Numerieke Percentages | Gratis Tips
You are logged in as customer LOG OUT

Numerieke Percentages Tips

Een korte introductie

Het concept van de percentages is vrij eenvoudig. Het maakt fracties vriendelijker en helpt bij het presenteren van relatieve verschillen en relaties tussen numerieke grootheden. Hier is een overzicht van concepten en technieken die u zullen helpen procentuele vragen efficiënter te beantwoorden.

Percentages

Hier is een glimp van onze tutorial over percentages. Dit is slechts een voorproefje van de tutorial die u krijgt wanneer u een van onze numerieke pakketten aanschaft.

 

Een herinnering over percentages

We hopen echt dat je bekend bent met de volgende procentuele formule: (zo niet, dan ben je op het juiste adres).

% = Fractie X 100

Deze formule laat ons toe om fracties en hun procentuele vorm af te wisselen. Laten we eens kijken naar het volgende voorbeeld: Als we besluiten om 25 aan de % kant te zetten, krijgen we de volgende vergelijking:

25% = breuk X 100

Als we de vergelijking delen door 100, krijgen we de volgende vergelijking:

25/100 = 1/4 = breuk

Daarom is 25% slechts een andere manier om 1/4 voor te stellen. Deze formule wordt soms uitgewerkt om de componenten van een breuk (teller en noemer) op te nemen, maar voor ons doel is de bovenstaande formule bevredigend.

Percentages en decimale getallen

Veel mensen vinden het gemakkelijker om procentuele veranderingen te berekenen met behulp van decimale getallen. Aangezien een procent eigenlijk een breuk is, kan 1% als 0,01 geschreven worden. Een getal verhogen met 1% betekent dus vermenigvuldigen met (1+0,01)= 1,01, en een getal verlagen met 1% betekent het vermenigvuldigen met (1-0,01)=0,99. Een procentuele toename betekent dus vermenigvuldigen met getallen groter dan één, en een procentuele afname betekent vermenigvuldigen met getallen die kleiner zijn dan één.

Hoe kan ik % veranderingen berekenen zonder de %-functie van de rekenmachine te gebruiken?

om het berekeningsproces te versnellen, zullen we een ander formaat van de bovenstaande formule gebruiken. Voortaan, wanneer gevraagd wordt om een procentuele waardestijging te berekenen, gebruiken we de volgende formule: % = [(waarde na verandering/waarde voor verandering) - 1] X 100

Wanneer gevraagd wordt om een waardeverlaging te berekenen, gebruik dan deze formule en vermenigvuldig deze met (-1), of gebruik het + Ieders teken in uw rekenmachine. Kijk naar het volgende vereenvoudigde voorbeeld:

"De prijs van X was 30 en is nu 40. Wat is het procentuele verschil tussen de twee prijzen.....".

In dit geval is het duidelijk dat we op zoek zijn naar een verhoging, dus zoeken we naar de verhouding tussen 40 en 30, die de breuk in onze formule vormt:

[(40/30) - 1] X 100 = 33,33%

Als u zich op uw gemak voelt met getallen kunt u altijd de vermenigvuldiging met 100 overslaan om 0,33 te krijgen, en dus concluderen dat dit 33% vertegenwoordigt. Hier is nog een voorbeeld met een daling in waarde:

"De prijs van X was 40 en is nu 30. Wat is het procentuele verschil tussen de twee prijzen.....".

In dit geval is het nieuwe aantal gedaald ten opzichte van het origineel. Als we dezelfde formule gebruiken, krijgen we een negatief getal: (30/40) -1] X 100 = (- 25)% Dit vertegenwoordigt nog steeds de werkelijke absolute waarde die we zoeken, dus je kunt gewoon vermenigvuldigen met (-1) of het + Ieders teken in je rekenmachine gebruiken om het juiste antwoord te krijgen. In theorie kunnen we ook van plaats wisselen in de formule:

% = [1- (waarde vóór verandering/waarde na verandering)]X 100

Echter, deze formule kan de berekening vertragen als we de eenvoudigste rekenmachine gebruiken, omdat het ons twee stappen kost omdat een aftrekking voorafgaat aan een vermenigvuldiging.

Hoe kan ik de % Functie van de rekenmachine gebruiken?

De %-functie vermenigvuldigt eenvoudigweg een bepaald product met 100. Daarom, na het delen van de begin- en eindwaarden - voordat u op het = teken drukt - drukt je op het %-teken en de breuk die u hebt ingevoerd zal met 100 vermenigvuldigd worden.

Bij het meten van een verhoging:

  1. Verdeel: (waarde na verandering / waarde voor verandering)
  2. Druk op het %-teken
  3. 100 aftrekken

Bij het meten van een afname:

  1. Verdeel: (waarde na verandering/waarde voor verandering)
  2. Druk op het %

Deel 40 door 30 en druk vervolgens op de toets %. U krijgt 133, wat staat voor 133%. Trek nu 100 af en u krijgt 33%, wat u vertelt dat 40 33% groter is dan 30 procent.

Impliciete woorden die vragen om procentuele berekeningen

Populaire woorden die door testschrijvers worden gebruikt om een procentuele vraag te impliceren zijn 'relatieve verandering' en 'relatief verschil'. Deze termen kunnen echter lastig zijn. Vaak worden ze ook gebruikt om te verwijzen naar fractionele woordproblemen. Neem dus, voordat je de vraag oplost, een kijkje bij de antwoorden om beter te bepalen of de besproken vraag betrekking heeft op percentages of breuken. Als u een percentageprobleem oplost, dan kan je snel een berekening maken waarbij je de verhouding met 100 vermenigvuldigt. Hier kan je de uitgedrukte verhouding en het eenheidsgetal vergelijken en concluderen of er een procentuele verandering of verschil is met het oorspronkelijke getal.

Omgekeerde percentuele vragen

Het is vrij populair om een hoeveelheid te presenteren die een procentuele verandering heeft ondergaan en de oorspronkelijke waarde ervan te vragen. De snelste manier om deze berekeningen te krijgen is de volgende: Als bekend is dat een bepaalde waarde door een bepaald percentage is veranderd, kan de oorspronkelijke waarde worden gevonden door deze te delen door de decimale grootte van het origineel:

[(Huidige waarde) / (Decimale grootte ten opzichte van de oorspronkelijke waarde)] = (Oorspronkelijke waarde vóór wijziging)

Voorbeeld:

V: "De waarde van een auto werd met 10% verminderd en is nu £900 waard. Wat was de oorspronkelijke prijs"?

A: De auto is nu slechts 0,9 van de oorspronkelijke waarde waard, omdat hij een daling van 10% heeft gekend. Volgens onze formule:

[(900) / (0.9)] = 1000

Bestudeer het volgende voorbeeld:

V: De waarde van een auto werd met 10% verhoogd en is nu £550 waard. Wat was de oorspronkelijke prijs?

[(550)/(1.1)] = 500

Verhoog je kansen om te slagen met 139%!

Ontvang onze PrepPack™ met meer dan 1500 oefenvragen

 

;
Niet wat je zocht?
?
Hulp nodig vraagteken
minimaliseren sluiten
Hulp nodig vraagteken
Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.
Uw bericht is verzonden. Wij nemen binnenkort contact met u op.
Er was een probleem met het verzenden van uw bericht. Probeer het over een paar minuten opnieuw.