You are logged in as customer LOG OUT

Inleiding

Persoonlijkheidstests zijn gebaseerd op de aanname dat je de test nog nooit hebt gezien en dat je niet bekend bent met de basisprincipes ervan. Het vooraf oefenen van vergelijkbare psychometrische testen en het ontvangen van constructieve deskundige feedback, zoals die van JobTestPrep, zal een positieve invloed hebben op uw kandidaatprofiel.

Het volgende artikel zit vol met waardevolle adviezen en persoonlijkheidstesttips van onze testschrijvers en een team van psychologen die de persoonlijkheidstest van JobTestPrep hebben ontwikkeld.


Uw gedrag veranderen, niet uw persoonlijkheid

Ons gedrag verandert van de ene situatie naar de andere en daarom kan de voorbereiding op de psychotechnische persoonlijkheidstest u helpen om rustig en gefocust te blijven en u te laten zien hoe u uw sterke punten naar boven kunt halen.

Mensen denken vaak dat je je niet kunt voorbereiden op persoonlijkheidstesten omdat je gedrag consistent is; een agressief persoon zal altijd agressief zijn, een vrijgevig persoon zal altijd vrijgevig zijn en ga zo maar door.

De ervaring die is opgedaan bij JobTestPrep laat zien dat mensen zich in verschillende situaties anders gedragen. Dit geldt vooral als de situatie stressvol is, wat kenmerkend is voor een beoordelingsproces. Daarom kan een persoon die meestal rustig en goed gemanierd is, geïrriteerd en intolerant zijn in een stressvolle situatie. Omgekeerd kunnen we binnen het gemak van ons eigen huis minder emotioneel gecontroleerd worden, maar binnen de werkomgeving handelen we rationeel.


"Juist" en "Verkeerde" antwoorden op de Persoonlijkheidstest

Een ding dat testbeheerders altijd zeggen over persoonlijkheidstesten is dat er geen goede of foute antwoorden zijn. Bovendien wordt de persoonlijkheidstest vaak aangeduid als een 'vragenlijst' in plaats van een 'test', wat het idee versterkt dat er inderdaad geen 'goede' of 'foute' antwoorden zijn. Dit is duidelijk niet waar.

Een persoonlijkheidstest wordt gebruikt voor screeningdoeleinden en dient als een ander instrument dat kan helpen bij de match tussen een specifieke functie en een persoon die voldoet aan de criteria die de functie met zich meebrengt. Dit betekent dat er inderdaad goede en foute antwoorden zijn die betrekking hebben op specifieke functiecriteria.

Recruiters hebben voor elke functie een ideale kandidaat in gedachten. Wanneer recruiters de resultaten van uw persoonlijkheidstest analyseren, proberen ze vast te stellen of uw persoonlijkheid overeenkomt met de persoonlijkheid van de ideale kandidaat. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk te geloven dat een timide en verlegen persoon die solliciteert naar een verkoopjob. Verschillende functies vereisen verschillende persoonlijkheidskenmerken. De kwaliteiten die nodig zijn om een verkoper te zijn, zijn bijvoorbeeld heel anders dan de kwaliteiten die nodig zijn om een medewerker te zijn.

Dat gezegd hebbende, we portretteren allemaal een spectrum van eigenschappen die latent kunnen zijn in een bepaalde omgeving en saillant in een andere; thuis ben ik misschien minder emotioneel beperkt dan op het werk - maakt dat mij een emotioneel persoon of een rationeel persoon? Door ons vertrouwd te maken met persoonlijkheidsvragenlijsten kunnen we dus voorkomen dat we dwaze fouten maken en kunnen we onze kansen op succes verbeteren. Persoonlijkheidstesten hebben ingebouwde valkuilen waar u zich bewust van moet zijn voordat u de echte test doet, en dit is waar onze online persoonlijkheidstest van pas komt.

Het voelen van stress en ongemak voordat je een persoonlijkheidstest doet is een volledig begrijpelijke en natuurlijke reactie; je wordt gevraagd om een onbekende psychologische test te doen zonder de evaluatiecriteria te begrijpen. Het enige wat u weet is dat de test verondersteld wordt om verborgen kanten van uw persoonlijkheid te onthullen, en dat kan zeer intimiderend zijn.


Onzorgvuldigheid

Persoonlijkheidsvragenlijsten zijn lang en vermoeiend en bevatten vaak een aantal repetitieve vragen. Na het beantwoorden van een groot aantal vragen kan het zijn dat u onzorgvuldig wordt en snel en systematisch begint te antwoorden. U kunt bijvoorbeeld overhaaste beslissingen nemen en het eerste antwoord kiezen dat redelijk "als" u klinkt in plaats van elke vraag volledig te lezen en het meest geschikte antwoord te kiezen. Dit soort onzorgvuldigheid kan bij veel soorten vragen voorkomen.

Hier is een lastige vraag als voorbeeld:

"Mensen begrijpen mijn goede bedoelingen niet."

  1. Soms waar
  2. Nooit waar

Als u de twee opties niet zorgvuldig overweegt, kunt u in de verleiding komen om B te beantwoorden. Bijna iedereen heeft zich echter in een situatie bevonden waarin ze niet goed werden begrepen, dus het antwoord 'Nooit waar' is ongepast. Het is absoluut noodzakelijk om zowel de vraag als elk van de mogelijke antwoorden zorgvuldig te lezen en goed te letten op woorden als 'altijd', 'nooit', 'soms' en 'meestal'.


Verhoog je kansen om te slagen met 139%!

Ontvang onze PrepPack™ met meer dan 1500 oefenvragen

 


Overinvestering

Over het algemeen is er geen specifieke tijdslimiet voor het invullen van een persoonlijkheidstest. Sommige kandidaten nemen deze instructie te letterlijk en besteden te veel tijd aan de test. Je moet weten dat in veel assessmentcentra en op sommige computerapplicaties de factor tijd een verborgen rol speelt. De totale tijd die nodig is om de test te voltooien en de aarzelingen tussen de antwoorden worden vaak genoteerd.

Als u zich te veel zorgen maakt over het resultaat van de test, kunt u extra tijd investeren in het nadenken over elke vraag, het steeds opnieuw nadenken over uw antwoorden, het wissen en opnieuw invullen en uiteindelijk veel te lang duren om de test te voltooien. De beoordelaars maken een aantekening van elk aarzelend gedrag en kunnen tot de conclusie komen dat u moeite hebt met stressvolle situaties.

Dit aspect van de evaluatie wordt goed verborgen gehouden voor sollicitanten, omdat de beoordelaars uw "natuurlijke" werktempo in acht willen nemen.


Onbeslisendheid

Sommige kandidaten, overweldigd door stress, worden zeer besluiteloos. Stelt u zich bijvoorbeeld voor dat u de volgende vraag wordt gesteld:

"Ik vind het niet erg om onderbroken te worden terwijl ik aan het werk ben".

  1. waar
  2. ?
  3. vals

Het besluiteloos reageren tijdens de test kan ertoe leiden dat de beoordelaars tot de conclusie komen dat je een besluiteloos persoon bent en dat je de testsituatie niet goed hebt aangepakt. Onbeslisendheid zal uw aanvraag niet helpen, noch zullen werkgevers het waarderen. In gevallen waarin u in de verleiding komt om de neutrale optie ('?') te kiezen, raden wij u aan om te heroverwegen en te evalueren welk antwoord meer geschikt is voor de functie waarvoor u solliciteerde.


Irriterend gedrag

Stress kan ook uw gedrag ten opzichte van de examinatoren beïnvloeden. Sommige kandidaten zijn zo bezorgd over hun testresultaten dat ze de examinatoren herhaaldelijk lastigvallen door vragen te stellen en verduidelijkingen te eisen. Dit gedrag kan ertoe leiden dat u in een dubbelzinnige situatie behoeftig overkomt en niet in staat bent om effectief te presteren. Samenvattend kan een hoge mate van stress uw prestaties op het onderzoek belemmeren. Omgekeerd, wanneer uw stressniveau laag is en u weet wat er van u wordt verwacht, zal uw houding ten opzichte van de test meer gericht en vastberaden zijn.

Het geheim van het verlichten van stress is om voorbereid te komen. Wanneer uw stressniveau onder controle is, zult u een goed, samenhangend persoonlijkheidsprofiel laten zien dat uw sterke punten versterkt in plaats van uw angst.

Wees bij de voorbereiding van een persoonlijkheidstest voorzichtig met gratis advies. Velen denken bijvoorbeeld dat het bij het invullen van een vragenlijst erg belangrijk is om consistent te zijn. Dit advies kan misleidend zijn en uw kansen op succes in gevaar brengen! Heel consistent zijn kan leiden tot een extreem profiel, een profiel dat suggereert dat je zeer sterke maar ook zeer zwakke eigenschappen hebt en suggereert dat je een extreme persoonlijkheid hebt.


Voorbereiden op de persoonlijkheidstest

In de huidige arbeidsmarkt wordt het steeds populairder voor topbedrijven om persoonlijkheidstesten op te nemen in hun recruitmentprocessen om hen de kans te geven om de fit van elke kandidaat met de functie en het bedrijf als geheel te beoordelen. JobTestPrep is er om u te helpen navigeren in de onbekende wereld van persoonlijkheidstesten. Wij bieden op maat gemaakte voorbereidingspakketten voor veel bedrijven, zoals de Free Personality Test Sample, Macquarie psychotechnische beoordeling, specifieke persoonlijkheidstests van verschillende testaanbieders, zoals Cubiks testvoorbereiding, evenals een uitgebreid all-inclusive persoonlijkheidstestpakket dat een breed scala aan populaire persoonlijkheidstestformaten omvat. 

Niet wat je zocht?
?
Hulp nodig vraagteken
minimaliseren sluiten
Hulp nodig vraagteken
Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.
Uw bericht is verzonden. Wij nemen binnenkort contact met u op.
Er was een probleem met het verzenden van uw bericht. Probeer het over een paar minuten opnieuw.