens zowel verbaal als numeriek weergegeven. Iedere reeks vragen gaat waarschijnlijk hand in hand met tekststukken van 150 – 220 woorden die een vaardigheid vereist om relevante informatie te onderscheiden, filteren en extraheren.
• Deze testen bevatten financiële definities en concepten waar de meeste mensen niet mee bekend zijn. Termen zoals winstmarge of marktkapitalisatie die universele conventies zijn in de financiële wereld kunnen een vraag ingewikkelder maken, ongeacht hoe eenvoudig hun wiskundige weergave is.
• In tegenstelling tot numerieke redeneringstesten waarvan de vragen meestal niet meer dan 3-5 wiskundige berekeningen vereisen en die op universele concepten berusten, kunnen financiële redeneringstesten vragen om gedetailleerdere berekeningen en toepassing van nieuw geïntroduceerde wiskundige uitdrukkingen.
• Psychologie speelt natuurlijk een belangrijke rol in deze test. Werkgevers willen zien of iemand conclusies en aannames kan trekken met zuivere logica, zelfs wanneer degene niet volledig bekend is met een specifiek kennisgebied.
• De scoremethode van deze test is ook anders. Verkeerde antwoorden verminderen punten hoewel een ‘nieuwe antwoord’-keuze de kandidaat toestaat om te verklaren dat hij het antwoord niet kent.

Oefen met financiële redeneringsvragen

Terwijl onze testteams werken aan het moderniseren van ons praktijkpakket voor financiële redenering, kunt u proberen deze uitdagingsvragen op te lossen en uw antwoorden hieronder te plaatsen. Juiste antwoorden geven 15% korting op ons product zodra ze zijn uitgezonden. JobTestPrep is er trots op dat het eerste instituut is dat een complete praktijktest voor financiële redenering levert, op maat gecreëerd voor de top financiële sector, die van onze geavanceerde numerieke redeneringstesten vergezeld.

Vraag 1
4 verschillende bedrijven die concurreren over een product hebben onlangs de verkoopprijzen gewijzigd om hun winst te vergroten.

Bedrijf Wijziging verkoopprijs Marktaandeel voor de wijziging Marktaandeel na de wijziging
A Stijging van 20% 20% 30%
B Daling van 9% 5% 9%
C Stijging van 12% 30% 28%
D Stijging van 19% 15% 33%

Als we ervan uitgaan dat de initiële prijs van het product gelijk was voor alle bedrijven, welk bedrijf heeft dan de grootste omzetstijging ervaren?

Vraag 2

Een bedrijf heeft zichzelf ten doel gesteld om de maandelijkse inkomsten met 40% te verhogen. Om dit te realiseren verlaagde het bedrijf de prijs van haar product met 25%. Welke netto omzetstijging is nodig om het gewenste doel te bereiken?

Vraag 3 (gevorderd)

BigMart is een Britse supermarktketen die levensmiddelen, kleding en algemene artikelen verkoopt. Als een onderdeel van de inspanningen van BigMart om de bedrijfskosten te verlagen, is er besloten om zelfbedieningskassasystemen te integreren die rechtstreeks door de klanten worden bediend, waardoor alleen creditcardbetalingen mogelijk zijn. Met deze wijziging is er voor elke drie zelfbedieningskassa’s slechts één menselijke kassier vereist die als back-up fungeert in geval van problemen tijdens het geautomatiseerde proces. Toch wordt er van een automatisch werkstation verwacht dat dit langzamer loopt dan een station dat door een bekwame kassier wordt bediend. Daarom was er aanvankelijk overeengekomen dat 50% van de werkstations door mensen zou blijven bediend, terwijl ieder door mensen bediende station met twee automatische stations zouden worden vervangen. Ook zouden er bewakingscamera’s nodig zijn om productdiefstalpogingen door klanten te voorkomen.
Alvorens het percentage tussen menselijke en geautomatiseerde werkstations te bepalen, probeerde BigMart verschillende automatiseringspercentages uit, ieder in één van de 6 vestigingen. Was het voor BigMart mogelijk om voor een beter automatiseringspercentage te kiezen en in hoeverre zou het verschil kunnen maken met de gekozen automatiseringspercentage?

Vestiging B 1 B 2 B 3 B 4 B 5 B 6

  • Automatiseringspercentage 33 25 80 75 50 66
  • Nettowinst vóór piloot * 2M 1.9M 1.5M 2.1M 1.9M 2.3M
  • Nettowinst gedurende piloot * 2.1M 1.8M 1.7M 2.4M 2.1M 2.6M

*per kwartaal, £

Wat Het Bevat

  • Wat is inbegrepen?
  • 18 toetsen van het numerieke en financiële redeneervermogen in de praktijk
  • Een oefening in financiële basisconcepten
  • 7 extra oefeningen over basisberekeningen en valutawisselingen
  • 2 PDF studiegidsen
  • 11 videotutorials bij deze oefeningen

Niet gevonden wat je zocht? We zijn er om te helpen!

 

Beantwoord alsjeblieft wat korte vragen zodat we je naar de beste voorbereidingsmaterialen die we hebben kunnen leiden.

Les marques déposées sont la propriété de leurs détenteurs respectifs. Aucun des détenteurs de marques déposées ne sont affiliés à JobTestPrep ou à ce site Internet. JobTestPrep fournit les outils servant à la préparation de tests psychométriques. Tous les matériaux servant à cette préparation sont fournis en anglais uniquement.