You are logged in as customer LOG OUT

Werken bij ASML


Bereid je online voor op het assessment

Als je er aan denkt om te solliciteren op een functie bij ASML Holding N.V., dan zul je waarschijnlijk een Cubiks-toets moeten afleggen. De voorbereiding is essentieel voor het behalen van succesvolle toetsresultaten. JobTestPrep biedt niet alleen oefentoetsen op maat, maar ook een diepgaande analyse van toetsvragen in de stijl van SHL, naast essentiële tips voor de toetsen. 

 • Simuleert de toetsen die werkgevers gebruiken 
 • Volledige uitleg bij en het oplossen van strategieën 

Het aanwervingsproces 

 • Je sollicitatie verzenden: je kunt op een vacature solliciteren via de ‘Solliciteer op deze vacature’-knop op de desbetreffende vacaturepagina. Als er op dit moment geen vacatures zijn die overeenkomen met jouw ervaring of belangstelling, dan kun je je aanmelden voor de ASML Connectie (Europa).
  Tip: voeg een brief met je motivatie toe, waarin je kunt uitleggen waarom jij gekwalificeerd bent voor de baan en waarom jij moet worden gekozen voor een gesprek. 
 • Screening: de recruiters bij ASML doen de eerste screening op basis van je cv en brief met motivatie. Als je volgens hen voldoende bij hen past, zal je sollicitatie ook door een lijnmanager worden bekeken. Ze zullen ook controleren of ze een (betere) match kunnen vinden met andere vacatures. Binnen drie weken melden ze je de uitkomst van de screening en of ze je zullen uitnodigen voor een persoonlijk gesprek.
 • Persoonlijke gesprekken: Je zult een gesprek hebben met een lijnmanager en/of een recruiter. Omdat ASML met multidisciplinaire teams werkt in een project-georiënteerde organisatie, zul je waarschijnlijk meerdere gesprekken hebben met verschillende belanghebbenden. Druk hier om meer te weten te komen over de verschillende types gesprekken en hoe jij je hierop kunt voorbereiden. 
 • Assessments: Het kan nodig zijn om de Cubiks test te doen.  

De Cubiks test 

bevat drie categorieën 

 • capaciteitentests: deze onderzoeken hoe je verschillende soorten informatie verwerkt en ermee redeneert. Het gaat hier bijvoorbeeld om het verbale, numerieke en het meer abstracte en non-verbale type. De test duurt 12 minuten (4 per sectie) en bevat 50 vragen.  
 • persoonlijkheidstests: deze onderzoeken aan welke werkstijl jij de voorkeur geeft en ook wat de drijfveren van jouw gedrag zijn. Hoewel de mogelijkheden onbeperkt zijn, kost het je meestal ongeveer 30 minuten om te voltooien. Hier zul je het eens of oneens moeten zijn met uitspraken. Een ander aspect van deze toets is dat je uit een set van drie uitspraken moet kiezen welke uitspraak het beste bij je past en welke het minste.  
 • Situatiebeoordelingstests (SJT’s): deze onderzoeken hoe je reageert op een aantal werk-gerelateerde scenario’s die te maken hebben met prestaties in een bepaalde rol. 

Microsoft Office-tests 

Het kan ook nodig zijn om de Microsoft Office-assessment te doen. Deze assessment bestaat meestal uit verschillende toetsen, maar bevat meestal een Microsoft Excel-toets, verbonden met een Microsoft Word-toets. Soms zul je ook te maken krijgen met een typetest. Deze toetsen bestaan vaak uit twee verschillende moeilijkheidsgraden — basis en gemiddeld-gevorderd. Elke toets, ongeacht zijn moeilijkheidsgraad, bevat onderwerpen waarvoor zowel basisvaardigheden als meer geavanceerde vaardigheden vereist zijn. Deze toetsen verschillen voor wat betreft het aantal vragen met betrekking tot elk niveau van Microsoft Office-vaardigheden. 


Over de ASML Holding N.V. PrepPacks™ 

Om het volledige ASML Holding N.V. sollicitatieproces met succes te doorlopen en een aanbieding te ontvangen, moet je op elke stap van het proces zijn voorbereid. Bekwaamheidstoetsen vormen een belangrijk onderdeel van het proces en daarom biedt JobTestPrep je de voorbereidingspakketten om je te helpen bij de voorbereiding op je bekwaamheidstoetsen. De verschillende pakketten bieden je simulaties, uitleg, tips en nog veel meer om je te helpen slagen. Begin nu te oefenen, om op je gewenste functie terecht te komen. 

ASML en andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve houders van handelsmerken. Geen van de merkhouders zijn aangesloten bij JobTestPrep of deze website.
Hulp nodig vraagteken
minimaliseren sluiten
Hulp nodig vraagteken
Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.
Uw bericht is verzonden. Wij nemen binnenkort contact met u op.
Er was een probleem met het verzenden van uw bericht. Probeer het over een paar minuten opnieuw.