Voorbeelden van abstracte redeneringstesten & oefenvragen

Voorbeelden van abstracte redeneringstesten & oefenvragen

Dient u een abstracte redeneringstest af te leggen? Verhoog uw testscore met voorbereidingspakket voor abstracte redeneringsvoorbereiding van JobTestPrep dat oefentesten, antwoordtoelichtingen, studiegidsen en meer omvat. Begin vandaag nog met het voorbereiden en garandeer uw succes. 

  • Totale testen: 34
  • Totale vragen: meer dan 670
  • Behandelde onderwerpen: abstracte en inductieve redenering
Begin met oefenen

Over abstracte redenering-PrepPack™

Verkrijg onmiddellijk toegang tot onze abstracte redenering-Prep Pack™. Dit pakket bevat meer dan 30 oefentesten en biedt u de beste kans op succes bij uw sollicitatie. 

Wat is abstract redeneren

Abstracte examens voor sollicitanten, die ook wel bekend zijn als inductieve redenerings- of schematische redeneringstesten, worden grootschalig gebruikt in organisaties om uw algemene intellectuele potentieel en het vermogen om nieuwe concepten en abstracte ideeën uit te werken, te beoordelen. Het zijn beoordelingen die op potentieel aanpassingsvermogen en vaardigheden gebaseerd zijn in plaats van op eerdere kennis. Over het algemeen zijn ze vergelijkbaar met IQ-testen en gebaseerd op uw vermogen om de logica achter specifieke patronen in symbolen of vormen te zien, in plaats van verbale of rekenkundige vaardigheden. De abstracte redeneringstest vereist de vaardigheid om aannames en conclusies te trekken op basis van informative, verstrekt in de vorm van symbolen of matrices. In dergelijke testen wordt u verzocht om een ontbrekend item of diagram te identificeren dat een bepaald logica-patroon, vaak in de vorm van een matrix, afmaken. Het dient als een zeer goede indicatie van IQ, gezien de aard van deze testtechniek. Daarom wordt het ten zeerste aanbevolen om goed voorbereid te zijn op dit type beoordeling.

Abstract redenerende psychometrische testen vormen een substantieel onderdeel van intelligentietesten en zijn daarom erg populair bij beoordelingscentrum-testbatterijen. Bij al deze testtypen wordt u verzocht om een ontbrekend cijfer in de matrix te identificeren, of u kunt beslissen in welke groep matrices een bepaald cijfer het best past. Deze worden als een erg eerlijke testen beschouwd, omdat de vragen niet zijn gebaseerd op de culturele of educatieve achtergrond. Het zijn bijzonder belangrijke beoordelingen voor functies waarvoor probleemoplossende vaardigheden vereist zijn en vakgebieden waar initiatief vereist is. De abstracte redeneringstesten kunnen voor allerlei soorten functies worden afgenomen. Om uw abstracte redeneringstest succesvol af te leggen, dient u creatief te zijn en erin te slagen om de vormen en patronen van de figuren logisch af te lezen, de regels en overeenkomsten te identificeren en deze feiten snel toe te passen om het juiste antwoord te concluderen. De beste manier om in de juiste stemming te komen is door erop voor te bereiden en te oefenen. Op deze pagina staan een paar voorbeeldvragen om te helpen begrijpen waar abstracte redeneringsbeoordelingen over gaan. Registreer u zich echter onmiddellijk bij JobTestPrep voor de beste kans om een goede indruk achter te laten bij de werkgevers en ontvang voorbereidingmaterialen zoals abstract redeneringsoefentest en informatie over hoe u de vragen dient te beantwoorden op een abstract redeneringsexamen.

Abstracte redeneringstest voor werk

Abstracte redeneringsvragen zijn specifiek ontworpen om erg uitdagend te zijn zodat er onderscheid wordt gemaakt tussen sollicitanten en om de prestaties te identificeren die ze kunnen leveren. Meestal hebben deze testen een korte tijdslimiet en de vragen dienen snel begrepen en juist beantwoord worden. Het is zeer waarschijnlijk dat de vragen en regels ook ingewikkelder worden naarmate de test vordert. Toch zijn er verschillende vraagtypes en -formaten die een aantal algemene concepten volgen welke algemeen voorkomen in verschillende schematische redeneringstesten. Zo ondersteunt de voorbereiding u bij het snel identificeren van het probleem op een online-abstracte redeneringstest.

Voorbeeld abstract examen voor sollicitanten

Zie hieronder de gratis vragen van abstracte redeneringstesten om meer inzicht te krijgen in hoe het abstracte bekwaamheidsexamen werkt.

 

Abstracte redenering – voorbeeld 1:

 

Abstracte redenering – voorbeeld 1:

Alle driehoeken ‘bewegen’ lichtjes tegen de klok in en naar buiten toe. Een goede oplossing voor het eerste voorbeeld van abstracte redeneringsvraag is de volledige figuur ontleden tot de elementen (driehoeken) en telkens te focussen op een van de elementen. Daarom is het juiste antwoord:

 

Wat Het Bevat

  •  
  • 24 uur per dag direct online toegang.
  • Editie 2018, met het meest actuele oefenmateriaal in het Engels.

Niet gevonden wat je zocht? We zijn er om te helpen!

 

Beantwoord alsjeblieft wat korte vragen zodat we je naar de beste voorbereidingsmaterialen die we hebben kunnen leiden.

Les marques déposées sont la propriété de leurs détenteurs respectifs. Aucun des détenteurs de marques déposées ne sont affiliés à JobTestPrep ou à ce site Internet. JobTestPrep fournit les outils servant à la préparation de tests psychométriques. Tous les matériaux servant à cette préparation sont fournis en anglais uniquement.