Oefen beoordelingscentrum casussen

Bereid u voor op beoordelingscentrum casussen met deze PrepPack™ voor beoordelingscentrum casussen. Dit pakket bevat twee volledige casussen, oplossingen, scoreformulieren, presentatiegidsen en tips om u te voorzien van alle benodigde voorbereidingen.

 

Begin met oefenen

Over PrepPack™ voor beoordelingscentrum casussen

Dit pakket bevat twee volledige casusanalyse-oefeningen. U ontvangt ook een complete set voorbereiding materialen inclusief antwoorden op casussen en presentatietips. Bovendien krijgt u ook toegang tot een algemene gids waarin u leert hoe u een casusopdracht samenstelt. In deze gids vindt u ook toelichtingen met betrekking tot oplossingsmethoden en tips. De bijbehorende scoreformulieren kunnen worden gebruikt om uw eigen prestaties te evalueren op basis van waar de echte beoordelaars op zoek naar zijn.

Welk type casussen zijn er?

 1. Het eerste type beoordelingscentrum casus-oefeningen is voor verschillende functies in de financiële, bank, audit, marketing, IT, commerciële sector en meer. Deze casussen zijn gebaseerd op een bestand met documenten dat u snel dient te lezen en te analyseren. Ze kunnen worden voltooid als onderdeel van een beoordelingsdag of worden verstrekt op het kantoor van de werkgever als onderdeel van het sollicitatiegesprek.
 2.  Een ander type casus-oefeningen is voor advies- en ondernemingsbeheer-bedrijven. Deze testen worden meestal afgenomen zonder gebruik van eindeloze documenten. Het hele scenario wordt beschreven door de beoordelaar of is beperkt tot een paar pagina’s. Over het algemeen gaat de taak om wiskundige problemen, schattingsvragen en strategisch denken. Er wordt van de kandidaat verwacht dat dat hij zij de beoordelaar om meer details vraagt om de problemen te begrijpen.

Oefeningen voor beoordelingscentrum-casussen

Normaliter presenteert een casus- of analyse-oefening een reeks fictieve documenten zoals rapporten en resultaten van recent  marktonderzoek. Deze documenten kunnen betrekking hebben op hypothetische of werkelijke situaties. U wordt verzocht de casus te analyseren, zakelijke beslissingen te nemen en of een kort mondeling of schriftelijk rapport uit te brengen met uw aanbevelingen. U kunt  gedurende de toegewezen tijd ook aanvullende informatie krijgen om te beoordelen en te reageren. In sommige gevallen bevatten  deze oefeningen inhoud die relevant is voor de zaken van het bedrijf waardoor kandidaten een voorproefje krijgen van een werkelijke dagelijkse taak.

U kunt worden verzocht een casus te voltooien als een individuele oefening of als onderdeel van een groep waardoor beoordelaars uw  vermogen om in teamverband te werken, kunnen evalueren. Sommige werkgevers duiden casus-oefeningen aan als een afzonderlijk onderdeel van het selectieproces hoewel anderen deze combineren met een sollicitatiegesprek.

Welke zijn de belangrijkste type casussen?

Over het algemeen behoren casussen tot een van de twee hoofdgroepen:

Onderwerp gerelateerde casussen

Specifieke en professionele kennis van vak thema’s is vereist. In gevallen dat de kandidaten solliciteren op een functie waar branchekennis essentieel is, is de inhoud van de casus direct relevant voor die rol. In deze gevallen dienen de kandidaten gebruik te maken van hun bestaande kennis en ervaring om essentiële informatie uit de opdracht te identificeren. Projectmanagers kunnen bijvoorbeeld verzocht worden om de vrijgave van een nieuw product te plannen waar de planning, budgettering en de toewijzing van middelen onder valt.

Algemene casussen

Deze casussen zijn bedoeld voor een brede doelgroep van kandidaten die voor verschillende functies worden getest. Het beantwoorden van de casus-vragen vereist geen specifieke kennis en de meeste vragen kunnen met gezond verstand worden beantwoord. Alle benodigde informatie voor het beantwoorden van de casusvragen wordt door de beoordelaar verstrekt; in woorden of door middel van aanvullende documentatie. Deze casussen zijn veel populairder omdat ze door een groot aantal kandidaten worden afgelegd dat solliciteert op een breed scala aan functies.

Populaire casus-onderwerpen

 • Strategische beslissingen in mondiale of lokale context
 • Uitbreiding van afdelingen, acquisitie van nieuwe bedrijven of producten
 • Toetreding tot nieuwe gebieden van ontwikkeling en productlijnen
 • Nieuwe markten verkennen
 • Organisatiestructuren reconstrueren
 • Een reclamecampagne opzetten

Welke vaardigheden worden beoordeeld?

Een casus-oefening is een van de vele instrumenten die worden gebruikt om een breed scala aan vaardigheden en capaciteiten te evalueren:

Bekwaamheid, werkvaardigheden, analytische, commerciële, strategische, marketing principes, creativiteit, tijdsbeheer, probleemoplossing, onderdruk presteren, mondelinge communicatie.

Bereid u voor op casussen

JobTestPrep biedt een uniek voorbereidingspakket aan dat speciaal is ontworpen om u voor te bereiden op uw aankomende casus- of analyse-oefening. Dit pakket bestaat uit twee volledige, geschreven casus-oefeningen die onder omstandigheden vergelijkbaar met testomstandigheden kunnen worden opgelost. Door gebruik te maken van de gedetailleerde oplossing gids, het scoreformulier en het presentatie voorbeeld kunt u uw eigen prestaties beoordelen en waardevolle conclusies trekken.

De gidsen in dit pakket voorzien u van alle informatie die u nodig hebt over de casus-beoordeling. Ze behandelen verschillende onderwerpen waaronder verschillende type casus-testen, talloze oplossingsmethoden, en presentatietips en voorbeelden van casussen.

Wat Het Bevat

Wat is inbegrepen

 • Twee volledige casus-oefeningen
 • Uitgebreide gidsen met gedetailleerde toelichtingen
 • Formulieren voor zelfevaluatie
 • Presentatietips
 • Een volledige online-gids voor casussen
 • Vergelijkbaar met het proces dat bij een werkelijk beoordelingscentrum voorkomt
 • 24 uur per dag direct online toegang.
 • Editie 2018, met het meest actuele oefenmateriaal in het Engels.

Niet gevonden wat je zocht? We zijn er om te helpen!

 

Beantwoord alsjeblieft wat korte vragen zodat we je naar de beste voorbereidingsmaterialen die we hebben kunnen leiden.

Les marques déposées sont la propriété de leurs détenteurs respectifs. Aucun des détenteurs de marques déposées ne sont affiliés à JobTestPrep ou à ce site Internet. JobTestPrep fournit les outils servant à la préparation de tests psychométriques. Tous les matériaux servant à cette préparation sont fournis en anglais uniquement.