Oefen online de PI LI Testen voor IKEA

Zou het niet geweldig zijn om voor IKEA te werken? Zo’n prestigieus bedrijf heeft echter een moeilijk wervingsproces. Ze zoeken getalenteerde, bekwame en professionele kandidaten. De testen en sollicitatiegesprekken zijn voor sommigen erg moeilijk. Zorg ervoor dat je uitblinkt op de cognitieve vaardigheidstesten en de sollicitatiegesprekken bij IKEA met behulp van JobTestPrep. Je kan niet falen met de grote hoeveelheid testen, studiegidsen, sollicitatietips en meer, die JobTestPrep je aanbiedt. Waarom probeer je het niet?

Beginnen met oefenen

Voorbereiding voor het wervingsproces bij IKEA

Tijdens het wervingsproces zal je de PI LI test moeten doen en verschillende sollicitatiegesprekken moeten voeren die plaats kunnen vinden in een van de 11 winkels in Nederlands. Deze zijn ontworpen om je basisvaardigheden zoals taal, typen en communicatie, alsmede wat basiswiskunde te testen. Als je goed naar hun vacatures kijkt, dan zal je zien dat er een aantal vaardigheden zijn die alle kandidaten moeten hebben, en deze zijn:

 

  • Effectieve verbale-, schriftelijke- en interpersoonlijke communicatievaardigheden
  • Analytische-, organisatorische-, beslissings-, en probleemoplossingsvaardigheden

De Tests

De belangrijkste test die IKEA uitvoert is de PI LI test. De PI LI (De Predictive Index Learning Indicator of PI Cognitieve Assessment) test is een 12 minuten durende test met 50 vragen. De vragen zijn op 3 specifieke onderwerpen gericht: Numeriek Redeneren, Verbaal Redeneren en Non-Verbaal Redeneren. Het doel van de PI LI assessment is het meten van je cognitieve vaardigheden of je leervermogen en aanpassingsvermogen aan de werkplek.

Naast de PI LI test, zijn er andere testen die je tegen kunt komen zoals:

De IKEA Numerieke Test

Het doel van de wiskundetesten tijdens de sollicitatieprocedure is om het vermogen van de kandidaat om nauwkeurig en gemakkelijk mathematische functies op te lossen en data te interpreteren vast te stellen. Jouw vermogen om grafieken en andere numerieke data te begrijpen en te analyseren is noodzakelijk voor vele werkzaamheden. Afhankelijk van jouw functieniveau of de positie waarop je gesolliciteerd hebt, kan het wiskundeniveau waarop je getest wordt variëren.

De IKEA Personaliteitstest

Bedrijven zoals IKEA die op zoek zijn naar mensen op het gebied van verkoop, techniek en HR willen graag weten dat jij met de druk en complexiteit van een bepaalde baan om kan gaan. Jouw persoonlijkheid laat jouw houding ten aanzien van werk, communicatievaardigheden, motivatie en jouw waarden zien die ervoor zorgen dat je succesvol bent. In tegenstelling tot persoonlijke sollicitatiegesprekken is het moeilijk om met charme een personaliteitstest te halen, dus daarom is het noodzakelijk dat je je voorbereidt.

Tenslotte, wanneer je een afgestudeerde bent, kan je gevraagd worden om deel te nemen aan een IKEA Assessmentdag. Tijdens de IKEA assessmentdag kun je een aantal uitdagingen tegenkomen zoals: een persoonlijkheidstest, bekwaamheidsonderzoek, het IKEA groepssollicitatiegesprek, een casestudy en een individueel sollicitatiegesprek. Herlees de functieomschrijving en de belangrijkste vaardigheden van IKEA ter ondersteuning voordat je op assessment gaat. Deze fase is met name van toepassing op de IKEA afgestudeerdenregeling.

IKEA Sollicitatiefases

IKEA heeft meerdere sollicitatiegespreksessies waaraan je moet deelnemen. Het aantal sollicitatiegesprekken en de specifieke soorten sollicitatiegesprekken hangen af van de baan waarop je hebt gesolliciteerd. Klik hier om erachter te komen welke soorten sollicitatiegesprekken je tegen kunt komen.

Wat Het Bevat

  • De 2018 editie, met de nieuwste trainingshulpmiddelen.
  • Vijf PLI-stijltesten: 50 vragen, 12 minuten per test.
  • Video-handleidingen en handleidingen voor het bekijken van video’s.
  • Honderden bijkomende abstracte, digitale en verbale vragen.
  • Geplande tests met scores, antwoorden en oplossingstips.
  • Onmiddellijke online toegang 24/7.
  • Inclusief de nieuwste trainingshulpmiddelen in het Engels.

Niet gevonden wat je zocht? We zijn er om te helpen!

 

Beantwoord alsjeblieft wat korte vragen zodat we je naar de beste voorbereidingsmaterialen die we hebben kunnen leiden.

PI LI, PLI, Assessio die hier worden genoemd zijn eigendom van hun eigen handelsmerk. Geen van de handelsmerken zijn verbonden met JobTestPrep of deze website. JobTestPrep verzorgt voorbereiding voor psychometrische toetsen. Al het voorbereidingsmateriaal is in Engels.