Over financiële redenering testen

Financiële redenering testen zijn in principe numerieke redenering testen die basis financiële begrippen weergeven met behulp van teksten, tabellen en grafieken. In plaats van slechts een reeks grafieken en tabellen te ontvangen die informatie bevatten die nodig zijn voor het beantwoorden van de vraag, bevatten financieel georiënteerde testen een korte beschrijving van een scenario samen met uittreksels van numerieke gegevens.

De wiskundige basis voor deze tests is eenvoudige rekenkunde: de vier basisbewerkingen (+, -, ÷, ×), percentages, verhoudingen, rentes en gemiddelden. De tijdsbestekken voor deze testen meestal groter dan die van standaard numerieke tests aangezien ze meer tekst informatie introduceren die essentieel is voor het begrijpen van de vraag.

Begin met oefenen

 

Moeilijkheden van financiële redenering

Financiële redenering testen worden veel moeilijker beschouwd dan reguliere numerieke tetsen om veel redenen:

In tegenstelling tot standaard numerieke testen, worden de gegevens zowel verbaal als numeriek weergegeven. Iedere reeks vragen gaat waarschijnlijk hand in hand met tekststukken van 150 – 220 woorden die een vaardigheid vereist om relevante informatie te onderscheiden, filteren en extraheren.
Deze testen bevatten financiële definities en concepten waar de meeste mensen niet mee bekend zijn. Termen zoals winstmarge of marktkapitalisatie die universele conventies zijn in de financiële wereld kunnen een vraag ingewikkelder maken, ongeacht hoe eenvoudig hun wiskundige weergave is.
In tegenstelling tot numerieke redenering testen waarvan de vragen meestal niet meer dan 3-5 wiskundige berekeningen vereisen en die op universele concepten berusten, kunnen financiële redenering testen vragen om gedetailleerdere berekeningen en toepassing van nieuw geïntroduceerde wiskundige uitdrukkingen.
Psychologie speelt natuurlijk een belangrijke rol in deze test. Werkgevers willen zien of iemand conclusies en aannames kan trekken met zuivere logica, zelfs wanneer degene niet volledig bekend is met een specifiek kennisgebied.
De scoremethode van deze test is ook anders. Verkeerde antwoorden verminderen punten hoewel een ‘nieuwe antwoord’-keuze de kandidaat toestaat om te verklaren dat hij het antwoord niet kent.

Vraag 1

4 verschillende bedrijven die concurreren over een product hebben onlangs de verkoopprijzen gewijzigd om hun winst te vergroten.

Bedrijf

Wijziging verkoopprijs

Marktaandeel voor de wijziging

Marktaandeel na de wijziging

A

Stijging van 20%

20%

30%

B

Daling van 9%

5%

9%

C

Stijging van 12%

30%

28%

D

Stijging van 19%

15%

33%

Als we ervan uitgaan dat de initiële prijs van het product gelijk was voor alle bedrijven, welk bedrijf heeft dan de grootste omzetstijging ervaren?Shape

Vraag 2

Een bedrijf heeft zichzelf ten doel gesteld om de maandelijkse inkomsten met 40% te verhogen. Om dit te realiseren verlaagde het bedrijf de prijs van haar product met 25%. Welke netto omzetstijging is nodig om het gewenste doel te bereiken?Shape

Vraag 3 (gevorderd)

BigMart is een Britse supermarktketen die levensmiddelen, kleding en algemene artikelen verkoopt. Als een onderdeel van de inspanningen van BigMart om de bedrijfskosten te verlagen, is er besloten om zelfbedieningskassa systemen te integreren die rechtstreeks door de klanten worden bediend, waardoor alleen creditcardbetalingen mogelijk zijn. Met deze wijziging is er voor elke drie zelfbedienings kassa’s slechts één menselijke kassier vereist die als back-up fungeert in geval van problemen tijdens het geautomatiseerde proces. Toch wordt er van een automatisch werkstation verwacht dat dit langzamer loopt dan een station dat door een bekwame kassier wordt bediend. Daarom was er aanvankelijk overeengekomen dat 50% van de werkstations door mensen zou blijven bediend, terwijl ieder door mensen bediende station met twee automatische stations zouden worden vervangen. Ook zouden er bewakingscamera’s nodig zijn om product diefstal pogingen door klanten te voorkomen.

Alvorens het percentage tussen menselijke en geautomatiseerde werkstations te bepalen, probeerde BigMart verschillende automatisering percentages uit, ieder in één van de 6 vestigingen. Was het voor BigMart mogelijk om voor een beter automatisering percentage te kiezen en in hoeverre zou het verschil kunnen maken met de gekozen automatisering percentage?

Vestiging

B 1

B 2

B 3

B 4

B 5

B 6

Automatiserings Percentage

33

25

80

75

50

66

Nettowinst vóór piloot *

2M

1.9M

1.5M

2.1M

1.9M

2.3M

Nettowinst gedurende pilot *

2.1M

1.8M

1.7M

2.4M

2.1M

2.6M

Wat Het Bevat

Wat is inbegrepen ?

  • 18 praktijktesten in numerieke en financiële redenering
  • Een oefening voor elementaire financiële concepten
  • 7 extra oefeningen over elementaire wiskunde-onderwerpen en valutawissel
  • 2 PDF-studiegidsen
  • 11 video zelfstudies die deze oefeningen begeleiden
  • 24 uur per dag direct online toegang.
  • Editie 2018, met het meest actuele oefenmateriaal in het Engels.

Niet gevonden wat je zocht? We zijn er om te helpen!

 

Beantwoord alsjeblieft wat korte vragen zodat we je naar de beste voorbereidingsmaterialen die we hebben kunnen leiden.

Les marques déposées sont la propriété de leurs détenteurs respectifs. Aucun des détenteurs de marques déposées ne sont affiliés à JobTestPrep ou à ce site Internet. JobTestPrep fournit les outils servant à la préparation de tests psychométriques. Tous les matériaux servant à cette préparation sont fournis en anglais uniquement.