Bereid u voor op de bekwaamheidstest voor cabinebemanning, vragenlijst & beoordelingsdag

Op zoek naar een baan als cabinebemanningslid bij een toonaangevende luchtvaartmaatschappij? Dit is een opwindende carrièrekeuze, maar om een plaats te bemachtigen in de trainingsprogramma’s voor het vliegtuigpersoneel, dient u eerst een reeks testen en beoordelingen door te lopen. Ontdek meer over deze testen en hoe u zich hierop voorbereidt met JobTestPrep.

Begin met oefenen

Hoe wordt u een stewardess?

Om stewardess te worden, dient u een streng proces te doorlopen aangezien het leven van een cabinebemanningslid veeleisend is. Daarom maken luchtvaartmaatschappijen gebruik van een uitdagend rekruteringsproces voor kandidaten dat zowel uit bekwaamheidstesten als sollicitatiegesprekken kan bestaan. Om u te helpen succesvol te zijn elke fase van het proces, doorloopt u in dit artikel de belangrijkste stappen met nuttig advies en voorbereidend materiaal.

Online sollicitatie

Online-sollicitatie is de eerste mogelijkheid die de luchtvaartmaatschappij heeft om kennis met u te maken, daarom vragen ze u uw basisgegevens, academische- en arbeidsverleden te verstrekken. Er komen ook vragen aan bod met betrekking tot de criteria waaraan u dient te voldoen om cabinebemanningslid te worden zoals uw lengte en taalvaardigheid. Vergeet niet om alle talen die u spreekt te vermelden aangezien ze u een voordeel kunnen geven. Er komt een aantal korte competentievragen op sommige sollicitatieformulieren aan bod, hoewel op anderen langere antwoorden op een vraag vereist zijn. Bijvoorbeeld: ‘Waarom wilt u een cabinebemanningslid worden?’

Online bekwaamheidstest

Bij veel luchtvaartmaatschappijen is het een vereiste dat de kandidaten een of meer bekwaamheidstesten afleggen; meestal verbale- en numerieke redenering. Deze testen geven inzicht in uw bekwaamheid en vaardigheden in het omgaan met verschillende soorten informatie. Omdat de testen bepalend kunnen zijn of u al dan niet door gaat met het wervingsproces, is het essentieel om ervoor te oefenen.

Schriftelijke Engelse test voor cabinebemanning

Bijna elke luchtvaartmaatschappij heeft cabinebemanningsleden nodig die de Engelse taal goed beheersen. Daarom wordt er bij de meeste wervingsprocessen gebruik gemaakt van een Engelse vaardigheidstest. De test geeft inzicht in alfabetiserings-, schrijf- en mondelinge Engelse vaardigheden. Het kan online of op papier worden ingeleverd.

Verbale redeneringstesten

Verbale redeneringstesten geven inzicht in uw bekwaamheid in het begrijpen en analyseren van de informatie die in schriftelijke vorm is geleverd. Onthoud dat deze testen verschillen van de Engelse taaltesten die u wellicht later in het proces dient te afleggen. U dient tijdens de test een kort stukje tekst te lezen en vervolgens de vragen te beantwoorden. De vragen kunnen meerkeuzevragen zijn met betrekking tot uw tekstbegrip of uitspraken met betrekking tot de test waarbij het uw taak is om te bepalen of ze juist, onjuist of geen van beide zijn.

Numerieke redeneringstest

Numerieke redeneringstesten zijn een mogelijkheid om uw numerieke vaardigheden te testen. U krijgt verschillende stukjes numerieke informatie aangeboden (vaak weergegeven in een grafiek of tabel) die gevolgd worden door een aantal vragen met betrekking tot de gegevens. Uw taak is om de gegevens en numerieke basisfuncties te gebruiken om de vragen te beantwoorden.

Beoordelingsdagen

Alle luchtvaartmaatschappijen houden een beoordelingsdag voor de cabinebemanningskandidaten. De meeste beoordelingsdagen omvatten drie hoofdactiviteiten: een groepsoefening, een reiktest en een sollicitatiegesprek. Sommige beoordelingscentra kunnen aanvullende testen bevatten zoals een beoordeling van uw Engelse taalvaardigheid (alleen voor niet-moedertaalsprekers) of andere bekwaamheidstests. Deze dag zal u tevens de mogelijkheid bieden om de luchtvaartmaatschappij en functie waarop u solliciteert te leren kennen. Zorg er dus voor dat u voorbereid en goed uitgerust aankomt, zodat u zich kunt concentreren op de taken en presentaties.

Groepsoefening

Aangezien het merendeel van het werk dat u als stewardess zal uitvoeren in een teamverband zal zijn, is de groepsoefening een cruciaal onderdeel van de beoordelingsdag. Luchtvaartmaatschappijen maken gebruik van verschillende teambuilding-oefeningen om hen te ondersteunen bij het bepalen van zowel uw vaardigheden in groepsverband als uw leiderschapskwaliteiten. Zorg ervoor dat uw stem wordt gehoord tijdens de opdracht, maar let er ook op dat u de groep, op welke wijze dan ook, niet overneemt.

Reiktest

Zoals eerder aangegeven; cabinebemanningsleden dienen te voldoen aan bepaalde hoogtevereisten. Op de beoordelingsdag wordt u verzocht om een reiktest uit te voeren om te kijken of u de vereiste hoogte van 212 cm kunt bereiken.

Engelse taaltest

Veel luchtvaartmaatschappijen, zoals Emiraten, verzoeken de kandidaten met een niet-Engelssprekende achtergrond om een Engelse taaltest af te leggen om te kijken of hun spreekvaardigheid overeenkomt met het verwachte niveau. Onthoud dat u moet slagen voor deze test om verder te kunnen in het proces. Indien u nerveus bent over uw beheersing van de Engelse taal, wees niet bang. Neem onze PrepPack™ en voorzie uzelf van de oppepper die u nodig hebt.

Wat Het Bevat

Sollicitatiegesprek

  • Het laatste onderdeel van iedere beoordelingsdag is het sollicitatiegesprek dat uit een mix van algemene kennis, competentie en motivatievragen bestaat. Onthoud dat dit uw laatste kans is om een goede indruk te maken. Dus profiteer ervan! Denk vóór uw sollicitatiegesprek er goed over na waarom u dit carrièrepad en deze luchtvaartmaatschappij hebt gekozen. Verstrek specifieke redenen voor het kiezen van deze luchtvaartmaatschappij boven alle anderen, omdat dit iets is waar rekruteerders erg in geïnteresseerd zijn. Lees meer over de luchtvaartmaatschappij om een goed beeld van haar geschiedenis te krijgen.
  • 24 uur per dag direct online toegang.
  • Editie 2018, met het meest actuele oefenmateriaal in het Engels.

Niet gevonden wat je zocht? We zijn er om te helpen!

 

Beantwoord alsjeblieft wat korte vragen zodat we je naar de beste voorbereidingsmaterialen die we hebben kunnen leiden.

Les marques déposées sont la propriété de leurs détenteurs respectifs. Aucun des détenteurs de marques déposées ne sont affiliés à JobTestPrep ou à ce site Internet. JobTestPrep fournit les outils servant à la préparation de tests psychométriques. Tous les matériaux servant à cette préparation sont fournis en anglais uniquement.