De totale voorbereiding op je Capgemini assessmenttoetsen en gesprekken

De totale voorbereiding op je Capgemini assessmenttoetsen en gesprekken

Bereid je voor op je Capgemini-assessmenttoets

Krijg toegang tot tientallen exclusieve oefentoetsen en studiehandleidingen om uit te blinken tijdens het Capgemini-wervingsproces.

Begin met oefenen

Bereid je voor op je Capgemini online assessmenttoetsen en het sollicitatieproces

Als je solliciteert op het Capgemini-afgestudeerdenprogramma of op een andere functie, dan vraag jij je waarschijnlijk af hoe je door de Capgemini-interviewvragen, bekwaamheidstoetsen en andere aspecten van het sollicitatieproces komt. Laat JobTestPrep je persoonlijke gids naar succes zijn die je bij elke stap van het proces helpt.

  • Krijg voorbereiding voor je Capgemini-bekwaamheidstoetsen
  • Gedetailleerde uitleg en praktijkoefeningen

Het sollicitatieproces

Bij het wervingsproces zullen, na alle sollicitanten te hebben beoordeeld, een aantal sollicitanten worden uitgenodigd voor een assessment van een hele dag op een kantoor van Capgemini Consulting. De sollicitanten zullen zowel een aantal persoonlijke gesprekken doorlopen als een aantal cases moeten oplossen, samen met ervaren consultants en recruiters van Capgemini. Dit geeft je de kans om vertrouwd te raken met het type uitdaging waar een consultant in zijn of haar dagelijkse werk vaak mee te maken krijgt.

In de persoonlijke gesprekken willen ze meer te weten komen over jou persoonlijk, waarom je belangstelling hebt om bij Capgemini Consulting te werken, wat jouw drijfveren zijn en wat je tot nu toe bereikt hebt.

De case-interviews zijn interactieve oefeningen om je analytische denkvaardigheden te testen en je vermogen om een probleem te benaderen, te structureren en te evalueren.

Kandidaten die slagen voor de assessment-dag zullen worden uitgenodigd voor een eindgesprek met een oefenlead.

https://www.capgemini.com/consulting-se/learn-more-about-our-recruitment-process-2/

Druk hier om meer te weten te komen over de verschillende gesprekken en hoe je je erop kunt voorbereiden.

Capgemini-assessmentcentrum

Je zult worden uitgenodigd voor een assessment van een halve dag van Capgemini in een van hun kantoren. Dit is de laatste fase van het Capgemini-wervingsproces en hier worden al je vaardigheden in één keer geanalyseerd. Er zijn verschillende toetsen en assessments en wij zullen ze hieronder in detail doornemen:

Groepsoefening

Bij deze oefening zit je in een kamer met ongeveer 6 andere mensen en krijg je een grote hoeveelheid informatie om te lezen en te analyseren. Je krijgt 15 minuten voor deze taak. Vervolgens krijg je de opdracht om een groepsgesprek van ongeveer een half uur te houden, waarin je de beste beschikbare oplossing uitwerkt en hoe je denkt jouw conclusies te gaan toepassen. Tijdens deze fase moet je ervoor zorgen dat je heel duidelijk bent voor wat betreft je ideeën, dat je weet hoe je ze aan een publiek moet presenteren en daarnaast moet je ook resultaatgericht zijn.

Capgemini gesprek

Je casestudy brengt je direct bij je gesprek. De interviewers zijn meestal managers van de afdeling waar je mogelijk gaat werken. Er worden soortgelijke, op sterkte gebaseerde vragen gesteld als eerder in ofwel het video- of telefonische gesprek. Je kunt vragen krijgen over je cv, je motivatie voor je toekomstige carrière, je teamwerk- en leidinggevende vaardigheden, naast competentievragen. Als je al zo ver bent gekomen in het proces, ben je waarschijnlijk al bekend met deze vragen, maar omdat dit je eerste één-op-één ontmoeting met een beoordelaar is, moet je ervoor zorgen om een goede indruk te maken. Live interviews kunnen intimiderend zijn en om je te helpen voorbereiden moet je eens naar ons voorbereidingspakket voor sollicitatiegesprekken kijken. Deze oefening is meer een dialoog dan de eerdere gesprekken, verwacht dus een meer ontspannen omgeving.

 

De CUT-E-toets

De Cut-e numerieke redeneertoets beoordeelt hoe goed kandidaten informatie ophalen en logische conclusies trekken uit numerieke gegevens die in tabellen en grafieken aangeboden wordt. De informatie is gerangschikt in zes tabbladen. Elk tabblad bevat een enkele tabel of grafiek en per keer is slechts één tabblad beschikbaar. Elke vraag geeft een uitspraak die verwijst naar een van de tabbladen. Jouw taak is het om het relevante tabblad te kiezen, de inhoud te beoordelen en om te beslissen of de uitspraak klopt, niet klopt of de verstrekte informatie misschien onvoldoende is om een beslissing te kunnen nemen. Alles bij elkaar zijn er 37 uitspraken die in 12 minuten moeten worden geëvalueerd, waardoor de tijdslimiet ook een rol speelt. Om voor deze toets te kunnen slagen, moet je efficiënt zijn. Als je het goed wilt doen bij deze toets is het heel belangrijk om gewend te zijn aan het scannen door de tabbladen en het evalueren van de uitspraken, naast het herhalen van basisrekenvaardigheden. Ons oefenmateriaal biedt je al deze hulp om je vaardigheden te verbeteren, terwijl je je voorbereidt.

Deze cut-e-toets beoordeelt je vermogen om informatie op te halen en logische conclusies te trekken uit verbale gegevens. De informatie is gerangschikt in zes tabbladen. Elk tabblad bevat een korte tekst, die verdeeld is in 3-4 gedeeltes. Per keer kan er slechts een tabblad worden bekeken en elke vraag geeft een uitspraak die naar een van de tabbladen verwijst. Jouw taak is het om het relevante tabblad te kiezen, de inhoud te beoordelen en om te beslissen of de uitspraak klopt, niet klopt of de verstrekte informatie misschien onvoldoende is om een beslissing te kunnen nemen. Dit is geen eenvoudige taak, omdat er 49 vragen zijn, die binnen 12 minuten moeten worden beantwoord. Je vooraf voorbereiden kan essentieel zijn om zo goed mogelijk te presteren in de echte toets en door te gaan naar de volgende fase.

 

 

 

Wat Het Bevat

  •  Capgemini assessmenttoetsen en gesprekken
  • Meld je vandaag bij ons aan en laat JobTestPrep je helpen met je sollicitatieproces!
  • 24 uur per dag direct online toegang.
  • Editie 2018, met het meest actuele oefenmateriaal in het Engels.

Niet gevonden wat je zocht? We zijn er om te helpen!

 

Beantwoord alsjeblieft wat korte vragen zodat we je naar de beste voorbereidingsmaterialen die we hebben kunnen leiden.

Les marques déposées sont la propriété de leurs détenteurs respectifs. Aucun des détenteurs de marques déposées ne sont affiliés à JobTestPrep ou à ce site Internet. JobTestPrep fournit les outils servant à la préparation de tests psychométriques. Tous les matériaux servant à cette préparation sont fournis en anglais uniquement.