Bereid u voor op Korn Ferry-beoordelingen

Bent u uitgenodigd om deel te nemen aan een Korn Ferry-beoordeling als onderdeel van uw wervingsproces? Ontdek meer over de Korn Ferry-beoordelingen en hoe JobTestPrep u kan helpen bij de voorbereiding.

Begin met oefenen

Voorbereiden op Korn Ferry

Korn Ferry houdt toezicht op wervingsprocessen voor hun klanten, dus elk evaluatie proces van Korn Ferry is anders. Een wervingsproces bij Korn Ferry-run kan bestaan uit:

  • Online beoordelingen
  • Live virtuele beoordelingen
  • Beoordeling Centra

Vier dimensies van leiderschap en talenten van Korn Ferry

Korn Ferry ontwikkelde haar vier dimensies van leiderschap en talent om als ondersteunende factoren te fungeren voor wervingsproces waarover ze toezicht houdt. De beoordelingen die u tijdens een wervingsproces van Korn Ferry zult ervaren, zijn allemaal ontworpen om de volgende aspecten te evalueren:

  • Bekwaamheid – waargenomen vaardigheden en gedrag vereist voor succes
  • Ervaringen – opdrachten of rollen die een persoon voorbereiden op toekomstige rollen
  • Eigenschappen – de persoonlijke kwaliteiten, neigingen en bekwaamheden die de kandidaat omschrijven
  • Motivaties – de waarden en interesses die u motiveren en aanzetten om uw loopbaantraject te bepalen

Korn Ferry online beoordeling

Naast een aantal gebruikelijke (alsmede niet gebruikelijke) bekwaamheidstesten, zijn er ook een aantal Korn Ferry-beoordelingen die u als persoon evalueren. Voorbeelden van Korn Ferry-evaluatietesten kunt u hieronder vinden.

Numerieke test – Numerieke redenering testen beoordelen uw vermogen om numerieke informatie te gebruiken in uw dagelijkse werk. Korn Ferry gebruikt meestal numerieke testen van een externe testleverancier.

Verbale test – Verbale redenering testen onderzoeken hoe goed u geschreven informatie kunt verzamelen en gebruiken. Sommige van deze tests leggen de nadruk op uw analytische vaardigheden. Deze tests kunnen worden geleverd door een externe testleverancier.

Raven test – De Progressive Matrices van Raven is een type van non-verbale redenering test. Deze test toont een patroon met een ontbrekende sectie en vraagt u om de juiste vorm te kiezen om het patroon uit een reeks opties te voltooien.

Postbakoefening – De postbakoefening is bedoeld om uw managementvaardigheden, timemanagement, prioriteiten en probleemoplossende vaardigheden te beoordelen. U krijgt een reeks werk gerelateerde e-mails en wordt verteld om prioriteit te geven aan deze om ervoor te zorgen dat al het werk correct wordt uitgevoerd.

Loopbaan vragenlijst – Deze test is bedoeld om een idee te krijgen van uw loopbaan tot nu toe, alsmede over de vaardigheden en ervaringen die u hebt verkregen.

Persoonlijkheidsvragenlijst – Deze test is bedoeld om een beeld te krijgen van uw persoonlijkheid en hoe deze overeenkomt met de persoonlijkheidseisen van de baan waarop u solliciteert.

Leiderschap Beoordeling – Deze beoordeling bekijkt hoe u uw loopbaan tot nu toe zou evalueren. Deze test is bedoeld om uw leiderschapsstijl te beoordelen met behulp van drie soorten vragen (het sorteren van zwaktes, het sorteren sterktes en woordparen). Gezien de aandacht dat Korn Ferry op leiderschap en leiderschapsstijlen richt, is het goed afleggen van deze test erg belangrijk gedurende een door Korn Ferry geleid wervingsproces. Bereid u zich voor op deze test door te oefenen met onze persoonlijks- en situatiebeoordelingstesten.

Talent Q beoordeling

Talent Q is een wereldwijd beoordeling bedrijf en onderdeel van de Korn Ferry Hay Group. In de afgelopen paar jaar zijn de bekwaamheidstests van Talent Q een steeds populairder wordende hulpmiddel voor het beoordelen van banen. Hun bekwaamheidstesten zijn onderverdeeld in drie soorten beoordelingen: numeriek, verbaal en logisch. Het is belangrijk om te weten dat de testen van Talent Q verschillen van andere gebruikelijke psychometrische tests omdat ze aanpasbaar zijn. Dit betekent dat, afhankelijk van het feit of uw antwoord op een vraag juist of onjuist is, het systeem u een volgende vraag toont die moeilijker of makkelijk is totdat uw juiste moeilijkheidsniveau is gevonden. Er wordt van u verwacht dat u deze testen aflegt wanneer u solliciteert op de functies zoals supervisor, manager of alle andere posities van hoger niveau. JobTestPrep is de enige website die complete en specifieke praktijkoplossingen aan u aanbiedt voor de testen van Talent Q.

Wat Het Bevat

Voorbereiden op succes

Korn Ferry is gespecialiseerd in uitvoerende beoordelingen met de nadruk op leiderschapsstijl en potentieel. Hun beoordelingen zijn onderverdeeld in twee hoofdgebieden: bekwaamheidstests die ontworpen zijn om uw intelligentie en praktische vaardigheden te beoordelen, en persoonlijkheids- en situationele test met het doel om inzicht te krijgen in uw leiderschapskwaliteiten. De beoordelingen die u krijgt zijn afhankelijk van het bedrijf en de functie waarop u solliciteert. Met welke beoordelingen u ook te maken krijgt, is de voorbereiding de sleutel om ervoor te zorgen dat u een juist beeld krijgt van uw vaardigheden. JobTestPrep is er om u te ondersteunen.

Niet gevonden wat je zocht? We zijn er om te helpen!

 

Beantwoord alsjeblieft wat korte vragen zodat we je naar de beste voorbereidingsmaterialen die we hebben kunnen leiden.

Les marques déposées sont la propriété de leurs détenteurs respectifs. Aucun des détenteurs de marques déposées ne sont affiliés à JobTestPrep ou à ce site Internet. JobTestPrep fournit les outils servant à la préparation de tests psychométriques. Tous les matériaux servant à cette préparation sont fournis en anglais uniquement.