You are logged in as customer LOG OUT


Wat is inbegrepen?

  • 7 SHL numeriek redeneren oefentesten
  • 7 SHL verbaal redeneren oefentesten
  • 11 SHL inductief redeneren oefentesten
  • 2 SHL deductief redeneren oefentesten
  • 5 SHL-controletests
  • 20 studiegidsen en videotutorials
  • Geld-terug-garantie
  • Editie 2019
  • Product enkel in het Engels verkrijgbaar


Over

Over G4S PrepPacks™

Tijdens het rekruteringsproces wordt u gevraagd om de volgende G4S-tests af te leggen. Deze testen worden online ingevuld en door SHL aangeleverd. Om met succes over te gaan naar de volgende fase van het aanwervingsproces, kunt u gebruik maken van het uitgebreide voorbereidingspakket van JobTestPrep voor de online tests van de G4S.


G4S CEB SHL-stijl logische onlinetest voor het motiveren van G4S online test

De logische redeneertests die SHL produceert, meten uw abstracte redeneervermogen. Deze vaardigheden zijn gebaseerd op logica en staan los van uw taalvaardigheden of voorkennis. Op deze tests moet u het logische patroon van de gepresenteerde vormen identificeren en het diagram selecteren dat het geheel compleet maakt. Het meest voorkomende type vraag dat men kan verwachten op een SHL logische test is 'next-in-series'. Bij dit type vraag krijgt u een rij met cijfers voorgeschoteld en moet u de figuur kiezen die daarna in de serie komt.


SHL Praktijktesten

JobTestPrep heeft tot doel G4S kandidaten voor te bereiden op hun assessment tests. Daartoe hebben we tests en oefeningen ontworpen die vergelijkbaar zijn met de tests en oefeningen die u tijdens het aanwervingsproces van het bedrijf moet afleggen.

Onze medewerkers zullen u vertrouwd maken met de opstelling van de test en alle cognitieve vaardigheden te verbeteren die het bedrijf met deze test meet, ook al kan het aantal oefeningen op onze tests en die van het bedrijf soms verschillen. De oefentests van JobTestPrep zullen uw verbale en numerieke vaardigheden, uw redeneer- en beslissingsvaardigheden verbeteren, wat u zal helpen om uw test met gemak en vertrouwen te doorstaan. Antwoordtoetsen en studiegidsen toegevoegd aan ons voorbereidingspakket zullen uw kansen op een baan bij het bedrijf verder verhogen.


G4S Rekruteringsproces

Het verhuurproces van G4S is concurrerend en selectief. Het bestaat uit een G4S online applicatie, een telefonisch interview, een G4S psychometrische test en een assessment center. Lees meer over elk van deze stappen hieronder en hoe wij u kunnen helpen bij de voorbereiding van uw G4S assessment test en u kunnen voorbereiden op uw G4S carrière.


G4S CEB SHL-beoordelingstesten voor CEB SHL

JobTestPrep's online praktijk is ontworpen om je te helpen slagen en je te onderscheiden van andere sollicitanten. Door te oefenen met onze online G4S assessment tests, antwoorden, uitleg en gedetailleerde scorerapporten zult u zich minder angstig en zelfverzekerder voelen op de testdag.


G4S Interview

Als u slaagt voor de onlinetests, wordt u uitgenodigd voor een interview. Dit gesprek wordt persoonlijk of telefonisch gevoerd, afhankelijk van de functie waarvoor u gesolliciteerd heeft. Het duurt meestal ongeveer 45 minuten. Interviews kunnen het meest zenuwslopende deel van het proces zijn, maar voorbereiding is essentieel om je te helpen kalm en geconcentreerd te blijven. 


G4S Persoonlijk interview

Dit gesprek wordt persoonlijk gevoerd met een professionele vertegenwoordiger of iemand van het G4S-management van de afdeling waar u solliciteert. Tijdens het gesprek bespreekt u uw werkervaring uit het verleden en uw redenen om in de specifieke functie te willen werken. Ook bespreek je de technische aspecten van de gewenste G4S-functie, zoals je werkpleklocatie en het verwachte salaris. Bereid je voor op het gesprek door onderzoek te doen naar de G4S en het gebied waarop je solliciteert.


G4S Assessment Center

Een assessment center kan de laatste fase van uw sollicitatieprocedure zijn. De beoordelingsdag vindt plaats op de bedrijfscampus of op een gehuurde locatie. U wordt geëvalueerd aan de hand van een reeks assessment center-oefeningen, die zowel individuele als groepstaken omvatten. Deze oefeningen omvatten bekwaamheidsonderzoeken en twee gesprekken, waarvan één een veiligheidsscreening. Deze dag geeft uw toekomstige werkgever een afgerond profiel van uw competenties en inzicht in uw prestaties op de werkplek en uw succes tijdens de G4-training.


Wat meet de G4S Numerieke Test ?

Afhankelijk van de baan en het beroep dat u zoekt, kunt u te maken krijgen met een voorverworven wiskundige test, ook wel bekend als een numerieke redeneervermogenstest, een kwantitatieve redeneervermogenstest of een numerieke test. Dit is het meest voorkomende type bekwaamheidstest dat kandidaten kunnen doorstaan. De deelnemers worden beoordeeld op hun begripsvermogen en hun vermogen om beslissingen te nemen op basis van numerieke gegevens. Het examen kan worden afgenomen als onderdeel van een online sollicitatiegesprek, op de vacatureplaats of tijdens een sollicitatiegesprek. Het is echter belangrijk op te merken dat er geen standaard wiskundetests vóór de indiensttreding bestaan.


Hoe lang duurt het aanwervingsproces van G4S?

Het rekruteringsproces is afhankelijk van het aantal taken dat u moet vervullen. Meestal zijn er honderden, zo niet duizenden kandidaten die voor dezelfde functie solliciteren. Hoewel de meeste van hen worden uitgefilterd door middel van online tests, blijven er nog steeds veel kandidaten over die een persoonlijke beoordeling en sollicitatiegesprek moeten ondergaan. We kunnen echter wel een aantal algemene opmerkingen maken. Onlinetests en automatische sollicitatiescreening duren meestal niet langer dan een week. U weet echter pas of u de volgende fase van het sollicitatieproces hebt doorlopen nadat de vacature is gesloten. Normaal gesproken heeft het bedrijf nog een maand nodig om een shortlist op te stellen van kandidaten die naar een sollicitatiegesprek of assessment center moeten gaan. Deze assessment centers vinden meestal plaats in de eerste drie maanden van het jaar en je krijgt de resultaten meestal ongeveer een week of twee daarna. We kunnen dus zeggen dat het hele proces tot zes maanden kan duren.


Hoe lang duurt de G4S assessment?

Assessment centers bestaan meestal uit een vier tot acht uur durend schema over een of twee dagen, hoewel ze in sommige zeldzame gevallen drie dagen kunnen duren. Het exacte schema voor elke werkgever verschilt om de eenvoudige reden dat elk bedrijf de dingen op zijn eigen manier doet.

G4S, CEB SHL, Microsoft en andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve merkhouders. Geen van de merkhouders is aangesloten bij JobTestPrep of deze website.
Niet wat je zocht?
?
Hulp nodig vraagteken
minimaliseren sluiten
Hulp nodig vraagteken
Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.
Uw bericht is verzonden. Wij nemen binnenkort contact met u op.
Er was een probleem met het verzenden van uw bericht. Probeer het over een paar minuten opnieuw.