Oefenen voor Gartner CEB SHL-stijl verbale redeneringstesten

Ontdek hoe JobTestPrep u kan ondersteunen bij het voorbereriden op CEB’s SHL-verbale testen met niveau-specifieke oefenoplossingen. Ontvang een uitgebreid overzicht van de testen en voorbereidingspakketten met oefentesten, toelichtingen, tips en meer. Begin nu met voorbereiden en krijg een voorsprong op de concurrentie.

  • Honderden oefenvragen met volledige toelichtingen
  • Volledige testen die de werkelijke CEB SHL-testen simuleren
  • Uitgebreide studiegidsen en instructievideo’s
Begin met oefenen

Alles wat u dient te weten over SHL-verbale redeneringstesten

Deze pagina biedt de meest actuele informatie over de SHL-verbale redeneringstesten van CEB en hoe u het juiste oefenpakket kiest ter voorbereiding. Daarnaast bevat het gratis advies en tips om u voor te bereiden op uw test.

Wat is verbale redenering?

Verbale redeneringstesten zijn erg populair bij werkgevers en beoordelingsbedrijven, omdat verbale capaciteiten een belangrijke behoefte zijn voor bijna elk type baan en niveau. Werkgevers willen weten hoe goed en hoe snel een kandidaat verbale informatie kan begrijpen, verwerken en analyseren.

Wat zijn SHL-verbale testen?

Als een belangrijke speler in de beoordelingsindustrie, heeft CEB SHL een enorme invloed op het gebied van verbale redeneringen. Bijna elke kandidaat die een SHL-beoordeling doormaakt, zal een verbale test tegenkomen. SHL heeft speciale testbatterij voor elk functieniveau (dat wil zeggen de AMT voor senior managers, de MGIB voor afgestudeerden en managers en de TTB voor technische medewerkers) die allemaal ten minste één verbale test bevatten.
Er zijn veel verschillende CEB SHL-verbale testen. Desalniettemin kunnen ze worden samengevat in twee typen, afhankelijk van de vaardigheden die worden getest:

  • Verbale redenering: Deze testen geven inzicht in het vermogen van een kandidaat om werk gerelateerde teksten te begrijpen, analyseren en interpreteren. Elke test heeft een ander moeilijkheidsniveau en relevante teksten voor het geselecteerde type werk.
  • Verbale toepassing: Deze testen geven inzicht in de basiskennis van de taal: woordenschat, grammatica en spelling. Moeilijkheidsniveaus variëren afhankelijk van de vereisten op functieniveau.

SHL-verificatietest

De SHL-verificatietest wordt waarschijnlijk voor bijna alle functieniveaus afgenomen. De test wordt online en zonder toezicht afgenomen en wordt later geverifieerd in een verkorte versie in het beoordelingscentrum. Deze verbale test geeft inzicht het vermogen om geschreven informatie te analyseren en te interpreteren. Het bevat een schriftelijke passage die wordt gevolgd door schriftelijke uitspraken. De kandidaat dient de geloofwaardigheid van de uitspraken te beoordelen aan de hand van de passage (juist / onjuist/ geen van beide).
De test zonder toezicht bevat 30 vragen en dient te worden voltooid binnen 17-19 minuten, afhankelijk van het functieniveau. Verificatietesten worden gebruikt voor pré-screening van kandidaten. Diegene die er niet in slagen om de test ze te halen, krijgen niet de mogelijkheid in het beoordelingscentrum om verdere testen af te leggen. Echter, veelvuldig oefenen vergroot uw mogelijkheid om te slagen.

Andere types van verbale testen

  • Verbale analyse: Deze test is bedoeld voor senior managers. De teksten bestaan uit complexe rapporten en beleidsdocumenten. De kandidaat dient meerkeuzevragen te beantwoorden welke betrekking hebben op de tekst.
  • Juist/ onjuist/ geen van beide: Deze test is bedoeld voor afgestudeerden. De kandidaat dient de geloofwaardigheid van argumenten te beoordelen met betrekking tot een gegeven passage.
  • Verbaal begrip: Deze test is bedoeld voor operationeel personeel. De kandidaat dient vragen te beantwoorden op basis van inzicht in geschreven informatie.
  • Verbale toepassing: Deze test is bedoeld voor senior managers. Deze test bevat vragen met zinnen waarvan 2-3 woorden ontbreken. Er zijn vijf antwoordmogelijkheden om deze zinnen te voltooien.
  • Verbaal gebruik: Vergelijkbaar met de verbale applicatietest wordt deze test aangepast aan de operationele niveauvereisten.

 

Wat Het Bevat

Tips om te slagen voor de SHL-verbale redeneringsteste

1.Onderzoek: Verzamel zoveel mogelijk informatie zodat u zich kunt concentreren op relevante onderwerpen. Zorg er eerst voor dat uw testen worden afegenomen door CEB SHL. Pas vervolgens uw functie-eisen aan met de bovengenoemde optionele testen (operationeel of afgestudeerd en senior management).

2.Registreren bij JobTestPrep: Kies het geschikte pakket bovenaan deze pagina

3.Begin met oefenen: Oefen CEB SHL-stijl verbale redeneringstesten zo vaak als u kunt om oplossingsstrategieën en reactietijden te verbeteren

4.Oefenen met lezen: Probeer zoveel mogelijk relevant leesmateriaal te lezen in de periode voorafgaand aan de test. Indien u bijvoorbeeld solliciteert voor een baan in boekhouding, lees dan artikelen in financiële kranten. Oefen het lezen met een tijdslimiet

Niet gevonden wat je zocht? We zijn er om te helpen!

 

Beantwoord alsjeblieft wat korte vragen zodat we je naar de beste voorbereidingsmaterialen die we hebben kunnen leiden.

Les marques déposées sont la propriété de leurs détenteurs respectifs. Aucun des détenteurs de marques déposées ne sont affiliés à JobTestPrep ou à ce site Internet. JobTestPrep fournit les outils servant à la préparation de tests psychométriques. Tous les matériaux servant à cette préparation sont fournis en anglais uniquement.