Matrigma-test – hoe bereid u zich voor, oefenmiddelen en gratis voorbeelden

Ga niet onvoorbereid op mentale vaardigheidsexamen van Matrigma. Ons voorbereidingspakket omvat bijgewerkte informatie over de examens alsmede voorbeeldtesten, een studiegids en een videozelfstudie. Oefen met JobTestPrep zodat u kunt uitblinken voor de matrix-test en uw gewenste baan te krijgen.

Begin met oefenen

Over de Matrigma-test

De Matrigma-test bestaat uit matrix en is hoofdzakelijk gebaseerd op de beroemde Raven-matrices; de klassieke matrix-test waarop alle GMA-testen zijn gebaseerd. De Matrigma is een non-verbale test en is daarom aanpasbaar voor sprekers in verschillende talen. Het wordt door vele beschouwd als de meest ware vorm van GMA.

De Matrigma-test verschilt van vergelijkbare testen om twee belangrijke redenen. Ten eerste, de Matrigma-test is langer dan andere psychometrische testen; het duurt 40 minuten om het af te maken, in tegenstelling tot andere testen die ongeveer 20 minuten duren. Ten tweede, het moeilijkheidsniveau van de matrigma wordt neemt toe naarmate uw door werkt. Dit is uiterst belangrijk voor de werkgever, zodat ze gemakkelijker onderscheid kunnen maken tussen wie op een hoog niveau heeft gepresenteerd en wie niet. Voor het eerst gepubliceerd in 2010 door de Assessio International Cooperation, de Matrigma- test wordt nu geleverd door Hogan Assessment Systems en de Hogan global network.

Matrigma-stijl voorbeeldvragen

Vraag 1

Het juiste antwoord: (3)

Antwoordtoelichting

Aangezien deze vraag uit verschillende elementen is samengesteld, kunt u zich op elk element afzonderlijk richten. Over de rijen ziet u dat het witte kader met de klok mee rond het raster draait. Derhalve dient de antwoordoptie, in de onderste rij, een wit kader te bevatten in de rechterbovenhoek van het raster. U kunt antwoordopties (2) en (5) elimineren.

Over de rijen, de zwarte ‘’L’’ roteert tegen de klok in rondom het raster. Derhalve dient de zwarte ‘’L’- vorm, in de onderste rij, zich links onderaan van het raster te bevinden. U kunt de antwoordoptie (4) elimineren omdat de ‘’L’’ vorm zich op de verkeerde positie bevindt. Bovendien roteren de zwarte “L” -vormen verticaal van frame naar frame, over de rijen. Derhalve kunt u de antwoordoptie (1) elimineren. Er blijft alleen antwoordoptie (3) over en is het juiste antwoord.

Het juiste antwoord: (3)

Antwoordtoelichting

In elke stap van links naar rechts, één kubus rolt over de rest van het object. Dit omrollen zorgt ervoor dat de kubus één plekje met de klok mee rond het object beweegt. Bijvoorbeeld, in de bovenste rij, in de meest linkse vorm, bevindt de rollende kubus zich rechtsonder in het object. In de middelste figuur is de kubus naar de linker onderzijde van het object gerold. En tenslotte, in de meest rechtse figuur, bevindt de kubus zich links van de andere twee kubussen. U kunt de beweging van de kubus op de volgende illustratie zien; met de rollende kubus paars gekleurd.

 

Door deze regel toe te passen kunt u nu de rollende kubus in de onderste rij lokaliseren en de ontbrekende vorm dus bepalen. De beweging van de rollende kubus in de onderste rij is als volgt:

De volgende halte van de rollende kubus zal rechtsonder van het object zijn. Dus, het juiste antwoord is (3)

Wat krijgt u op de Matrigma-test?

De Matrigma test geeft inzicht in de algemene geestelijk vermogen met betrekking tot anderen die het examen afleggen. Het beoordeelt de volgende vaardigheden:

  • Logische verbindingen inzien en maken
  • Inzicht hebben in de relaties tussen verschillende objecten
  • Overeenkomsten van verschillende objecten vinden

Hoe kunnen we helpen?

Aangezien JobTestPrep het enige bedrijf is dat specifiek voorbereidende materialen aanbiedt voor de Matrigma-test, met trots presenteren we u de grootste database van inductieve en abstracte redeneringstesten op het internet. We hebben alle test-items in onze database verzameld die relevant zijn voor Matrigma-test-kandidaten en hebben een aangepaste PrePack™ gecreëerd om u te ondersteunen bij het voorbereiden op uw test.

Wat Het Bevat

Wat is nieuw aan de Matrigma Prepack™?

  1. Nieuw en bijgewerkt voor 2018
  2. Twee volledige testen die het echte examen simuleren
  3. 300 extra oefenvragen om uw algemene vaardigheden te verbeteren
  4. Een toegewijde Matrigma-studiegids
  5. 24 uur per dag direct online toegang.
  6. Editie 2018, met het meest actuele oefenmateriaal in het Engels.

Niet gevonden wat je zocht? We zijn er om te helpen!

 

Beantwoord alsjeblieft wat korte vragen zodat we je naar de beste voorbereidingsmaterialen die we hebben kunnen leiden.

Les marques déposées sont la propriété de leurs détenteurs respectifs. Aucun des détenteurs de marques déposées ne sont affiliés à JobTestPrep ou à ce site Internet. JobTestPrep fournit les outils servant à la préparation de tests psychométriques. Tous les matériaux servant à cette préparation sont fournis en anglais uniquement.