Schematische redeneringstest

Voorbereiden met de schematische redeneringstest-oefenmaterialen van JobTestPrep kan u ondersteunen bij het verhogen van uw eindscore op het beoordelingscentrum.

Totale testen: 9

Totale vragen: 650

Behandelde onderwerpen: schematische redenering

Inclusief: antwoorden met volledige toelichtingen en scorerapporten

Begin met oefenen

Over Schematische redeneringstesten:

Schematische redeneringstesten, vaak verward met abstracte redenerings- en inductieve redeneringstesten, zijn bekwaamheidstesten die afgenomen worden door beoordelingsbedrijven. In tegenstelling tot non-verbale redeneringstesten geven schematische redeneringstesten een reeks exploitanten en resultaten waaruit een kandidaat een stel regels dient aft e leiden en toe te passen op een nieuwe situatie. Schematische redeneringstesten beoordelen het logische vermogen van de kandidaten alsmede andere vermogens zoals: analytische vaardigheden, logische redenering, abstract redenering, probleemoplossende vaardigheden, kritisch denken en besluitvaardigheid. Deze testen bestaan uit meerkeuze vragen en worden afgenomen onder strenge examenvoorwaarden met een tijdslimiet.

Testaanbieders die schematische redeneringstesten aanbieden:

Er zijn twee testaanbieders die schematische redeneringstesten aanbieden en de mogelijkheid bestaat dat uw toekomstige werkgever een van deze bedrijven in de arm neemt om deze testen af te nemen.

Het eerste bedrijf dat deze testen aanbiedt is de Saville. Schematische testen van Saville Consulting beoordelen het vermogen van de kandidaten om processen te evalueren door middel van diagrammen. Het neemt 24 minuten in beslag en bestaat uit 32 vragen.

Het tweede bedrijf dat deze testen aanbiedt is Cubiks. De schematische test Cubiks verzoekt de kandidaten om twee groepen van vergelijkbare symbolen te analyseren en te bepalen of een symbool tot groep A, groep B of geen van beide behoort.

Types van schematische redeneringstesten:

Diagrammen met letters en nummers

Deze testtypes omvatten een aantal diagrammen dat combinaties bevat van letters die door verschillende regels en commando’s gewijzigd kunnen worden. Deze commando’s worden middels nummers weergegeven. Elke nummer symboliseert één regel en deze nummers kunnen meer dan één keer in het diagram verschijnen. Echter, de betekenis van het nummer kan variëren bij de een diagram naar het andere. Uw taak is het volgen van de paden die door pijlen zijn aangegeven en het effect dat elke commando op de lettercombinaties heeft, vaststellen. Pas dan de commando toe op het overeenkomende probleem. Voorbeeld:

Vormdiagrammen

Dit testtype omvat een aantal diagrammen waarbij de vormen gewijzigd kunnen worden door verschillende exploitanten. Een paneel illustreert verschillende exploitanten en het effect die ze hebben op verschillende vormen. Het is uw taak om de regels af te leiden die door de exploitanten zijn opgelegd en om deze toe te passen op nieuwe situaties. Voorbeeld:

Types van schematische redeneringstesten:

 

 

Waarom dient u zich voor te bereiden:

Schematische redeneringstesten kunnen in het begin overweldigend overkomen. Echter, indien u op voorhand vertrouwd raakt met de concepten en tijdsbestek, kunt u uw prestaties op de testdag verbeteren. Door te oefenen leert u van uw fouten, verbetert u uzelf, vergroot uw zelfvertrouwen en bovendien zal het de tijd die u nodig hebt om uw testen aft e leggen, aanzienlijk verbeteren.

Tips voor het succesvol afleggen van de schematische redeneringstesten:

  • Ontdek wie de testaanbieder is; er zijn een aantal kleine verschillen m.b.t toegewezen tijd en structuur.
  • Werk aan uw tijd. Tijdsbeheer is essentieel voor het afmaken van de test.
  • Oefenen. Oefen voor de test en u zult zeker uitblinken.

Wat Het Bevat

Wat is inbegrepen ?

  • Negen schematische redeneringstesten
  • Antwoorden en stap-voor-stap-toelichtingen voor alle vragen
  • Scorerapporten
  • Onmiddellijke online-toegang, 24/7 oefenen
  • 24 uur per dag direct online toegang.
  • Editie 2018, met het meest actuele oefenmateriaal in het Engels.

Niet gevonden wat je zocht? We zijn er om te helpen!

 

Beantwoord alsjeblieft wat korte vragen zodat we je naar de beste voorbereidingsmaterialen die we hebben kunnen leiden.

Les marques déposées sont la propriété de leurs détenteurs respectifs. Aucun des détenteurs de marques déposées ne sont affiliés à JobTestPrep ou à ce site Internet. JobTestPrep fournit les outils servant à la préparation de tests psychométriques. Tous les matériaux servant à cette préparation sont fournis en anglais uniquement.