Numerieke Grafieken | Gratis Tips
You are logged in as customer LOG OUT

Numerieke Grafieken Tips

Soorten grafieken

Hieronde een overzicht van de verschillende soorten grafieken:

Gebiedsgrafieken

Hoewel ze op het eerste gezicht intimiderend lijken, combineren gebiedsgrafieken eenvoudigweg de kenmerken van lijngrafieken en gestapelde staafdiagrammen, en kunnen ze twee- of driedimensionaal zijn, waarbij elk gekleurd segment een reeks gegevens vertegenwoordigt.

Er zijn twee soorten oppervlaktegrafieken: gestapeld en niet gestapeld.

  • In een niet-gestapelde grafieken overschrijft elk segment, dat een gegevensserie vertegenwoordigt, delen van een andere gegevensserie (3D-grafieken laten dit duidelijker zien). In de onderstaande grafieken geeft de rode serie in 2008 bijvoorbeeld 12 eenheden aan.
  • In gestapelde gebiedsgrafieken is echter alleen het zichtbare deel van elke reeks de gegevensreeksen, zodat er geen overridingsecties zijn.

In dit geval zou de rode serie in de 2D grafiek hieronder in totaal 2 eenheden in 2008 aangeven (12-10=2). Dit type gebiedsgrafiek toont de relatie van het deel tot het geheel, en is nuttig als u een cumulatief effect wilt onderzoeken. Aangezien het onderscheid tussen gestapelde en niet-gestapelde 2D gebiedsgrafieken vrij moeilijk kan zijn, krijgt u meestal extra informatie die u in staat stelt om het grafiektype af te sluiten.

numerical reasoning test area graph

In 3D:

numerical reasoning test area graph 3D

Radar grafieken

In deze grafieken zijn de rasterlijnen met schaalwaarden rondom een centraal nulpunt. De numerieke waarden kunnen één keer vermeld worden op één hoekpunt, of elk hoekpunt kan zijn eigen waarden hebben. In dit geval bedroeg de operationele winst in 2007 100.000.000.000 pond.

numerical reasoning test radar graph

HLC/OHLC-grafieken

Hoog-laag-gesloten of open-hoog-laag-gesloten grafieken worden gebruikt voor het weergeven van dagelijkse fluctuaties van de aandelenkoersen. Het is belangrijk om vertrouwd te zijn met de legendeconventies van deze grafieken, die vrij eenvoudig zijn. In de onderstaande HLC-grafiek worden hoge waarden gemarkeerd door een driehoek die de rasterlijn snijdt met de rasterlijn, de lage prijs is het onderste deel van de lijn, en de nauwe waarde kan in dit geval alleen worden afgeleid uit een tabel die bij de grafiek moet worden gevoegd.

 

numerical reasoning test HLC OHLC Graphs

In de onderstaande OHLC-grafiek markeert de verticale rechthoek de open/gesloten-waarden; als het vakje donker is, was de open waarde hoger dan de sluitwaarde. Wanneer het vakje licht is, was de open waarde lager dan de sluitwaarde. De randen van de verticale lijn vertegenwoordigen de hoge/lage waarden. 

numerical reasoning test  HLC OHLC Graphs

Deze grafieken gebruiken soms verschillende notaties voor het markeren van de OHLC-waarden en kunnen ook de verhandelde aandelenvolumes per dag bevatten.

Verhoog je kansen om te slagen met 139%!

Ontvang onze PrepPack™ met meer dan 1500 oefenvragen

 

;
Niet wat je zocht?
?
Hulp nodig vraagteken
minimaliseren sluiten
Hulp nodig vraagteken
Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.
Uw bericht is verzonden. Wij nemen binnenkort contact met u op.
Er was een probleem met het verzenden van uw bericht. Probeer het over een paar minuten opnieuw.